Hirtenberg

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hirtenberg Avusturya'da'nın, Aşağı Avusturya, Baden bei Wien yakınlarında 2.500 nüfuslu Triesting nehri şehrin güney sınırında yer alan bir kasabadır. Viyana Ormanları'ndan gelen Triesting vadisi burada Viyana Havzası ile birleşiyor.

mahalleler[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğudan başlayarak saat yönünde ilerleyen aşağıdaki kasabalar Hirtenberg'in yanında yer almaktadır:

Trafik[değiştir | kaynağı değiştir]

Leobersdorf'taki Avusturya Güney Demiryolunu St. Pölten'deki Avusturya Batı Demiryoluna bağlayan Leobersdorf demiryolu, kasabanın güney sınırından geçmektedir. Hirtenberg tren istasyonu, Enzesfeld bölgesinde yer almaktadır. Kasabadaki ana yol federal otoyol B18 Hainfelder Bundesstraße'dir.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

"Hirtenberg" adı, Triesting vadisine bakan bir tepede bulunan küçük bir kalenin - Feste Huotto - adından türetilmiştir. Macar kralı Matthias Corvinus'un 1477'de Avusturya'yı işgal etmesi ve ülke çapındaki kasabaları, tarlaları ve kaleleri harap etmesinden sonra yerleşim belli bir gerileme yaşadı.

19 Eylül 1532'deki ilk Türk kuşatması sırasında Osmanlı komutanı Kasım Bey'in ordusu Leobersdorf-Enzesfeld-Hirtenberg bölgesinde yok edildi. 20. yüzyılın başında bazı sanayi şirketleri kuruldu: bir dokuma şirketi, Otto Eberhardt Patronenfabrik mühimmat fabrikası (KZ Mauthausen bir yan kampıyla birlikte) ve bir çelik üretim şirketi. Bu nedenle Hirtenberg arması üç bacalı bir endüstriyel bina içermektedir. Büyük şirketler artık çok daha küçük ve eskisinden çok daha az insan çalıştırıyor ve hava yastığı ateşlemeleri, çelik dolaplar veya araba jantları gibi farklı şeyler üretmeye yöneldiler.

Nüfus[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarihî nüfus
Yıl Nüfus     
1971 2.164 —    
1981 2.147 %−0.8
1991 2.088 %−2.7
2001 2.270 %+8.7
2011 2.605 %+14.8

Kamu binaları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Federal hapishane - Avusturya'nın en büyük beşinci hapishanesi, 2.300 kişinin 500'ü aslında mahkumdur[ <nowiki>