Honey Island Bataklığı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Honey Island Bataklığı

Honey Island Bataklığı (Türkçe: Bal Adası Bataklığı), ABD'nin Louisiana eyaletinin doğusunda bulunan St. Tammany Parish'te bulunan bir bataklıktır. Adını oradaki bal arılarının çokluğu nedeniyle almıştır. Bataklığın kuzeyinde ABD 11, güneyinde Borgne gölü, doğuda Pearl Nehri ve batıda ise Batı Pearl Nehri ile çevrilidir. ABD'nin en bozulmamış bataklığı olarak bilinen bataklık, 30 km uzunluğunda ve 10 km genişliğindedir.

Hayvanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Honey Island bataklığında bir timsah

Honey Island Bataklığı'nda yaşayan bazı hayvanlar Timsah, Kaplumbağa, Yılan, Tilki, Kara Ayı, Fare, Rakun, Misk Sıçanı, kahverengi Amerikan Vizonu, Oelikan, çizgili Baykuş, Kartal, Kızıl Kuyruklu Şahin, büyük ağızlı Levrek ve Kürek Balığıdır.[1]

Bataklık Canavarı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazı insanlar bataklıkta koca cüsseli maymun gibi siyah tüyleri olan bir canavarın yaşadığını söylemektedir. Ayrıca Hatchet filmlerindeki kurgusal katil Victor Crowley'nin de mekânı Honey Island Bataklığıdır. Fakat film orada çevrilmemiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Honey Island Swamp". inaturalist.org. 24 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2022.