Jacksonville'deki en yüksek binalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search

Jacksonville'deki en yüksek binalar listesi ABD'nin Florida eyaletinde yer alan Jacksonville şehrindeki en yüksek binaların listesidir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıralama İsim Görsel Yükseklik
feet / m
Kat Yıl Notlar
1 Bank of America Tower Bank of America Tower Jacksonville.png 617 / 188 42 1990 1990 yılından beri Jacksonville şehrindeki en yüksek binasıdır.
2 Wells Fargo Center Jacksonvillewellsfargocenter.jpg 535 / 163 37 1974 1974 ile 1981 yılları arasında Florida eyaletinin en yüksek binasıydı.
3 AT&T Tower JacksonvilleAT&TBldg-Feb2010.JPG 447 / 136 32 1983
4 The Peninsula at St. Johns Center Jacksonville Riverplace Tower and The Peninsula Digon3.jpg 437 / 133 36 2006
5 Riverplace Tower 432 / 132 28 1967
6 SunTrust Tower 357 / 109 24 1989
7 The Strand at St. Johns Center 328 / 100 28 2006
8 Aetna Building OnePrudentialPlazaJacksonville-Feb2010.JPG 309 / 94 22 1954
9 Two Prudential Plaza 305 / 93 21 1985
10 One Enterprise Center 299 / 91 21 1986
11 Blue Cross Blue Shield Building 287 / 88 19 1971
12 BB&T Building 278 / 85 18 1974
13 John Milton Bryan Simpson United States Courthouse JaxFederalCourthouse.jpg 277 / 85 15 2002
14 JEA Tower 268 / 82 19 1963
15 JEA Office Building 260 / 79 18 1955
16 CSX Transportation Building 253 / 77 17 1960
17 Berkman Plaza I 250 / 76 23 2003
18 San Marco Place 246 / 75 21 2006
19 Baptist Medical Pavilion 230 / 70 18 1986
20 Barnett National Bank Building Jax FL Barnett Natl Bank Bldg pano01.jpg 223 / 68 18 1926
21 Hyatt Regency Jacksonville Riverfront 216 / 66 18 2001
22 City Hall Annex 210 / 64 15 1960
23 11 East Forsyth LynchBldgJacksonville-Feb2010.JPG 200 / 61 17 1926
24 Omni Jacksonville Hotel 190 / 58 16 1987
25 Cathedral Terrace 190 / 58 21 1974
26 Mount Carmel Garden Apartments 190 / 58 17 1972
27 Cathedral Townhouse 186 / 57 18 1970
28 Riverside Presbyterian Apartments 183 / 56 18 1973
29 550 Water Street 180 / 55 14 1982
30 Fidelity National Financial Tower 2 180 / 55 13 2007
31 Cathedral Towers 177 / 54 17 1968
32 Tower Place Apartments 177 / 54 16 1950
33 The Carling CarlingHotelJacksonville-2010-07-b.JPG 171 / 52 13 1926

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bu madde kısmen İngilizce Wikipedia "List of tallest buildings in Jacksonville" maddesi kaynaklıdır. Online:[1]


Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Emporis şirketinin websitesinde "Jacksonville-fl-usa" maddesi. Online:[2] (İngilizce)