Ipswich Town FC teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Ipswich Town'ın eski teknik direktörü Bobby Robson

Ipswich Town Football Club, 1878'den 1936'ya kadar amatör olarak faaliyet gösterdi ve takım komite tarafından seçildi. Kulübün 1936'da profesyonel olmasından sonra, Mick O'Brien teknik direktör oldu ve takım Southern League'i kazandı. Daha sonra göreve gelen Scott Duncan aralıksız 18 yıl boyunca kulübün teknik direktörlüğünü yaptı. Duncan'ın 1955'te emekli olmasının ardından, yerine Alf Ramsey geldi. Ramsey Ipswich Town'un başında, 1960-61 sezonunda Second Division ve 1961-62 sezonunda ise First Division şampiyonluğunu kazandı. Ramsey, 1963'te İngiltere teknik direktörü olarak atandı ve 1966 Dünya Kupası'nı kazandı.[1]

Kulübün 27 Ekim 2018'den bu yana teknik direktörü İskoç Paul Lambert'dır.

Teknik direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

maçın oynandığı 17 Ekim 2020 itibarıyla. Yalnızca profesyonel maçlar dahildir.
Ad Milliyet Başlangıç Bitiş Süre (gün) Maçlar Galibiyet Beraberlik Mağlubiyet Kazanma % Başarıları Notlar
O'Brien, MickMick O'Brien  İrlanda 01936-05-29 29 Mayıs 1936 01937-08-11 11 Ağustos 1937 439 &0000000000000039.00000039 &0000000000000025.00000025 &0000000000000009.0000009 &0000000000000005.0000005 &0000000000000064.10000064,1 Southern League şampiyonu 1936-37
None 01937-08-12 12 Ağustos 1937 01937-11-11 11 Kasım 1937 91 &0000000000000011.00000011 &0000000000000007.0000007 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 &0000000000000063.60000063,6 -
Duncan, ScottScott Duncan  İskoçya 01937-11-12 12 Kasım 1937 01955-08-07 7 Ağustos 1955 6487 &0000000000000505.000000505 &0000000000000205.000000205 &0000000000000113.000000113 &0000000000000187.000000187 &0000000000000040.60000040,6 Division Three (South) şampiyonu 1953-54
Ramsey, AlfAlf Ramsey  İngiltere 01955-08-08 8 Ağustos 1955 01963-04-30 30 Nisan 1963 2822 &0000000000000369.000000369 &0000000000000176.000000176 &0000000000000075.00000075 &0000000000000118.000000118 &0000000000000047.70000047,7 Division Three (South) şampiyonu 1956-57
Division Two şampiyonu 1960-61
Division One şampiyonu 1961-62
Milburn, JackieJackie Milburn  İngiltere 01963-05-01 1 Mayıs 1963 01964-09-08 8 Eylül 1964 496 &0000000000000056.00000056 &0000000000000011.00000011 &0000000000000012.00000012 &0000000000000033.00000033 &0000000000000019.60000019,6 -
Forsyth, JimmyJimmy Forsyth  İskoçya 01964-09-09 9 Eylül 1964 01964-10-04 4 Ekim 1964 25 &0000000000000007.0000007 &0000000000000002.0000002 &0000000000000002.0000002 &0000000000000003.0000003 &0000000000000028.60000028,6 - Geçici
McGarry, BillBill McGarry  İngiltere 01964-10-05 5 Ekim 1964 01968-11-23 23 Kasım 1968 1510 &0000000000000196.000000196 &0000000000000080.00000080 &0000000000000062.00000062 &0000000000000054.00000054 &0000000000000040.80000040,8 Division Two şampiyonu 1967-68
Lea, CyrilCyril Lea  Galler 01968-11-24 24 Kasım 1968 01969-01-12 12 Ocak 1969 49 &0000000000000007.0000007 &0000000000000003.0000003 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000004.0000004 &0000000000000042.90000042,9 - Geçici
Robson, BobbyBobby Robson  İngiltere 01969-01-13 13 Ocak 1969 01982-08-18 18 Ağustos 1982 4965 &0000000000000709.000000709 &0000000000000316.000000316 &0000000000000173.000000173 &0000000000000220.000000220 &0000000000000044.60000044,6 Texaco Cup kazananı 1972-73
FA Cup kazananı 1977-78
UEFA Kupası kazananı 1980-81
Ferguson, BobbyBobby Ferguson  İngiltere 01982-08-19 19 Ağustos 1982 01987-05-17 17 Mayıs 1987 1732 &0000000000000258.000000258 &0000000000000097.00000097 &0000000000000061.00000061 &0000000000000100.000000100 &0000000000000037.60000037,6 -
Duncan, JohnJohn Duncan  İskoçya 01987-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-17 17 1987 01990-05-05 5 Mayıs 1990 1053 &0000000000000161.000000161 &0000000000000073.00000073 &0000000000000029.00000029 &0000000000000059.00000059 &0000000000000045.30000045,3 -
Lyall, JohnJohn Lyall  İngiltere 01990-05-11 11 Mayıs 1990 01994-12-05 5 Aralık 1994 1669 &0000000000000231.000000231 &0000000000000077.00000077 &0000000000000075.00000075 &0000000000000079.00000079 &0000000000000033.30000033,3 Division Two şampiyonu 1991-92
Goddard, PaulPaul Goddard  İngiltere 01994-12-06 6 Aralık 1994 01994-12-27 27 Aralık 1994 21 &0000000000000004.0000004 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000002.0000002 &0000000000000002.0000002 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,0 - John Wark ile geçici
Burley, GeorgeGeorge Burley  İskoçya 01994-12-28 28 Aralık 1994 02002-10-11 11 Ekim 2002 2844 &0000000000000413.000000413 &0000000000000188.000000188 &0000000000000096.00000096 &0000000000000129.000000129 &0000000000000045.50000045,5 Division One play-off galibi 2000-01
Mowbray, TonyTony Mowbray  İngiltere 02002-10-11 11 Ekim 2002 02002-10-28 28 Ekim 2002 17 &0000000000000004.0000004 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &0000000000000002.0000002 &0000000000000025.00000025,0 - Bryan Klug ile geçici[2]
Royle, JoeJoe Royle  İngiltere 02002-10-28 28 Ekim 2002 02006-05-11 11 Mayıs 2006 1291 &0000000000000189.000000189 &0000000000000081.00000081 &0000000000000048.00000048 &0000000000000060.00000060 &0000000000000042.90000042,9 - [3]
Magilton, JimJim Magilton  Kuzey İrlanda 02006-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-05 5 2006 02009-04-22 22 Nisan 2009 1052 &0000000000000148.000000148 &0000000000000056.00000056 &0000000000000041.00000041 &0000000000000051.00000051 &0000000000000037.80000037,8 - [4]
Keane, RoyRoy Keane  İrlanda 02009-04-23 23 Nisan 2009 02011-01-07 7 Ocak 2011 624 &0000000000000081.00000081 &0000000000000028.00000028 &0000000000000025.00000025 &0000000000000028.00000028 &0000000000000034.60000034,6 - [5]
McParland, IanIan McParland  İskoçya 02011-01-07 7 Ocak 2011 02011-01-12 12 Ocak 2011 5 &0000000000000002.0000002 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0000000000000050.00000050,0 - Geçici[6]
Jewell, PaulPaul Jewell  İngiltere 02011-01-13 13 Ocak 2011 02012-10-24 24 Ekim 2012 650 &0000000000000085.00000085 &0000000000000029.00000029 &0000000000000018.00000018 &0000000000000038.00000038 &0000000000000034.10000034,1 - [7]
Hutchings, ChrisChris Hutchings  İngiltere 02012-10-24 24 Ekim 2012 02012-11-01 1 Kasım 2012 8 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,0 - Geçici[8]
McCarthy, MickMick McCarthy  İrlanda 02012-11-01 1 Kasım 2012 02018-04-10 10 Nisan 2018 1986 &0000000000000279.000000279 &0000000000000105.000000105 &0000000000000078.00000078 &0000000000000096.00000096 &0000000000000037.60000037,6 - [9]
Klug, BryanBryan Klug  İngiltere 02018-04-11 11 Nisan 2018 02018-05-29 29 Mayıs 2018 48 &0000000000000004.0000004 &0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001 &0000000000000002.0000002 &0000000000000025.00000025,0 - Geçici[10]
Hurst, PaulPaul Hurst  İngiltere 02018-05-30 30 Mayıs 2018 02018-10-25 25 Ekim 2018 148 &0000000000000015.00000015 &0000000000000001.0000001 &0000000000000007.0000007 &0000000000000007.0000007 &0&0000000000000006.7000006,7 - [11][12]
Klug, BryanBryan Klug  İngiltere 02018-10-25 25 Ekim 2018 02018-10-27 27 Ekim 2018 2 &0000000000000001.0000001 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &0000000000000001.0000001 &0&-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000,0 - Geçici[10]
Lambert, PaulPaul Lambert  İskoçya 02018-10-27 27 Ekim 2018 Present 727 &0000000000000088.00000088 &0000000000000028.00000028 &0000000000000024.00000024 &0000000000000036.00000036 &0000000000000031.80000031,8 - [13]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel

Özel

  1. ^ McLynn, Frank (2 Ekim 2005). "Heroes and villains: Sir Alf Ramsey". The Guardian. Londra. 1 Ekim 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2007. 
  2. ^ "Tony Mowbray managerial stats". Soccerbase. 1 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2007. 
  3. ^ "Joe Royle managerial stats". Soccerbase. 1 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2007. 
  4. ^ "Jim Magilton's managerial stats". Soccerbase. 30 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2009. 
  5. ^ "Roy Keane's managerial career". Soccerbase. 9 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2011. 
  6. ^ "Ian McParland's managerial career". Soccerbase. 24 Mayıs 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2011. 
  7. ^ "Paul Jewell's managerial career". Soccerbase. 29 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2012. 
  8. ^ "Paul Jewell leaves as Ipswich Town manager". BBC Sport. 24 Ekim 2012. 25 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2012. 
  9. ^ "Mick McCarthy's managerial career". Soccerbase. 17 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2018. 
  10. ^ a b Warren, Andy (11 Nisan 2018). "Klug takes caretaker charge of Ipswich Town after McCarthy's departure". East Anglian Daily Times. Erişim tarihi: 11 Nisan 2018. 
  11. ^ "Paul Hurst: Ipswich Town name Shrewsbury boss as Mick McCarthy's successor". BBC Sport. 30 Mayıs 2018. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018. 
  12. ^ "Paul Hurst's managerial career". Soccerbase. Erişim tarihi: 25 Ekim 2018. 
  13. ^ "Paul Lambert's managerial career". Soccerbase. Erişim tarihi: 13 Nisan 2019. 

Şablon:Ipswich Town FC