Intrusion (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Intrusion
Yönetmen Adam Salky
Senaryo Christopher Sparling
Yapımcı
  • Kyle Benn
  • Josh Weinstock
  • Alexandra Milchan
  • Matthew Myers
  • Russell Hollander
  • Christopher Sparling
Oyuncular
Müzik Alex Heffes
Distributed by Netflix
Yayın tarihi 22 Eylül 2021
Süre 92 dakika
Yayınlandığı ülke Amerika Birleşik Devletleri
Dil İngilizce

Intrusion, Adam Salky'nin yönettiği ve Christopher Sparling tarafından yazılan, başrollerini Freida Pinto ve Logan Marshall-Green'in paylaştığı 2021 Amerikan psikolojik gerilim filmi. 22 Eylül 2021'de Netflix tarafından yayınlandı.[1][2]

Olaylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Meera ve Henry, Henry'nin tasarlayıp inşa ettiği izole, ultra modern bir evde yaşayan mutlu bir evli çifttir. Kanserden kurtulan Meera, hastalığın tekrarlayabileceğinden endişe ediyor, ancak Henry çok anlayışlı ve destekleyici davranıyor.

Çift bir randevu gecesinden eve döndükten sonra, evlerinin soyulduğunu ve oturma odasının dağıtıldığını fark eder. Ancak çalınan tek şey bir dizüstü bilgisayar ve randevuya giderken dikkatlerinin dağılmaması için almadıkları cep telefonlarıdır Bir dedektifin ziyaretinden sonra (ki, boruların tıkırdadığını duyunca, bir tesisatçıya ihtiyaçları olduğunu söyler) Henry eve bir güvenlik sistemi kurar.

Birkaç gün sonra Meera, gece evde boruların tıkırdaması gibi garip seslerle uyanır. Evin ışıklarının çalışmadığını fark eder. Henry jeneratörü kontrol etmek için dışarı çıkar ve parçalanmış olduğunu bulur. Evin pencerelerinde el feneri ışıkları görür ve davetsiz misafirlerin geri döndüğünü fark eder. İçeri girdiğinde Meera'yı yatak odasında bağlı ve ağzı açık halde bulur. Onu serbest bırakır ve kaçmaya çalışırlar, ancak maskeli adamlar tarafından takip edilirler. Meera, arabasına ulaşmayı başarır ancak daha sonra evin içinden silah sesleri duyar. Yaralı bir adam dışarıya sendeleyerek çıkar, ardından onu vuran ve öldüren Henry gelir.

Ertesi gün, polis karakolunda Meera ve Henry'ye, biri hala hayatta olan ve yerel hastanede yoğun bakımda olan üç davetsiz misafirin sabıka görüntüleri gösterilir. Hepsi Cobb ailesindendir ve kasabanın eteklerinde yıkık bir karavan parkında yaşamaktaydılar. Aynı aileden genç bir kadının yakın zamanda kaybolduğunu da öğrenirler.

Meera, bu olaylardan ve ayrıca Henry'nin gizli bir silah tuttuğunun keşfinden dolayı travma geçirir. Henry, Meera'ya davetsiz misafirlerden kurtulduğuna dair güvence verir ve olanlara rağmen, vermeyi düşündükleri yeni eve taşınma partisine devam etmeleri gerektiğini önerir. Bu düşünceyle, parti malzemeleri almak için yola çıkar. Meera, Henry'nin cüzdanını unuttuğunu fark eder ve ona telefonla ulaşamayınca, mağazaya kadar takip etmeye karar verir. Kısa sürede Henry'e yetişir ama sürpriz bir şekilde Henry hastaneye döner. Bu yüzden dikkati dağılan Meera, başka bir araçla çarpışır.

Meera'nın arabası kaportacıya götürülür ve bir Uber ile evine döner. Henry'ye olanları anlatır ve neden hastaneye gittiğini sorar. Henry, sadece yanlış bir dönüş yaptığını söyler.

Arabası kaportacıda olan Meera, işe gitmek için Henry'nin arabasını ödünç alır. Otoparkta, davadan sorumlu dedektifle karşılaşır. Hayatta kalan davetsiz misafirin iyileşirken, şaşırtıcı bir şekilde hastanede öldüğünü söyler. Bu yüzden dava artık kapanmıştır. Meera, ayrıca adamın Henry'yi hastaneye kadar takip ettiği gece öldüğünü öğrenir.

Artık iyice şüphelenen Meera, Henry'nin aracındaki GPS kaydına bakar ve Cobb'un ev adresini görür. Oraya gider ve karavanlarına girmeyi başarır. İçeride, Henry'nin inşaat şirketinin logosunu taşıyan ve adresi el yazısıyla yazılmış bir zarf bulur.

Meera, Cobb'un posta kutusunu açar ve içinde video kamera bulunan bir paket bulur ama sonra bir komşu belirir ve tartışmaya başlar. Birkaç gün önce arabasını orada gördüğünü, Meera'yı "gözlem yapmakla" suçladığını söyler ve ardından paketi alıp duvara fırlatır. Meera paketi alır ve oradan ayrılır.

Eve döndüğünde videoyu oynatmaya çalışır, ancak video düzgün çalışmaz; sadece Dylan Cobb'un görüntüsünü görmektedir. Meera, iş adresine teslim edilmek üzere internetten başka bir kamera sipariş eder. Henry'nin ofisini aramaya karar verir ve evlerinin inşaatının fotoğraflarını içeren bir USB bellek bulur. Fotoğraflarda, Dylan'ın inşaat ekibinden biri olduğunu görür. Henry eve gelir ve bu yüzden araştırmasını kısa kesmek zorunda kalır. Ancak o gecenin ilerleyen saatlerinde fotoğrafları tekrar inceler ve bu sefer kayıp kız Christine'in resimlerini görür.

Ertesi gün Meera, Henry ile yüzleşir; Cobb'un karavanında kendi el yazısıyla yazılmış bir zarfın neden olduğunu, kendisinin neden karavanı ziyaret ettiğini, neden silah tutmaya başladığını ve nasıl oluyor da bilgisayarında kayıp kızın resimlerinin olduğunu bilmek istediğini söyler. Henry, evi inşa etmek için nakit sıkıntısı olduğunu ve fazladan nakit elde etmek için dolandırıcılık yaptığını, ancak dolandırarak aldığı parayı geri ödemeyi amaçladığını anlatır. Dylan Cobb, Henry için çalışmıştı ama Dylan'ın kızına kötü davrandığını gördükten sonra kovdu. Dylan öfke ile intikam yemini etti ve Henry'nin tehlikeli mali ilişkilerini ifşa etmekle tehdit etti. Henry, Dylan'a sessiz kalması için para ödüyordu ama o ödemeyi bıraktıktan sonra Dylan ve Cobb ailesi eve girmişti.

Meera, Henry'nin açıklamasıyla içini rahatlatır ve mutlu olur. Yeni video kamera geldiğinde artık Cobb'un evinde bulduğu video kaydına bakmakla ilgilenmedi.

Sonunda yeni eve taşınma partisi gecesi gelir ve ev misafirlerle doluyken parti tüm hızıyla devam eder. Ancak Meera, hala kayıp olan Christine Cobb ile ilgili bir TV haberini gördüğünde, şüpheleri yeniden uyanır. Yeni video kamerayı alır ve videoyu oynatmaya başlar. Görüntüde, Dylan Cobb'un, Henry'nin kızına bakışından hoşlanmadığını ve Christine kaybolduktan sonra Dylan'ın ofisin yakınında öfkeyle havlamaya başlayan köpeğiyle Henry'nin evine gittiğini anlatıyor.

Meera, Henry'nin ofisine gider ve bir bodrum katına açılan gizli bir anahtar bulur. Bodrum katında, Christine bir sandalyeye bağlanmış, borulara zincirlerle bağlanmış olarak bulunur; Evde ara sıra duyulan gizemli çarpma seslerinin nedeni budur. Meera kızı kurtarmaya çalışır, ancak başaramadan bodruma Henry gelir. Meera'ya her zaman sapkın dürtüleri olduğunu, ancak bu şekilde olmayı seçmediğini söyler. Meera sonunda Henry'nin izole evlerini inşa etmesinin sebebinin kurbanlarını saklamak için gizli bir yere sahip olmak olduğunu anlar. 911'i aramaya çalışır ancak Henry, Meera'yı etkisizleştirir ve bağlar. Üst kata geri döner, misafirlerine Meera'nın çok içtiğini ve yattığını söyleyerek misafirleri evden gönderir.

Meera, bağlarından kurtulmayı başarır ve Christine'i de serbest bırakır. Meera kaçmaya çalışırken Henry bodruma geri gelir ve bir kovalamaca başlar. Henry, Meera'yı vurarak bayıltır ve Christine'i bodruma geri sürükler. Tekrar borulara bağlar ve bir beysbol sopasıyla öldürmek üzereyken, kendine gelen Meera, ilk buluştuklarında aldığı özel bir hediye olan bir saatle Henry'nin kafasına vurur ve ölümcül şekilde yaralar. Ölmek üzere olan Henry, Meera'ya artık onunla ilgilenemeyeceği zaman ne yapacağını sorar; Meera, kendine bakabileceğini söyler.

Son sahne, güneşli bir günü ve Meera'nın artık boş olan evden çıkıp uzaklaştığını gösterir.

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Freida Pinto -(Meera Parsons)
  • Logan Marshall-Green (Henry Parsons)
  • Robert John Burke - (Dedektif Stevhen Morse)
  • Sarah Minnich (Joanne Waterston)
  • Yvette Fazio-Delaney(inşaat ekibi üyesi / şüpheli)
  • Clint Obenchain (Clint Oxbow)
  • Mark Sivertsen (Dylan Cobb)
  • Megan Elisabeth Kelly (Christine Cobb)
  • Hayes Hargrove (Bill Whitman)
  • David DeLao (Teğmen Henderson)
  • Brandon Root (Peter)
  • Josh Horton (Çavuş)
  • Bonita King (Kafenin sahibi)

Film, Rotten Tomatoes'da 12 incelemeye göre %33'lük bir onay derecesine ve ortalama 4.4/10 derecelendirmeye sahiptir. Metacritic'te, beş eleştirmene göre 100 üzerinden 39 ağırlıklı ortalama puana sahip ve bu da "genel olarak olumsuz eleştirilere" işaret etmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

[3] Roeper, Richard (2021-09-21). "'Intrusion': Latest thriller at an isolated house isn't remotely entertaining". Chicago Sun-Times (İngilizce). Erişim tarihi: 2021-09-29

[4]"Intrusion' Review: Netflix movie takes trust issues to a whole new level". meaww.com (İngilizce). Erişim tarihi: 2021-09-29.

[5]"Rotten Tomatoes. Fandango Media. Retrieved September 25, 2021". 25 Eylül 2021. 25 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2021. 

[6]"Metacritic". 2021-09-25. Erişim tarihi: 2021-09-25.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "'Intrusion': Latest thriller at an isolated house isn't remotely entertaining". Chicago Sun-Times. 21 Eylül 2021. 21 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2021. 
  2. ^ "'Intrusion' Review: Netflix movie takes trust issues to a whole new level". Meaww. 21 Eylül 2021. 22 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2021. 
  3. ^ Roeper, Richard (21 Eylül 2021). "'Intrusion': Latest thriller at an isolated house isn't remotely entertaining". Chicago Sun-Times (İngilizce). 21 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2021. 
  4. ^ "'Intrusion' Review: Netflix movie takes trust issues to a whole new level". meaww.com (İngilizce). 22 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2021. 
  5. ^ "Rotten Tomatoes. Fandango Media. Retrieved September 25, 2021". 25 Eylül 2021. 25 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2021. 
  6. ^ "Metacritic". 25 Eylül 2021. 25 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2021.