Humberside

Vikipedi, özgür ansiklopedi
1991 - İngiltere'de Humberside

Humberside veya Humberside Kontluğu, 1 Nisan 1974'ten 1 Nisan 1996'ya kadar Kuzey İngiltere'de büyükşehir olmayan ve törensel bir kontluktu. Bu kontluk, East Riding of Yorkshire ve West olmak üzere iki bölümden oluşmuştu. En büyük yerleşim yeri ve tek şehri Kingston upon Hull idi. Diğer önemli kasabalar arasında Goole, Beverley, Scunthorpe, Grimsby, Cleethorpes ve Bridlington vardı.

Humberside, kuzey ve batıda Kuzey Yorkshire, güneybatıda Güney Yorkshire ve Nottinghamshire ve güneyde Lincolnshire ile sınır komşusuydu.

"Humberside" adı, resmî olmayan bir ad ve coğrafi bir terim olarak, tören bölgesinin oluşturulmasından önce Humber'ı çevreleyen alan için çok nadiren kullanılıyordu. Bununla birlikte, 20. yüzyılın ortalarında, Humber Halici'nin her iki yakasındaki endüstriyel gelişme giderek daha fazla entegre hale geldiği için Humberside, Hull, Grimsby ve Goole limanlarına ve bunların iç bölgelerinde yaygın bir şekilde uygulanıyordu. Humberside adı aynı zamanda nehrin iki yakasını birleştirmek için ve bölgedeki yerel yetkililerin bir asma köprü inşasını teşvik etme arzusundan da kaynaklanıyordu.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Humber Bridge travellers see toll reduction". BBC. 28 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2023.  (İngilizce)