Huntsville, Ontario

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Huntsville
Kasaba
Sloganlar:
Geçmişe Dokun, Geleceği Kucakla.
Kanada üzerinde Huntsville
Huntsville
Huntsville
Kanada haritasında konumu
Koordinatlar: 45°20′K 79°13′B / 45.333°K 79.217°B / 45.333; -79.217
Ülke Kanada
Şehir Ontario
Kasaba1869
KurucuGeorge Hunt
Ad babasıİlk posta müdürü Hunt
BölgeMuskoka
İdare
 • TürBelediye
 • Belediye başkanıNancy Alcock
 • Başkan yardımcısıDan Armour
Yüzölçümü
 • Toplam710,01 km²
Nüfus
 (2021)
 • Toplam21,147
 • Yoğunluk30.0/km²
Zaman dilimiUTC-05.00 (EST)
 • Yaz (YSU)UTC-04.00 (EDT)
Alan kodları
  • 705
  • 249

Huntsville, Kanada’nın Muskoka bölgesinde bulunan bir kasabadır.

Toronto'nun 215 kilometre kuzeyinde ve North Bay'in 130 kilometre güneyinde yer almaktadır. Üç büyük Muskoka kasabası arasında en büyüğüdür. 2021 itibari ile 21.147 nüfusa sahiptir ve yüzölçümü 710,64 km²’dir.

Huntsville, Kanada Kalkanı'nın tepelik arazisinde yer alır ve birçok gölle doludur. Ayrıca doğal çevresi ve doğal kaynakları nedeniyle Huntsville, dünyanın dört bir yanından birçok insanı çeken bir turizm merkezidir. Toronto Star, kasabayı 2011 yılında yaz gezisi için 1 numaralı yer olarak seçmiştir.[1]

Huntsville, Ontario Highway 60 üzerinden Algonquin Provincial Park'a açılan batı kapısı olarak hizmet vermektedir ve Haziran 2010'da Deerhurst Resort'ta düzenlenen 36. G8 zirvesine ev sahipliği yapmıştır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölgeye 1869 yılında yerleşen ilk Avrupalı, küçük bir tarım merkezi inşa eden George Hunt olmuştur. 1870 yılında bir postane inşa edilmiş ve bölgeye ilk posta müdürü olan Hunt'tan sonra Huntsville adı verilmiştir. Huntsville'in ekonomik gelişimi, 1877 yılında açılan Port Sydney'den Huntsville'e kuzeye doğru seyredilebilir bir su yolunun mühendisliği ile teşvik edildi. Kuzey ve Pasifik Kavşağı Demiryolu tarafından 1885 yılında Gravenhurst'ten bir demiryolu güzergahı inşa edilmiş, bu da gelişmeyi teşvik etmiş ve Huntsville'in 1886 yılında resmen kurulmasıyla sonuçlanmıştır.[2]

Ertesi yıl Muskoka Kolonizasyon Yolu bu bölgeye ulaştı. Orta Ontario topluluğu 19. yüzyılın sonlarında önemli bir sanayi bölgesi haline geldi ve birkaç testere, planya ve kiremit fabrikasının yanı sıra bir tabakhaneye sahip oldu. Bugün, bölgedeki çok sayıda göl ve tepe, kasabanın hem Algonquin Park'a hem de Toronto'ya yakınlığı ile birleştiğinde Huntsville ve Muskoka bölgesini önemli bir turizm merkezi haline getirmektedir.

8 Ekim 2009 tarihinde Huntsville, değerli simgelerinden biri olan Empire Hotel'i kaybetti. Empire Hotel'in bulunduğu yerde inşa edilen ilk bina, 1875 civarında James W. Jacobs tarafından inşa edilen Jacob's Hotel'di. Jacobs daha sonra otelin adını Dominion Hotel olarak değiştirmiştir. Jacobs 1890'da öldüğünde geride her ikisinin de adı Emma olan karısını ve en büyük kızını bıraktı. Kadınlardan hangisinin McLaughlin adında bir erkekle evlendiği bilinmemektedir, ancak McLaughlin ailesi 1894 yılındaki korkunç Main Street yangınından sonra binayı yenilemiştir. Huntsville Forester'ın 26 Temmuz 1906 tarihli sayısında otelin Robert T. McNairney ve D. Kehoe'ye satıldığı ve onların da oteli üç kat genişletmek üzere yıktıkları bildirilmektedir. 1922 yılına gelindiğinde Dominion Bruce Simmons'a aitti. 1933 yılında kurulan kasabanın rotary kulübü otelde toplanmaya başladı ve uzun yıllar boyunca da devam etti. 1945 yılında otel Timmins'ten Louis Mascioli tarafından satın alındı. Mascioli kardeşler 1947'den 1948'e kadar tesisi yenilemiş ve genişletmiş, sundurmaları kaldırmış, cadde seviyesine perakende satış birimleri eklemiş ve bitişikteki dört katlı kırmızı tuğlalı binayı inşa etmişlerdir. Ayrıca otelin adını Empire olarak değiştirdiler. İlk dükkanlar bir berber dükkanı, bir kuyumcu ve bir ayakkabı mağazasıydı. Beilhartz ayakkabıları 1985 yılına kadar Empire Bloğu'nda faaliyet göstermeye devam etti.

80'li yılların ortalarında Gary Macklaim ile birlikte binayı satın alan Jim Tumber, artık metruk olan binanın otelden apartmana dönüştürülmesine yardımcı olmak için Ontario Hükümeti'nden bir hibe aldı. Binanın son sahibi Dave Keay, 1999 yılında Empire'ı satın aldı. Sonraki 10 yıl boyunca bodrum katındaki barı ve 52 daireyi yeniledi ve işlerin çoğunu bizzat kendisi yaptı. Yangının meydana geldiği gün Keay dış cephe boyasını yeni bitirmişti. Yangının bir elektrik sorunundan kaynaklandığına inanılıyordu ancak kesin tespit hala belirsiz. Mart 2023 itibarıyla arsa boş durumdadır.

Haziran 2010'da Huntsville'deki Deerhurst Resort 36. G8 zirvesine ev sahipliği yaptı.

Huntsville belediye binası[değiştir | kaynağı değiştir]

Belediye binası

1926 yılında inşa edilen Neoklasik yönetim binası, Toronto kökenli James Ellis ve Franklin Belfry tarafından tasarlandı[3] ve en son 2006 yılında, ek bir bina (Algonquin Tiyatrosu) eklenerek restore edildi.[4] Konsey, eskiyen yapıyla başa çıkma seçeneklerini araştırmaktadır.[5] Yapının duvar saatleri, 17 Ağustos 1927 tarihinde Toronto'daki 1873 Union Station'ın yıkımından kurtarıldı.[6] Binanın arazisi, bir zamanlar yandaki Huntsville Metodist Kilisesi için bir mezarlık ve Metodist malikanesi olarak kullanıldı. 1920'lerde belediye binasının inşası sırasında, her şeyin yeni Locks Mezarlığı alanına taşınmadığını gösteren iskelet kalıntıları ortaya çıkarıldı. Binanın inşası, yirmi yıllık bir planlamayı gerektirdi.[7]

Yönetim[değiştir | kaynağı değiştir]

Kasaba meclisi dokuz üyeden oluşmaktadır. Üyeler arasında belediye başkanı, Muskoka Belediyesi konseyinde kasabayı temsil eden üç kasaba ve bölge meclis üyesi ve Huntsville (1. Koğuş), Chaffey (2. Koğuş), Stephenson-Stisted-Port Sydney (3,4,5. Koğuşlar) ve Brunel (6. Koğuş) bölgelerini temsil eden bölge meclis üyeleri bulunmaktadır. Huntsville Civic Centre'daki Konsey Odalarında ayda bir kez düzenli konsey toplantısı yapılmaktadır. Aralık 2019'dan Kasım 2022'ye kadar Huntsville Belediye Başkanı Karin Terziano olmuştur. Daha önce 12 Kasım 2019 ve 17 Aralık 2019 tarihleri arasında belediye başkan vekili olarak görev yapmıştır. Terziano, 17 Aralık 2019 tarihinde, Scott Aitchison'ın Parry Sound-Muskoka federal milletvekili olmak üzere istifa etmesi nedeniyle boşalan belediye başkanlığı makamını doldurmak üzere atanmıştır.

11 Şubat 2019 tarihinde, Belediye Başkanı Terziano'nun belediye başkanı olarak atanmasıyla boşalan Birinci Koğuş koltuğuna Bob Stone atanmıştır.

Konsey, 24 Şubat 2019 tarihinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmak üzere Meclis Üyesi Nancy Alcock'u atadı. Alcock daha önce belediye başkan yardımcısı olarak görev yapmıştı. Meclis Üyesi Jason FitzGerald ise yedek başkan yardımcısı olarak atandı.[8][9]

2018-2022 dönemi konsey üyeleri şunlardır:

  • Belediye Başkan Yardımcısı Nancy Alcock (Belde ve İlçe Meclis Üyesi)
  • Brian Thompson (Kasaba ve Bölge Meclis Üyesi)
  • Tim Withey (Kasaba ve Bölge Meclis Üyesi)
  • Bob Stone (Huntsville Belediye Meclis Üyesi, 1. Koğuş)
  • Jonathan Wiebe (Chaffey Koğuşu Meclis Üyesi, 2. Koğuş)
  • Dione Schumacher (Stephenson-Stisted-Port Sydney, Koğuş 3, 4, 5)
  • Jason FitzGerald (Stephenson-Stisted-Port Sydney, Koğuş 3, 4, 5)
  • Dan Armour (Brunel Bölgesi Meclis Üyesi, 6. Bölge)
  • Belediye Başkanı Terziano

2022 yılının başlarında Belediye Başkanı Terziano, dönem sonunda emekli olma niyetini açıkladı. Dört kişi Belediye Başkanı olmak için tekliflerini açıkladı. Eski İtfaiye Şefi Steve Hernen, görevdeki Belediye ve İlçe Meclis Üyesi Tim Withey, taksi durağı sahibi Ruben Bullion ve görevdeki Belediye Başkan Yardımcısı Nancy Alcock aday oldu. Seçimi Belediye Başkan Yardımcısı Alcock kazandı. Hernen, Withey ve Bullion sırasıyla ikinci, üçüncü ve dördüncü sırada yer aldı. Nancy Alcock, 21 Kasım 2022 tarihinde Huntsville'in ikinci kadın belediye başkanı ve seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olarak yemin etti.[10][11]

Yeni dönem konsey üyeleri;

  • Belediye Başkanı Nancy Alcock
  • Belediye Başkan Yardımcısı ve İlçe ve Belde Meclis Üyesi Dan Armour
  • Kasaba ve Bölge Meclis Üyesi Scott Morrison
  • Kasaba ve Bölge Meclis Üyesi Bob Stone

Helena Renwick (Huntsville Bölge Meclis Üyesi, 1. Bölge)

  • Cory Clarke (Chaffey Bölgesi Meclis Üyesi, 2. Bölge)
  • Dione Schumacher (Stephenson-Stisted-Port Sydney, Koğuş 3, 4, 5)
  • Jason FitzGerald (Stephenson-Stisted-Port Sydney, Koğuş 3, 4, 5)
  • Monty Clouthier (Brunel Bölge Meclis Üyesi, 6. Bölge)

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaz aylarında Peri Gölü
Merkezinde Gallaugher adası bulunan Vernon Gölü

İlçe sınırları içerisinde üç büyük göl bulunmaktadır: Mary Gölü, Vernon Gölü ve Fairy Gölü. Bu göllerin yanı sıra sayısız küçük gölde bulunmaktadır. Peninsula Gölü, Skeleton Gölü ve Bays Gölü, kasabanın hemen dışında yer almaktadır. Muskoka Nehri şehrin merkezinden geçerken, Big East Nehri de Vernon Gölü'ne dökülür. Arrowhead Provincial Park da şehir sınırları içerisinde yer almaktadır.

Kanada Kalkanı, bölge genelinde birçok doğal tepeye ve geniş manzaralara neden olmaktadır.[kaynak belirtilmeli] Şehir merkezi tepelerden ve dik yollardan oluşmaktadır. Bazı düz ve alçak alanlar olsa da, şehrin büyük bir kısmı engebeli araziler üzerinde yer almaktadır.

İklim[değiştir | kaynağı değiştir]

Huntsville'de yazları ılık ve nemli, kışları ise soğuk geçen nemli bir karasal iklim (Köppen Dfb) hüküm sürmektedir. Şehirde dört farklı mevsim yaşanmaktadır. Özellikle soğuk hava mevsiminde, günlük sıcaklıklarda önemli farklılıklar görülür. Huntsville, Orta Ontario'nun kar kuşağı bölgesinde, Büyük Göller'in yakınında yer alır ve karlı kışlara ve göl etkisinde karlara neden olur. Kasabada rahat yaz sıcaklıkları ve zaman zaman yüksek nem ve aktif fırtınalı havanın eşlik ettiği sıcak hava dalgaları görülür. Huntsville ve Muskoka bölgesi, Ontario'daki herhangi bir bölgenin en yüksek yıllık yağışına sahiptir.[12]

 Huntsville, Ontario (1981-2010) iklimi 
Aylar Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Yıl
En yüksek sıcaklık (°C) 12,5 13,0 21,7 30,0 31,1 34,0 34,5 34,0 35,0 26,7 22,8 17,0 35,0
Ortalama en yüksek sıcaklık (°C) −4 −2 2,7 10,6 17,9 22,8 25,2 23,9 18,9 12,0 4,5 −1 10,8
Ortalama sıcaklık (°C) −1 −8 −3 4,8 11,8 16,9 19,5 18,5 13,8 7,5 0,8 −5 5,5
Ortalama en düşük sıcaklık (°C) −1,005 −1,003 −9 −1 5,7 11,1 13,8 13,1 8,7 3,0 −2 −9 0,3
En düşük sıcaklık (°C) −3,009 −3,008 −3,005 −1,008 −7 −1 4,4 −1 −4 −8 −2,002 −3,006 −3,009
Kaynak: Environment Canada


Kültür[değiştir | kaynağı değiştir]

Huntsville birçok ünlü görsel sanatçıya ev sahipliği yapmaktadır. Tom Thomson ve halefleri Yediler Grubu gibi ünlü Kanadalı sanatçılar Huntsville'de sık sık resim yapmıştır. Group of Seven Outdoor Gallery'de bu Kanadalı kahramanların çalışmalarını kutlayan 40'tan fazla açık hava duvar resmi bulunmaktadır. Yerel topluluk görsel sanatlar grubu Huntsville Sanat Topluluğu, yıl boyunca birçok yıllık gösteri, sergi ve beceri paylaşım atölyelerine ev sahipliği yapmaktadır.

Ontario Pioneer Camp, Camp Wabanaki, Camp Mini-Yo-We, Muskoka Woods, Camp Nagiwa, Camp Tawingo ve Olympia Sports Camp gibi çocuklara yönelik birçok yaz kampı Huntsville'e birkaç kilometre uzaklıktadır. Shania Twain'in 1988-1989 yıllarında keşfedildiği Deerhurst Resort, Hidden Valley Resort ve Cedar Grove Lodge gibi tatil köyleri kasabanın sınırları içerisinde yer almaktadır.

Huntsville bir dizi sanat festivalini desteklemektedir. Huntsville Sanat Festivali, June Salmon ve Marta Mirecki-de Roode'nin editörlüğünü yaptığı Fringe Festival Poetry, Poems from the Poetry Cafe adlı şiir kitabını finanse eden bir tohum hibesi sağlamıştır. Diğer yerel sanat etkinlikleri arasında Kanadalı yazarlar Martin Avery ve Mel Malton tarafından 2001 yılında başlatılan yıllık Muskoka Roman Maratonu, 2010 yılında açılışını yapan Film North - Huntsville Uluslararası Film Festivali ve son olarak Huntsville Sanat Festivali ve Edge of the Woods Tiyatrosu tarafından üretilen Nuit Blanche North yer almaktadır.

Ayrıca birçok yeni sanat kuruluşu ve derneği de bulunmaktadır. Huntsville Sanat Topluluğu, The Art Space adlı bir sanat galerisi açan yerel görsel sanatçıların kar amacı gütmeyen bir üyeliğidir. Edge of the Woods Tiyatrosu, Huntsville'deki topluluğun sanatsal çalışmalarını sunmaktadır. Her yıl gezici bir açık hava tiyatrosu etkinliği düzenlemekte, ayrıca yerel yaşlılar ve toplumdaki gençler için birçok farklı sanat eğitimi projesini kolaylaştırmaktadırlar.

Algonquin Tiyatrosu, Huntsville'in belediye merkezinde bulunan bir sahne sanatları tiyatrosudur. Tiyatro, yerel dans, müzik ve okul etkinlikleri için alan sağlamaktadır. Kâr amacı gütmeyen gösteriler de planlanmakta ve işgücünün çoğu yerel gönüllüler tarafından sağlanmaktadır.

National Geographic Traveler'ın baş editörü ve National Geographic Society'nin başkan yardımcısı Keith Bellows, Çocuğunuzun Hayatını Değiştirebilecek 100 Yer adlı kitabında Huntsville ve Muskoka bölgesine yer vermiştir.

Topluluk[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir merkezine ek olarak Allensville, Ashworth, Aspdin, Britannia Road, Canal, Centurion, Etwell, Grassmere, Hidden Valley, Hoodstown, Ilfracombe, Lancelot, Martins, Melissa, Muskoka Lodge, Newholm, Norvern Shores, Parkersville, Port Sydney, Ravenscliffe, Stanleydale, Utterson, Vernon Shores, Williamsport ve Yearley toplulukları belediye sınırları içinde yer almaktadır.

Hayalet kasaba Emberson, 1874'ten 1924'e kadar yakınlardaki çalılık çiftliklerine ve tomruk kamplarına hizmet veren kırsal bir posta köyüydü. Bugün bölgenin üzeri kapalıdır ve Brunel Sideroad 1'in kuzey ucundan yürüyerek ulaşılmaktadır.[13]

Demografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanada İstatistik kurumu tarafından yürütülen 2021 Nüfus Sayımı'nda Huntsville, 11.214 toplam özel konutun 8.817'sinde yaşayan 21.147 kişilik bir nüfusa sahipti. Bu, 2016 nüfusu olan 19.816'ya göre %6,7'lik bir değişikliktir. Yüzölçümü 705,18 km² olan şehrin nüfus yoğunluğu 2021 yılında 30,0/km2 olmuştur.[14]

Ekonomi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaz aylarındaki turist akını ve mevsimlik sakinlerin çokluğu nedeniyle Huntsville'in ekonomisi öncelikle hizmete dayalıdır. İnşaat işlerinde çalışan çok sayıda kişi de vardır. İlerleme kaydedilmesine rağmen Huntsville'in işsizlik oranı uzun süredir il ortalamasının üzerindedir. Bu durum büyük ölçüde turizm endüstrisinin mevsimsel yapısından kaynaklanmaktadır.

Huntsville bölgesindeki başlıca işverenler arasında Deerhurst Resort, Trillium Lakelands District School Board ve Kimberly Clark bulunmaktadır.

Main Street, Huntsville için çeşitli iş ve hizmetlere ev sahipliği yapmaktadır. 49E Main Street East adresindeki Reflections of Muskoka aslen bir Simpson-Sears perakende satış yeriydi.[15]

Doğu Ana Cadde üzerindeki Huntsville Place Alışveriş Merkezi'nde The Source, Winners, Hallmark, Metro, Northern Reflections, Anthony's Hair Design, Becker Shoes, Maurices, Scotiabank, Ron Henry Jewellers, Pearle Vision, Huntsville Place Alışveriş Merkezi Eczanesi, Sport Chek, Dollarama ve Habitat for Humanity Restore gibi perakendeciler bulunmaktadır. Alışveriş merkezinin yanında bir Canadian Tire Gas Plus ve bir Starbucks Coffee bulunmaktadır.[16]

Spor[değiştir | kaynağı değiştir]

Hokey ve lakros Huntsville'de popüler sporlardır. Canada Summit Centre bünyesinde iki buz pateni sahası bulunmaktadır. Don Lough Arena, adını pistin açılmasında kilit rol oynayan Huntsville'li sevilen bir vatandaştan almaktadır. Sezon dışında, arenanın zemini lakros için kullanılmaktadır. Summit Centre'ın ikinci arenası olan Jack Bionda ise adını yerel bir spor ikonundan almaktadır.[17]

Huntsville en büyük Kızlar Hokey Derneklerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Bu dernek 1971/72'den beri varlığını sürdürmektedir ve Huntsville Honeys Senior C Takımına ve Huntsville Sting Bantam BB takımına ev sahipliği yapmaktadır.

Kasabada bir lakros takımı, OLA Junior C Lakros Ligi'nden Huntsville Hawks'ın yanı sıra Paperweight'ten Midget yaşına kadar tam bir Minör Lakros takımı bulunmaktadır.

Kasabanın ayrıca Huntsville Otters adında Ontario Eyalet A Gençler Hokey Ligi takımı vardır ve bu takımın oyuncuları Ontario Hokey Ligi'nde A Gençler'e yükselmiştir. Kasabada 2012 sezonundan itibaren yeni bir C Gençler Hokey takımı kurulmuştur.

Huntsville, Ironman 70.3 triatlonlarına ev sahipliği yapan üç Kanada kentinden biridir.

Huntsville ayrıca Huntsville Futbol Kulübü tarafından yönetilen ve toplamda 1.000'den fazla katılımcısı olan büyük bir futbol topluluğuna sahiptir. Yaşları 2 ile 19 arasında değişen 800'den fazla çocuk oynamaktadır. Kulüpte çok sayıda yetişkin oyuncu da bulunmaktadır.

Huntsville bölgesindeki golf sahaları arasında Deerhurst Highlands, Grandview Golf Club'daki Mark O'Meara Sahası ve Bigwin Island Golf Club yer almaktadır.

Medya[değiştir | kaynağı değiştir]

Huntsville'e Cogeco kablo aboneleri için bir TVCogeco topluluk kanalı hizmet vermektedir.

Kasabaya daha önce CBC Televizyonu ve TVO için tekrarlayıcılar hizmet veriyordu: sırasıyla CBLT-TV-2 ve CICO-TV-13. Her iki tekrarlayıcı da 2012 yılında CBC'nin analog vericilerinin kapatılmasının ardından kapatılmış olup, bunların birçoğu TVO tarafından da kullanılmaktaydı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "K". 10 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  2. ^ "Founding of Huntsville, The". Ontario Heritage Trust (İngilizce). 27 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  3. ^ "Belfry, Franklin Ernest". Biographical Dictionary of Architects in Canada 1800-1950. 12 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  4. ^ "Huntsville Town Hall – Huntsville, Ontario". Waymarking.com. 12 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  5. ^ Huddlestone, Dawn (14 Ağustos 2019). "What should be the future of Huntsville's Town Hall? Have your say!". DopplerOnline.ca (İngilizce). 9 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  6. ^ Milland, Russ (17 Ağustos 2010). "Historic Notes: 1873 Union Station Clock and TTC's first Peter Witt" (İngilizce). Toronto Railway Historical Association. 12 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  7. ^ Bay 88.7FM, The. "News at TheBay 88.7FM". The Bay 88.7FM. 12 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  8. ^ Forester, Lee McConnell Huntsville (25 Kasım 2019). "Huntsville council decides to appoint the next mayor". MuskokaRegion.com (İngilizce). 27 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  9. ^ Forester, Lee McConnell Huntsville (12 Kasım 2019). "Huntsville town council officially declares mayor's seat vacant". MuskokaRegion.com (İngilizce). 27 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  10. ^ "Meet Your Council". www.huntsville.ca (İngilizce). 13 Kasım 2023. 9 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  11. ^ Forester, Talha Hashmani Huntsville (25 Ekim 2022). "'Overwhelmed by the support': Huntsville welcomes new council". MuskokaRegion.com (İngilizce). 27 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  12. ^ "Canada Climate Charts Index – Alphabetical by Territory". climate-charts.com. 11 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2013. 
  13. ^ "T". 26 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  14. ^ Government of Canada, Statistics Canada (9 Şubat 2022). "Population and dwelling counts: Canada, provinces and territories, census divisions and census subdivisions (municipalities)". www150.statcan.gc.ca. 19 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  15. ^ "E". 12 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  16. ^ "Huntsville Place Mall - Shopping Centre in Huntsville". Huntsville Adventures - Visit Huntsville (Eat, Dine, Stay) (İngilizce). 12 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023. 
  17. ^ "Donald Lough". Huntsville Sports Hall of Fame (İngilizce). 7 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023.