Hyanide

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hyanide, Alman tasarımcılar Tilmann Schlootz ve Oliver Keller tarafından tasarlanan ve üretilen hibrit bir motosiklet aracıdır. Motosiklet, ilk kez 2006 Michelin Challenge Tasarım yarışmasında sergilenen arazi bisikleti-kar motosikleti-dört tekerlekli araç konseptlerinin bir kombinasyonudur. Sürekli bir iz üzerinden derin çamur, kum ve kar arazilerinde hareket edebilmektedir. Şu anda sadece beşte bir ölçekli bir model olarak bir prototip mevcuttur.

Teknik Özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Hyanide yaklaşık iki kişilik bir kapasiteye sahiptir. Motoru 60hp 500cc sıvı soğutmalı tek silindirden oluşmaktadır. Motosiklet aracının boyutları buna göredir: 40 (h) x 36 (w) x 90 (l) inç. Ağırlığının yaklaşık 450 ila 650 lbs olduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca, azami hızının da saatte 75 ila 85 mil olduğu tahmin edilmektedir.

Üretim[değiştir | kaynağı değiştir]

Hyanide'ın tasarımcıları Tilmann Schlootz ve Oliver Keller'e göre, pazar için bir üretim versiyonu geliştirmek ve üretmek için mevcut bir plan bulunmamaktadır.[1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "CNN.com - What do you get when you cross a dirt bike, snowmobile and 4-wheeler? - Jul 14, 2006". CNN. 18 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2022.