İçeriğe atla

James William Tutt

Vikipedi, özgür ansiklopedi

James William Tutt (26 Nisan 1858 - 10 Ocak 1911) İngiliz bir okul öğretmeni ve böcek bilimci. 1890'dan itibaren Entomologists' Record dergisinin kurucu editörlüğünü yaptı ve Britanya Lepidoptera'sı hakkında çok sayıda güve türünü tanımladığı bir dizi yayınladı.[1] Biber güvesi Biston betularia'daki endüstriyel melanizmi ilk fark eden kişilerden biri oldu ve bunların artan sıklığının kripsis, yırtıcılar tarafından doğal seçilim ve endüstriyelleşmenin getirdiği değişen çevre koşullarının etkisine dayalı olarak açık bir açıklamasını yapan ilk kişilerden biri oldu.

Tutt'un doğuştan kalp rahatsızlığı vardı ama fazla sorun yaşamadan yaşıyordu. Westcombe Hill'deki Rayleigh Villa'daki evinde öldü. Lewisham ilçesinin kardeş mezarlığı olan 'Brockley ve Ladywell Mezarlıkları'nın bulunduğu Lewisham Mezarlığı'na gömüldü. Tutt, Frances Marsh Collins ile evliydi ve iki oğlu ve üç kızı vardı.[2]

  1. ^ Salmon, M. A. (2000). The Aurelian Legacy. British Butterflies and their Collectors. Martins, Great Horkesley: Harley Books. ss. 189-191. 
  2. ^ Chapman, T.A. (1911). "Obituary". The Entomologist. 44 (573): 77-80. 

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:Pepperedmoth