Işıltı ve Parıltı karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Işıltı ve Parıltı çizgi filmindeki tüm karakterlerin listesi.

Ana karakterler
Seslendiren Karakterler Bölümler Hakkında
Banu Altay Işıltı (Gerçek adıyla Shimmer) 1- Tatlı, sevimli bir enerji topu olan ve her zaman eğlenceyi en üst düzeye çıkarmanın yollarını arayan bir eğitimdeki cindir. O parlak, neşeli, kıkırdayan ve sonsuza kadar iyimser bir hayalperest. Her zaman hayatının tadını çıkaran Shimmer, herhangi bir anda yaptığı şeyi yapmaktan başka hiçbir şeyi sevmez. Aynı zamanda Shine'ın ikiz kardeşidir ve en sevdiği renk pembedir. Aynı zamanda Parıltı'nın ikiz kardeşidir ve Tala adında evcil bir maymunu vardır.
Mehpare Özlük Divrik Parıltı (Gerçek adıyla Shine) 1- Küstah, kendine güvenen, cesur ve esprili cesur bir cin. Parıltı'nın bir sürü bilgelik sözü var... tabii ki anında uyduruyor. Ciddiyete, formalitelere veya görgü kurallarına bağlı kalamaz, ancak Shine'ı eriten tek şey hayvanlar, özellikle evcil kaplanı Nahal bile. Aynı zamanda Işıltı'nın ikiz kardeşidir ve en sevdiği renk mavidir.
Berna Terzierol Leah "Lia" 1- Leah sıcak, sevecen ve en iyi arkadaşları olarak gizli cinlere sahip olduğu için heyecanlı! Başkalarının duygularına karşı duyarlıdır, değer verdiği insanları mutlu etmek için ne gerekiyorsa yapar. Leah açık sözlü, dürüst ve çok sabırlıdır… ve çok şükür, çünkü onun cinleri çok hata yapar! Doğal içgüdüsü sakin olmak ve harekete geçmeden önce her şeyi düşünmektir, bu yüzden cinleri olarak Işıltı ve Parıltı'ya sahip olmak onu diken üstünde tutar!
Selay Taşdöğen Zac "Zek" 1- Tatlı, ilginç, iyi kalpli ve esprili bir çocuktur. Leah'nın iyi arkadaşı ve kapı komşusu. Zac zeki ve şapşal ama sevimli bir şekilde. Etrafında olup biten tuhaf cin olaylarını savuşturma konusunda inanılmaz bir yeteneğe sahip. Leah'ın kendini içinde bulduğu maskaralıkları haklı çıkarmak için kendi deneyimlerinden yola çıkan gülünç bir hikâyesi vardır.
Zeta "Zita" 21- Prenses Samira'nın rakibi ve toprakları ele geçirme umuduyla Zahramay Şelaleleri'ndeki güçlü kişi olmak için her şeyi yapacak ana düşman. Ancak, kötü olma konusunda pek yetenekli değildir ve planlarını her zaman cinler tarafından engellenir. Zeta, cin olarak adlandırılmaktan nefret eder ve onu cin zannedenleri hemen düzeltir. Planları her zaman Işıltı,Parıltı ve Leah tarafından engellenir ve bazen kendi cehaleti bile planlarını mahvedebilir.
Prenses Samira 21- Zahramay Şelaleleri'ndeki nazik, cömert ve en güçlü cin ve elbette o ülkenin ana hükümdarı ve Cin Okulu'nda Işıltı ve Parıltı'nın öğretmeni. Onlara ve ülkedeki diğer tüm eğitimdeki cinlere akıl hocalığı yapıyor ve onları kazanan cinlere yeni sihirli güçlerini vermeleri için Cin Mücevherleri veriyor. Shimmer ve Shine, arkadaşlığa inandığı ve yardımına ihtiyaç duyduklarında her zaman hazır olduğu için Prenses Samira'ya hayranlık duyar.
Kaz "Kez" 24- Zac'in cinidir. Kolayca korkan ve genellikle oldukça gergin olan Işıltı ve Parıltı'nın uzun zamandır arkadaşı. O aynı zamanda bir eğitimdeki cindir. Tabii ki, Işıltı ona aşık olduğunu çok az biliyor ama doğru ana kadar ona söyleyemez.
Destekleyen karakterler
Seslendiren Karakterler Bölümler Hakkında
Nur Eraslan Imma "İmma" 46- Imma, Rainbow Zahramay'da yaşayan ve tüm kasabadan akan gökkuşağı şelalesini kontrol eden şelale cinidir. Gökkuşağı Kapılarını açıp kapama yetkisine sahip bir kadroya sahiptir. Çalışanlarına karşı çok koruyucu ve onunla bir insanmış gibi konuşuyor.

Çok konuşkan ve ne zaman konuşmaya devam ettiğini anlamıyor gibi görünüyor. Ayrıca unutkandır, bazen cümlenin ortasında ne söylediğini unutur. Imma soruları kelimenin tam anlamıyla alıyor ve başka bir cin'e bir şey söyledikten sonra her zaman açıklığa kavuşturuyor.

Shaya "Şaya" 28- Shaya, Prenses Samira'nın öğrencilerinden biridir. Güçlerini nasıl doğru kullanacağını bilemeyen, eğitimde bir şimşek cinidir.
Nila 24- Zahramay Şelaleleri yakınlarındaki sularda yaşayan bir deniz kızıdır. Leah ve cinleri, deniz kızı olmayı diledikten sonra " Deniz Kızı Kargaşası "nda onunla arkadaş olurlar. Leah, denizkızı olmayan benliğine dönmek için başka bir dilek dilemesini engelleyerek tüm isteklerini tükettiğinde, Nila yardım eder. Leah ve cinlerini, kullanıcısının bir deniz kızına dönüşmesine ve geri dönmesine izin veren Deniz Kızı Mücevherine getiriyor.