Ijen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ijen
Ijen yanardağı
Harita
En yüksek noktası
Yükseklik2,769 m (9,08 ft)
ListelenmeSpesial Ribu
Koordinatlar8°03′29″S 114°14′31″E / 8.058°G 114.242°D / -8.058; 114.242
Coğrafya
Cava'da konumu
Cava'da konumu
Ijen
Cava'da konumu
KonumBanyuwangi Naipliği ve Bondowoso Naipliği arasındaki sınır,
Cava, Endonezya
Jeoloji
Dağ türüStratovolkan
Son patlama1999[1]
3D olarak Ijen
Kükürtün çıkarıldığı Ijen Kraterinin Haritası
Ijen'de geleneksel kükürt madenciliği. Bu görüntü, madencilerin toksik duman ve yüksek damlalar dahil olmak üzere karşı karşıya kaldıkları tehlikeli ve zorlu koşulların yanı sıra koruyucu ekipman eksikliğini de göstermektedir. Üzerinde durdukları borular, kükürt buharlarını yönlendirmeye ve yoğunlaştırmaya hizmet ederek üretimi kolaylaştırır.[2]

Ijen yanardağ kompleksi, Endonezya, Doğu Cava'nın Banyuwangi Naipliği ile Bondowoso Naipliği arasındaki sınırda bulunan bir grup kompozit volkandır. Mavi ateşi, asidik krater gölü ve kükürt madenciliği ile tanınır.

Medya[değiştir | kaynağı değiştir]

Ijen ve kükürt madenciliği, 1991 yapımı IMAX filmi Ring of Fire'a ve BBC televizyon belgeseli İnsan Gezegeni'nin 5. bölümüne konu olmuştur.

War Photographer adlı belgesel filminde gazeteci James Nachtwey, Ijen'i ziyaret ederek işçilerin fotoğraflarını çekmeye çalışırken zehirli dumanlarla boğuşmuştur. Michael Glawogger'ın Workingman's Death adlı filmi Ijen'in kükürt işçileri hakkındadır.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ijen". Global Volcanism Program. Smithsonian Institution. 
  2. ^ "Photos from inside the volcanic sulphur mines of Indonesia". news.com.au. 9 Şubat 2015. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2017.