Jirisan (Güney Kore dizisi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jirisan
Cliffhanger
Mountain Jiri
Mount Jiri
Tanıtım posteri
FormatTelevizyon dizisi
TürDram
Fantezi
Gerilim
Gizem
Suç
Proje tasarımcısıKim Je-hyeon
GeliştirenStudio Dragon
SenaristKim Eun-hee
YönetmenLee Eung-bok
Park So-hyun
BaşrolJun Ji-hyun
Ju Ji-hoon
AnlatıcıRyu Seung-ryong
Bitiş müziği"Yours" - Jin (BTS)
BesteciGaemi
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı16
Yapım
Yönetici yapımcıJoo Jae-hyun
Choi Ho-seong
Kwak Ji-sang
So Jae-hyun
YapımcıLee Sang-baek
Kim Young-gyu
Park Ho-sik
Kim Ki-yoon
Jo Do-yeon
KurgucuKim Woo-seol
MekânJirisan Ulusal Parkı
Gösterim süresi60-90 dakika
Yapım şirketiAStory
Studio Dragon
Baram Pictures
Yayın bilgileri
KanaltvN
Yayın tarihi23 Ekim 2021 (2021-10-23) - 12 Aralık 2021 (2021-12-12)
Dış bağlantılar

Jirisan (Korece지리산, romanizeJirisan) Jun Ji-hyun ve Ju Ji-hoon'un başrollerini paylaştığı 2021 Güney Kore televizyon dizisidir. Adını Güney Kore'deki aynı adı taşıyan dağdan almıştır ve "tvN'nin 15. Yıl Dönümü Özel Draması" olarak tanıtılmıştır.[1][2] 23 Ekim - 12 Aralık 2021 tarihleri arasında tvN'de prömiyeri yapıldı ve her Cumartesi ve Pazar saat 21:00'de (KST) yayınlandı. Dizi, dünya çapında iQIYI'de ve belirli bölgelerde Viki ve Netflix'te yayınlanabilir.[3]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Jiri Dağı'nın yükselen manzarasının fonunda yer alan dizi, dağın gizemli ve keşfedilmemiş bölgelerine tırmanan, hayatta kalanları ve kayıp yürüyüşçüleri kurtarmaya çalışan Jirisan Ulusal Parkı'nın korucularının ve diğer çalışanlarının hikâyesini anlatıyor. Drama, dağın birçok ziyaretçisini çevreleyen bir gizem etrafında toplanıyor - öldürmeye gelenler ve hayatlarına son vermeye gelenler.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Meslektaşları tarafından "Dağ Hayalet Tanrısı" ve "Şeytan Seo" lakaplı, içgüdüsel olarak dağların patikalarında nasıl gezineceğini bilen parkın en iyi korucusudur. Deneyimi, onu sadece tek bir yaprak veya çim bıçağına dayanarak kayıp bir yürüyüşçünün izini sürecek kadar bilgili hale getirdi. Buna rağmen, dağı korkunç bir yer olarak görüyor ve ayrılmak için can atıyor, ancak sonunda büyükannesi için kaldı. Dağa alaycı bakışı, ortağı ve sırdaşı olduğu çaylak korucu Hyun-jo ile tanıştıktan sonra değişmeye başlar. Dizi boyunca 35-38 yaşında.
Bir zamanlar yüzbaşı rütbesine yükselen bir askeri akademi mezunu. Kimseye söyleyemediği derin bir sır saklıyor. Jiri Dağı'nda bir olayla karşılaştıktan sonra, dağda meydana gelen ölümlerin anlaşılmaz vizyonlarını görmeye başladı. Bunun, dağın onları kurtarması için onu çağırdığına inanarak, bir korucu olur. Kıdemli korucu Yi-kang ile dağları dolaşırken, birbirlerine kendi hayatlarını emanet edecek kadar gerçek ortaklar haline gelirler. Daha sonra Jiri Dağı'nda gizlenmiş korkunç bir şey keşfeder ve bu, güzel dağlara ve oradaki insanlara bakışını değiştirmeye başlar. Dizi boyunca 34-37 yaşında.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Haedong Şubesi ve Bidam Barınağı[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayatının çoğunu park korucusu olarak çalışarak geçiren parkın şube başkanı. Bir hataya karşı dürüsttür ve işi için güçlü bir görev duygusuna sahiptir. Bir korucu olarak geniş çapta saygı görmesine rağmen, ona ihtiyaç duyduklarında ailesinin yanında olmayı başaramamıştı. Ailesi sonunda onu terk etti ve geriye kalan tek şey dağ oldu. Bu yüzden hayatını başkalarını kurtarmaya adadı ve astlarının hayatlarını kendi sorumluluğu olarak gördü.
"Başkalarına bakmadan önce kendime bakmam gerekiyor" sloganıyla yaşayan son derece gerçekçi bir korucu. Bu nedenle, tüm tatil günlerini ayırdığından emin olur, işini tam zamanında yapar ve işten çıkarılmadan hemen önce ortadan kaybolur. Yüzeyin altında iyi bir kalbi var ve diğer korucularla derin bir dostluğu var.
Yi-kang ve Goo-young'ın meslektaşı, Jirisan Ulusal Parkı Haedong Şubesi'nin Arama Ekibi 1 lideri. Çabukluğu zayıf ama cesareti güçlü olan halsiz bir Gangwon adamı. Karısı Seoraksan Dağı'nda çalışıyor. Bir ailenin reisi olarak, terfi sınavını güçlü bir sorumluluk duygusuyla geçti. Jirisan'daki sınıf arkadaşlarından takım lideri olan tek kişi olduğu için gurur duyuyor. Sık sık kayıtsız Goo-young ile çatışır.
Jirisan Ulusal Parkı Haedong Şubesi'nde idari personeli. Titiz ve sessizdir ve gülümsemesi bile arkadaş canlısıdır. Doğal zayıflığı nedeniyle kurtarma çalışmaları zor olsa da şubedeki tüm işlerle ilgilenir ve koruculara destek olur. Jirisan onun memleketi ve yakınlarda yaşayan akrabaları var. Gençken ailesiyle birlikte yakındaki büyük bir şehre taşındı ve orada büyüdü, ancak her tatilde büyükbabasının evini ziyaret etti ve bu yere aşina.
Jirisan Ulusal Parkı'nın Haedong Şubesi'nde çaylak bir korucu. Her yerde ve her durumda iyilik ve neşe bulma konusunda muazzam bir yeteneğe sahip bir ruh hali yaratıcısı. Bir engeli olan Yi-kang, Bunso'ya döndükten sonra Yi-kang'ın yeteneğine ve çekiciliğine aşık olur ve onu rol model gibi görür. Dağa çıkamayan Yi-kang adına isteğini yerine getirirken dağda kanlar içinde dolaşan Hyun-jo ile karşılaşır.

Jeonbuk Ofisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Jirisan Ulusal Parkı Jeonbuk Ofisi'nde Kaynak Koruma bölümü personeli. Jirisan ile ilgili kültür, tarih ve beşeri bilimlere meraklı, örnek bir öğrenci. Sanshin festivalleri, şamanizm veya Kutsal Anne'ye tapınma veya Jirisan'da bırakılan tarihi izler ile ilgili olaylar keşfedildiğinde, önce o ortaya çıkar. Başkalarının batıl inanç olarak reddettiği şeyleri bilimsel ve mantıksal olarak anladığını düşünen yüksek fikirli bir hayalet meraklısı. Jirisan yakınlarındaki bir dağ köyünde doğup büyüyen bir yerli.
Komuta ve ciddi, Jeonbuk Ulusal Park Ofisi başkanı. Şiddetli bir karizma ile sahneyi bir kerede yönetiyor. Haedong Şubesi korucular'ın vaftiz babasıdır.
Jirisan Ulusal Parkı Jeonbuk Ofisi'ndeki Ekolojik Restorasyon Merkezi'nde araştırmacı ve doktor.

Haedong Köyü halkı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yi-kang'ın büyükannesi ve köyde bir restoranın sahibi. Yirmi yıl önce oğlunu ve gelinini ani bir kazada kaybetti, ancak tek torunu Yi-kang'ı metanetle büyüttü ve torununun Jirisan'ı korumak için korucu olarak çalışmasından gurur duyuyor. Yüksek sesi, kahkahası ve dağıtımı var.
Jirisan'da doğup büyüyen bir Jirisan yerlisi. On beş yıldan fazla bir süredir Haedong Polis Karakolunda çalışıyor, kasabanın işleriyle ilgileniyor ve köyde olan her şeyi biliyor. Memleketi Jirisan'a olan sevgisi ve gururu olağanüstü. Bu nedenle, her zaman köyün barışçıl olmasını ister ve herhangi bir suç veya rahatsızlık olacağı konusunda her zaman endişeli ve uyanıktır.
Haedong Polis Karakolu'nun çaylak polis memuru, Her şeyde beceriksizdir ama katı kalpli basit bir genç adamdır.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yoon Ji-on - Lee Se-wook
  • Choi Jung-hoo - Yeom Seung-hoon, Zor durumda olan bir ortaokul öğrencisi.
  • Um Hyo-sup - Yang Geun-tak, Gaeam Şelaleleri'nde ölü bulunan bir kazazede. Geçmişte Jirisan'da teleferik kurulması için bastıran bir kişi.
  • Na Chul - Choi Gyu-yeon, Hyun-jo'nun bulunduğu birimin takım lideri.
  • Seo Hye-won - Hong Young-mi, Kayıp kişi Hong Sang-kyu'nun kızı.
  • Kim Kyung-min - Seo Young-jin, Seo Yi-kang'ın babası.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ryu Seung-ryong - Jirisan Sergi Salonu direktörü[8]
  • Ye Soo-jung - Geum-rye, Ölen ve bir ritüel gerçekleştirmek için dağa çıkan yaşlı bir kadın. Bilmeden Lee Se-wook'un zehirli mantarlı yoğurdunu içti ve halüsinasyon gördükten sonra ölü bulundu.
  • Kim Min-ho - Kim Ki-chang, Mujin Vadisi'nde kayıp bir kişi olan Hong Sang-kyu'nun kalıntılarını arayan bir adam. Aslında, Hong Sang-kyu'yu öldüren suçludur.[9]
  • Park Hwan-hee - Hee-won, Jirisan Ulusal Parkı'nı ziyaret eden dağcı.[10]
  • Son Suk-ku - Im Chul-kyung[11]
Seo Yi-kang'ın ilk aşkı. Jeonbuk Gunsan Polis Karakolunun Narkotik Birimi dedektifi. Rüşvetten aranıyordu, ancak kanıt almak için Jirisan'a tırmandığında uyuşturucu suçluları tarafından neredeyse ölüyordu, ancak Kang Hyun-jo'nun yardımıyla hayatını kurtardı, adını temize çıkardı ve suçluları yakaladı.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Jirisan, yönetmen Lee Eung-bok ve yazar Kim Eun-hee tarafından yaratıldı. Yazar Kim Eun-hee, Jirisan'ın hikâyesini milli park işçileriyle yaptığı röportajlara dayandırdı. Kim bir röportajda, "Başlangıçta Jirisan'ı yazdığımda, koruculara odaklanmadı. Dağcılarla ilgili hikayeler daha çok ilgimi çekiyordu. Ancak, onlarla röportaj yaptıktan sonra çalışmaları daha çok ilgimi çekti."[16]

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

3 Mart 2020'de Jun Ji-hyun'un Kim Eun-hee'nin yeni televizyon dizisinde rol almak için görüşmelerde bulunduğu bildirildi.[17] 4 Eylül'de Jun'un Ju Ji-hoon ile birlikte rol alacağı resmen doğrulandı.[18] Sung Dong-il ve Oh Jung-se, 10 Eylül'de resmen ana kadroya katıldı.[19]

Çekimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin ana çekimleri 18 Eylül 2020'de Jeonbuk, Namwon'daki Sannae-myun'da başladı.[20] İlk dış mekan çekimi 29 Ekim'de yapıldı.[21] Güney Kore'deki COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle üretim 8-20 Aralık tarihleri arasında durduruldu.[22] Filmin çekimleri Haziran 2021'de tamamlandı.[23] Jirisan, Jirisan Ulusal Parkı'nda çekilen ilk televizyon dizisidir.[1]

Yayın[değiştir | kaynağı değiştir]

Jirisan, 32 milyar ₩ (~ 27.4 milyon ABD Doları / ~ 740.6 milyon TL) bütçeyle çekildi.[24] 2020'de iQIYI, üretim maliyetlerinin yaklaşık %80'i olan 25 milyar ₩'nin üzerinde denizaşırı dağıtım haklarına kavuştu.[25] 25 Eylül 2021'de tvN, dizinin 23 Ekim'den itibaren Cumartesi ve Pazar günleri saat 21:00'de (KST) yayınlanacağını duyurdu.[2]

Müzikler[26][değiştir | kaynağı değiştir]

Jirisan OST Special
soundtrack'i
Yayımlanma19 Aralık 2021 (2021-12-19)
TarzSoundtrack
Dil
Şirket
  • Dreamus
  • AStory
  • Most Contents

Parça 1[27][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Lee Joon-hwa tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi ve Lee Joon-hwa tarafından bestelendi.

24 Ekim 2021'de (2021'de-10-24) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Destiny"  Kim Feel 3:37
2. "Destiny" (Inst.)  3:37
Toplam süre:
7:14

Parça 2[28][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Gaemi ve Lee Joon-hwa tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

30 Ekim 2021'de (2021'de-10-30) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Memories"  Gaho 3:26
2. "Memories" (Inst.)  3:26
Toplam süre:
6:52

Parça 3[29][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Shim Hyun-bo tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

6 Kasım 2021'de (2021'de-11-06) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "시간의 틈 사이로" (Falling)Kim Jong-wan (Nell) 4:00
2. "시간의 틈 사이로" (Falling (Inst.))  4:00
Toplam süre:
8:00

Parça 4[30][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Gaemi ve Jida tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

7 Kasım 2021'de (2021'de-11-07) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Yours"  Jin (BTS) 4:24
2. "Yours" (Inst.)  4:24
Toplam süre:
8:49

Parça 5[31][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Gadeul tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

14 Kasım 2021'de (2021'de-11-14) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "물들인다" (In Color)Lee So-ra 3:49
2. "물들인다" (In Color (Inst.))  3:49
Toplam süre:
7:38

Parça 6[32][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Jida tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

20 Kasım 2021'de (2021'de-11-20) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Stay"  O3ohn 3:40
2. "Stay" (Inst.)  3:40
Toplam süre:
7:21

Parça 7[33][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Jida tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

21 Kasım 2021'de (2021'de-11-21) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Our Road"  Rothy 3:41
2. "Our Road" (Inst.)  3:41
Toplam süre:
7:22

Parça 8[34][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Lee Joo-hyung tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

28 Kasım 2021'de (2021'de-11-28) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "나의 작은 정원" (Little Garden)Taeyeon 4:09
2. "나의 작은 정원" (Little Garden (Inst.))  4:09
Toplam süre:
8:18

Parça 9[35][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Paul Kim tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

4 Aralık 2021'de (2021'de-12-04) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "늘 곁에서 지금처럼" (Always With You)Paul Kim 3:26
2. "늘 곁에서 지금처럼" (Always With You (Inst.))  3:26
Toplam süre:
6:52

Parça 10[36][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Gaemi ve Gadeul tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

5 Aralık 2021'de (2021'de-12-05) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "I′m Coming Home"  Jukjae 4:06
2. "I′m Coming Home" (Inst.)  4:06
Toplam süre:
8:12

Parça 11[37][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kim Eana tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

11 Aralık 2021'de (2021'de-12-11) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Valley of the Shadow"  Lee Seung-yeol 3:38
2. "Valley of the Shadow" (Inst.)  3:38
Toplam süre:
7:16

Parça 12[38][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm müzikler Gaemi ve Leto tarafından bestelendi.

12 Aralık 2021'de (2021'de-12-12) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Harmony of Leaves"  Henry Lau ve Park Jin-woo 3:28

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin ilk bölümü için ülke çapında %9,1'lik bir izleyici reytingi kaydedildi ve bu, onu ilk sezonunda bir dizi için ağdaki en yüksek prömiyer reytingi ve Hospital Playlist 2'den sonra genel olarak ikinci sırada yaptı.[39]

Jirisan : Güney Kore bölüm başı izleyicileri (milyon)
sezonBölüm numarasıOrtalama
12345678910111213141516
12.3202.5861.9732.1741.9512.1241.9381.9741.8562.0271.7432.0031.7871.9001.8292.2842.029
Kaynak: Nielsen Korea tarafından ülke çapında gerçekleştirilen izleyici ölçümü.[40]
Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[40]
Ülke çapında Seul
1 23 Ekim 2021 9.097% (1.) 9.671% (1.)
2 24 Ekim 2021 10.663% (1.) 12.226% (1.)
3 30 Ekim 2021 7.850% (1.) 8.141% (1.)
4 31 Ekim 2021 9.384% (1.) 10.348% (1.)
5 6 Kasım 2021 7.966% (1.) 8.055% (1.)
6 7 Kasım 2021 8.922% (1.) 9.507% (1.)
7 13 Kasım 2021 7.870% (1.) 8.476% (1.)
8 14 Kasım 2021 7.908% (1.) 9.076% (1.)
9 20 Kasım 2021 7.762% (1.) 8.467% (1.)
10 21 Kasım 2021 8.261% (1.) 9.054% (1.)
11 27 Kasım 2021 7.562% (1.) 8.009% (1.)
12 28 Kasım 2021 8.105% (1.) 8.656% (1.)
13 4 Aralık 2021 7.741% (1.) 8.978% (1.)
14 5 Aralık 2021 8.212% (1.) 8.626% (1.)
15 11 Aralık 2021 7.636% (1.) 8.243% (1.)
16 12 Aralık 2021 9.225% (1.) 10.114% (1.)
Ortalama 8.385% 9.103%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • Bu dizi kablo kanalında/ödemeli TV'de yayınlanmaktadır bu yüzden daha küçük bir izleyici kitlesine sahip.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Ko, Dong-hwan (31 Ağustos 2020). "Korean 'Cliffhanger' drama first to be filmed at Mount Jiri". The Korea Times (İngilizce). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  2. ^ a b Lee, Gyu-lee (25 Eylül 2021). "TV series 'Jirisan' to premiere on Oct. 23". The Korea Times (İngilizce). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  3. ^ Schwartz, William (10 Ekim 2020). ""Jirisan" to Be Simulcast Worldwide". HanCinema (İngilizce). 19 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  4. ^ Han, Hyun-jung (24 Şubat 2021). "김도연 '지리산` 출연…리틀 전지현 된다[공식]". 스타투데이 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2023. 
  5. ^ Lee, Hye-mi (10 Eylül 2020). "대세 오정세, '지리산' 합류... 전지현X주지훈과 호흡 [공식]". TV리포트 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  6. ^ a b c d e f Lee, Hyun-joo (11 Eylül 2020). "조한철·전석호·이가섭·고민시·주민경·김영옥, '지리산' 합류". Newsis (Korece). 14 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  7. ^ Kang, Nae-ri (28 Eylül 2021). "김국희, tvN '지리산' 캐스팅…전지현X주지훈과 호흡". entertain.naver.com (Korece). 28 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  8. ^ Hwang, Hye-jin (24 Ekim 2021). "'지리산' 측 "류승룡, 김은희 작가 인연으로 흔쾌히 특별출연…감사해"". entertain.naver.com (Korece). 8 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  9. ^ Hwang, Soo-yeon (22 Ekim 2021). "김민호, '지리산' 2회 특별출연 예고…등산객 된다 [공식입장]". entertain.naver.com (Korece). 11 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  10. ^ Park, Soo-in (21 Ekim 2021). "박환희 '지리산' 특별출연, 전지현 주지훈과 호흡". entertain.naver.com (Korece). 12 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  11. ^ Hwang, So-young (1 Nisan 2021). "[단독] 손석구, tvN '지리산' 합류…전지현-주지훈과 호흡". n.news.naver.com (Korece). 7 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  12. ^ Yoo, Kyung-sang (7 Kasım 2021). "'지리산' 전지현 첫사랑 과거사 드러났다, 짝사랑男 등짝 스매싱". entertain.naver.com (Korece). 13 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  13. ^ Kim, Myung-mi (17 Kasım 2021). "지승현 '지리산' 특별출연, 이응복 감독과 세번째 만남(공식입장)". entertain.naver.com (Korece). 12 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  14. ^ a b c Yoo, Kyung-sang (11 Aralık 2021). "'지리산' 김갑수 남기애 이선빈, 주지훈 가족 특별출연 "그만 보내주자"". Newsen (Korece). 20 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  15. ^ Lee, Joo-won (11 Aralık 2021). "'지리산' 주지훈 동생 이선빈, 전지현에 "그동안 감사했다"". entertain.naver.com (Korece). 4 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  16. ^ "Jirisan, starring Jun Ji-hyun and Ju Ji-hoon, gets exclusive iQiyi release outside S. Korea". Yahoo News (İngilizce). 20 Eylül 2021. 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  17. ^ Dong, Sun-hwa (4 Mart 2020). "Actress Jun Ji-hyun in talks to make small screen return". The Korea Times (İngilizce). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  18. ^ Moon, Ji-yeon (4 Eylül 2020). "[공식] 전지현X주지훈 '역대급 조합'..'지리산' 9월 중순 드디어 첫 촬영". 조선일보 (Korece). 24 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  19. ^ Kim, Soo-hyun (10 Eylül 2020). "'지리산' 성동일-오정세, 출연 확정…믿고 보는 라인업 완성 [공식]". 조선일보 (Korece). 23 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  20. ^ Kang, Seok-bong (19 Eylül 2020). "산을 오르는 자들의 미스터리 드라마 '지리산'…18일 남원서 첫 촬영, 전지현·주지훈 주연". sports.khan.co.kr (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  21. ^ Kim, Kyung-hee (30 Ekim 2020). "'지리산' 기대감 상승시키는 전지현X주지훈 슬쩍컷 공개". iMBC 연예 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  22. ^ "Jun Ji-hyun and Ju Ji-hoon's "Jirisan" Cease Production Due to COVID-19". HanCinema (İngilizce). 9 Aralık 2020. 13 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  23. ^ Mo, Shin-jung (18 Haziran 2021). "[단독] 전지현X주지훈 '지리산', 오는 28일 크랭크업… 10월 23일 첫방송". 스포츠한국 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  24. ^ Kim, Young-ho (20 Eylül 2020). "남원시, 드라마 '지리산' 제작지원 협약 추진". 전북일보 인터넷신문 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  25. ^ MacDonald, Joan (12 Ekim 2020). "IQIYI To Stream 'Jirisan' Starring Ju-Ji-Hoon, Jun Ji-Hyun, Oh Jung-Se". Forbes (İngilizce). 21 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2024. 
  26. ^ "지리산 OST Special - Various Artists". 멜론 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  27. ^ "지리산 OST Part.1 - 김필". 멜론 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  28. ^ "지리산 OST Part.2 - 가호 (Gaho)". 멜론 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  29. ^ "지리산 OST Part.3 - 김종완 of NELL". 멜론 (Korece). 6 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  30. ^ "지리산 OST Part.4 - 진". 멜론 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  31. ^ "지리산 OST Part.5 - 이소라". 멜론 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  32. ^ "지리산 OST Part.6 - 오존 (O3ohn)". 멜론 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  33. ^ "지리산 OST Part.7 - 로시 (Rothy)". 멜론 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  34. ^ "지리산 OST Part.8 - 태연 (TAEYEON)". 멜론 (Korece). 29 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  35. ^ "지리산 OST Part.9 - 폴킴". 멜론 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  36. ^ "지리산 OST Part.10 - 적재". 멜론 (Korece). 5 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  37. ^ "지리산 OST Part.11 - 이승열". 멜론 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  38. ^ "지리산 OST Part.12 - 헨리 (HENRY)". 멜론 (Korece). 16 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  39. ^ "17 Haziran 2021 - Nielsen Korea". www.nielsenkorea.co.kr. 18 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  40. ^ a b Nielsen Korea reytingleri:
    • "Ep. 1". Nielsen Korea (Korece). 23 Ekim 2021. 24 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2021. 
    • "Ep. 2". Nielsen Korea (Korece). 24 Ekim 2021. 11 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2021. 
    • "Ep. 3". Nielsen Korea (Korece). 30 Ekim 2021. 26 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2021. 
    • "Ep. 4". Nielsen Korea (Korece). 31 Ekim 2021. 13 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2021. 
    • "Ep. 5". Nielsen Korea (Korece). 6 Kasım 2021. 12 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2021. 
    • "Ep. 6". Nielsen Korea (Korece). 7 Kasım 2021. 12 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2021. 
    • "Ep. 7". Nielsen Korea (Korece). 13 Kasım 2021. 11 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2021. 
    • "Ep. 8". Nielsen Korea (Korece). 14 Kasım 2021. 11 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2021. 
    • "Ep. 9". Nielsen Korea (Korece). 20 Kasım 2021. 12 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2021. 
    • "Ep. 10". Nielsen Korea (Korece). 21 Kasım 2021. 22 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2021. 
    • "Ep. 11". Nielsen Korea (Korece). 27 Kasım 2021. 12 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2021. 
    • "Ep. 12". Nielsen Korea (Korece). 28 Kasım 2021. 12 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2021. 
    • "Ep. 13". Nielsen Korea (Korece). 4 Aralık 2021. 12 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2021. 
    • "Ep. 14". Nielsen Korea (Korece). 5 Aralık 2021. 13 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2021. 
    • "Ep. 15". Nielsen Korea (Korece). 11 Aralık 2021. 11 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2021. 
    • "Ep. 16". Nielsen Korea (Korece). 12 Aralık 2021. 11 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]