Infected (Türk müzik grubu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Infected
Başladığı yerİstanbul, Türkiye Türkiye
TarzlarBlack Metal, Death Metal, Doom Metal, Thrash Metal
Etkin yıllar1993 -
Müzik şirketiZihni Müzik, Soulfulworks Records
Resmî siteResmi Sitesi
ÜyelerSalih Süleymanoğlu (Vokal)
Evren Tolgay (Gitar)
Oytun Türk (Gitar)
Tuğrul Varol (Bas Gitar)
İlkay Özboyar (Klavye)
Eski üyelerAhmet İba (Gitar)
Ufuk Kaplan (Davul)
Bahadır Uludağlar (Vokal)
Erdem Soylu (Bas Gitar & Vokal)
Ali Reza Houseyni (Bas Gitar)
Deniz Sümer (Klavye)
Kemal Atayeter (Gitar)
Yalçın Hasançebi (Gitar)
Levent Özmeriç (Davul)

Infected, 1993 yılında temelleri atılan, 1995 yılında İstanbul'da gitaristler Ahmetcan İba ve Oytun Türk tarafından kurulan Black metal grubu. Gruba 1996 yılında katılan Ufuk Kaplan davula, Erdem Soylu da bas ve vokale geçerek kadroyu şekillendirmiş oldular.

Spirit of Doom (1997)[değiştir | kaynağı değiştir]

1997 yılına kadar çeşitli yerlerde konserlere çıktılar ve aynı yıl ilk demoları Spirit of Doom'u kendi imkânlarıyla çıkardılar. 25 Nisan'da piyasaya sürülen, brutal vokal destekli her biri klasik death metal tarzını içeren 9 parçadan oluşan bu demo ile grup, gerek yurt içindeki fanzinlerden gerekse birçok televizyon ve radyo istasyonundan olumlu eleştiriler aldı. Bu demo aslında uzunluğundan dolayı bir albüm olarak da tanımlanabilir. Ayrıca Spirit of Doom, 1997 yılının en iyi 2. demosu seçilmiştir. Demodan sonra grup müzik tarzını değiştirerek Melodik Black Metal'e kaydı. Erdem Soylu'nun gruptan ayrılmasından sonra yerine, Scrofula grubunun eski vokalisti Bahadır Uludağlar ve İranlı basist Ali Reza Houseyni geçti. Davulcu Ufuk Kaplan'ın da ayrılmasından sonra klavyeci Deniz Sümer grubun bünyesine dahil oldu.

The Lost Loser in Dreams (1998)[değiştir | kaynağı değiştir]

Grup yeni kadrosuyla 1998 yılında, Türkiye'nin ilk yasal Black Metal çalışması özelliğine sahip olan The Lost Loser in Dreams adlı EP yi kaydetti. Davulcu sorunu yaşandığı için, Zihni Müzik etiketiyle piyasaya sürülen bu EP de drum machine kullanıldı. 1999 yılında davulcu Ufuk Kaplan gruba yeniden dahil oldu. Yoğun talep üzerine EP, 25 Şubat 1999 tarihinde farklı bir kapak tasarımıyla 600 adet olarak yeniden piyasaya sürüldü.

Breathless Kiss on the Lips of Melancholia (1999)[değiştir | kaynağı değiştir]

Deniz Sümer'in gruptan ayrılması üzerine klavyeye Salih Süleymanoğlu geçti. 16 Nisan 1999 tarihinde Infected yeni albümleri Breathless Kiss on the Lips of Melancholia için Stüdyo 18'de kayıtlara başladı. Kayıtların hemen sonrasında vokalist Bahadır Uludağlar ile grubun yolları ayrıldı. 11 Kasım 1999 tarihinde Zihni Müzik tarafından piyasaya sürülen Breathless Kiss on the Lips of Melancholia albümü edebi anlatımla süslendirilmiş, doom öğelerin ağırlıkta olduğu 9 senfonik Black Metal çalışmasını içermektedir. Gruba, alto bayan vokalde Yeliz Kara ve bayan vokalde İpek Kutbay yardımcı olmuşlardır.

2000 yılında vokalist Bahadır Uludağlar'ın tekrar grup bünyesine dahil olmasından sonra 18 Haziran'da Erkin Koray Klasikleri adı verilen organizasyonda Yalnızlar Rıhtımı cover ı seslendirildi. 2001 yılında Ali Reza Houseyni gruptan ayrıldı. Bu ayrılığı kısa bir süre sonra Bahadır Uludağlar'ın ve Ufuk Kaplan'ın ayrılıkları da izledi. Boşlukları bas gitarda Tuğrul Varol ve davulda Levent Özmeriç tarafından doldurulurken Salih Süleymanoğlu da klavyeden vokale geçti. Eylül ayında kişisel problemleri yüzünden Ahmet İba grubu bırakmak zorunda kaldı. Boşluğu Kemal Atayeter tarafından dolduruldu. Infected yenilenen kadrosuyla Kasım Ayında yeni albüm kayıtlarına başladı.

Chaosium - The Ruins of Elysian Era (2002)[değiştir | kaynağı değiştir]

2002 yılında Zihni Müzik etiketiyle piyasaya sürülen Chaosium - The Ruins of Elysian Era adı verilen bu EP, eklektik felsefeler üzerine oturtulmuş ve edebi anlatımla süslendirilmiş, her biri klasik Ekstrem Metal kalıpları içinde sayılabilecek melodik 4 parçadan oluşmaktadır. Ep sonrasında gitarist Oytun Türk gruptan ayrılırken, boşluğu Yalçın Hasançebi tarafından dolduruldu. Aynı dönemde grubun bünyesine klavyeci olarak İlkay Özboyar dahil oldu.

Infected'ın açılışını yaptığı, 2003 yılının Eylül ayında düzenlenen 1. Barışarock organizasyonunda, Chris Isaak'in Wicked Game adlı parçasının cover ı seslendirildi. Konser sonrasında davulcu Levent Özmeriç grubu bıraktı. 2004 yılında gitaristler Kemal Atayeter ve Yalçın Hasançebi gruptan ayrıldılar. Fortuna grubundan Evren Tolgay gitarist olarak Infected bünyesine dahil oldu. Grup yeni kadrosuyla 2. Barışarock organizasyonunda da sahne aldı.

Grup üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Spirit of Doom (1997)
  2. The Lost Loser in Dreams (1998)
  3. Breathless Kiss on the Lips of Melancholia (1999)
  4. Chaosium - The Ruins of Elysian Era (2002)