Invincible (çizgi roman)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Invincible
Invincible
Yayın bilgileri
YayıncıSkybound Entertainment
(Image Comics)
Yayınlanma tarihi2003 - 2018
Sayılar144
Ana karakterler
Yaratıcı ekip
Yazar(lar)Robert Kirkman
Yaratıcı(lar)Robert Kirkman

Invincible, Robert Kirkman tarafından yazılan, Cory Walker ve Ryan Ottley tarafından çizilen ve Image Comics tarafından yayınlanan bir Amerikan çizgi roman serisidir. Invincible, gezegendeki en güçlü kişi olan Omni-Man'in ilk doğan oğludur. 22 Ocak 2003'te yayınlanmaya başlayan çizgi roman, 14 Şubat 2018'de 144 sayı ile sona erdi. 25 Mart 2021'de Amazon Prime Video'da bir televizyon dizisi uyarlaması yayınlanmaya başladı ve eleştirel beğeni topladı.

Konu Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Mark Grayson, normal yarı zamanlı işi olan bir lise son sınıf öğrencisiydi ve babası Nolan, gezegendeki en güçlü süper kahraman olan uzaylı (ama insan görünümlü) Omni-Man'di. 17 yaşındayken Mark, Nolan'a göre, iyilik ve aydınlanma görevinde galaksiye öncülük eden Viltrumite ırkının bir üyesi olan babasından gelen süper güçleri sergilemeye başlar.

Invincible olarak Mark güçlerini kazandıktan sonra diğer süper kahramanlarla (Robot, Rex Splode, Dupli-Kate ve Atom Eve dahil) tanışmaya başlar.

Yayın Geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ryan Ottley, Robert Kirkman e Cory Walker a Lucca Çizgi Romanları ve Oyunları 2018. Conferenza stampa in Camera di Commercio.

Robert Kirkman dizinin tek yazarı olurken, Cory Walker ve Ryan Ottley'da esere katkıda bulundu. Cory Walker kitabın bir kısmını kendisi yarattı ve #127-132'nin yanı sıra #1'den #7'ye kadar olan kısmın yazılmasını sağladı.

Seri, 144. sayı ile sona erdi ve Ryan Ottley, son on iki sayı dizisi için "kitaba geri döndü". Çift boyutlu son sayı 14 Şubat 2018'de yayınlandı. Nisan 2022'de, Kirkman ve Ottley'nin hikâye için yeniden bir araya gelmesiyle Skybound X #25'te bir Battle Beast hikâyesinin yayınlanacağı açıklandı ve 20 Temmuz 2022'de yayınlandı.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Grayson Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Mark Grayson: 17 yaşında bir lise öğrencisi ve süper kahraman olan bir Viltrum/insan melezi.
  • Omni-Man: Mark'ın babası, Debbie'nin kocası. İnsan adı olarak Nolan'ı kullanıyor. Aslen Viltrum'lu.
  • Debbie Grayson: Mark'ın annesi, Nolan'ın karısı.