Izulu Lami

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Izulu Lami (Zuluca: "Benim Gökyüzüm" veya "Benim Cennetim";[1] İngilizce başlık: "My Secret Sky" / Benim Gizli Gökyüzüm[2]) 2009 yapımı Güney Afrika filmidir. Yönetmenliğini Madoda Ncayiyana yapmıştır. Film Zulu dilinde çekilmiştir; sadece birkaç cümle İngilizce konuşulmaktadır.

Annelerinin ölümünün üzerine, on yaşındaki kız çocuğu Thembi ve küçük erkek kardeşi Durban şehrine giderler, ancak yalnız başlarına şaşkın bir durumda şehirde kaybolurlar.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Thembi on yaşında siyahi bir kız çocuğudur ve Khwezi adında sekiz yaşındaki bir erkek kardeşi vardır. Güney Afrika Cumhuriyeti'nde kırsal bir bölgedeki köylerinde yaşamaktadırlar. Anneleri öldüğünde teyzeleri onlara bakmak için gelir. Ne yazık ki herşeyi sattıktan sonra çocukları terk eder. Sadece annelerinin ölmeden önce yaptığı küçük bir Zulu hasırı kalır geride.[3] Kaderlerini kendi ellerine almaya karar veren Thembi, küçük erkek kardeşini büyük şehir Durban'a gitmeye ikna eder. Orada, kendilerini korkunç metropolde ne yapacaklarını bilemez bir durumda bulurlar.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Google Translator, Zulu'dan Türkçe'ye: "izulu lami" 2 Haziran 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., sonuç: "benim cennetim", Erişim tarihi: 02 Haziran 2022
  2. ^ Izulu Lami (My Secret Sky), Kiln-Theatre, Access date: 02 June 2022 (İngilizce)
  3. ^ Izulu Lami - My Secret Sky 31 Mayıs 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Channel24, Shaheema Barodien, 19 August 2009 (İngilizce)
  4. ^ Another touch of heaven for local cinema 31 Mayıs 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Times Live, 01 September 2009 (İngilizce)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]