Hayvan Mezarlığı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hayvan Mezarlığı
YazarStephen King
TürlerKorku, gerilim
Yayım1983
YayımcıDoubleday Publishing
ISBN978-0385182447

Hayvan Mezarlığı, Stephen King'in 1983 yılında basılan bir romanıdır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Creed ailesi dört kişilik bir ailedir. Louis Creed, Rachel Creed, Ellie Creed ve Gage Creed. Dr. Louis Creed eşi ve çocuğu yaşadıkları travmanın ardından sakin bir kasabaya taşınırlar. Taşındıkları gün Jud Crandall adında ihtiyar komşuları ile tanışırlar. Jud, kısa süre sonra aileyi bir hayvan mezarlığına götürür. Bölgeden devamlı kamyon ve tır geçmektedir. Bu geçen kamyonların hayvanları ezdiğini söylemiştir. Komşuları olan ihtiyar, kendisini bu konuda uyarır. Hem kedisi Church hem çocuğu Gage için. Louis, kediyi kısırlaştırmak istemese bile eğer kedi ezilirse kızının üzüleceğini düşünerek kısırlaştırır. Bu sırada okulda göreve başlamıştır. Okulun ilk günü Victor Pascow adında bir gence araba çarpar. Hemen okulun dispanserine getirilir fakat Pascow'un kafasında bir delik açılmıştır ve ambulans gelene kadar ölecektir. Louis bunu fark etmiştir. O sırada Pascow kendisine bir şeyler söylemeye başlar. Louis, günlerce aklından bu durumu çıkaramayacaktır fakat ilk gün ilk hasta olduğu için böyle olduğunu düşünüp bu durumu umursamaz. Yine de Pascow rüyasına girmeye başlar ve kendisini Hayvan Mezarlığı hakkında uyarır. Kısa bir süre sonra kedi kaybolur. Soğuk bir kış gecesi Jud, Louis'le birlikte kedinin cesedini bulur. Kedi donmuş, hatta olduğu yere yapışmıştır. Louis kızının üzüleceğine emindir fakat ihtiyar Jud onu geri getirmenin bir yolu olduğunu söyler ve bütün felaket bu şekilde başlar. Daha önce Jud'un götürdüğü mezarlığın daha ötesinde eski kabilelere ait bir mezarlık vardır ve bu toprağa gömülenlerin dirildiği görülmüştür. Kediyi buraya gömerler. 1 gün sonra kedi canlanıp gelmiştir fakat hareketlerinde değişiklikler olur. Saldırgan olmayan kedi saldırganlaşmaya başlamıştır ve hareketleri anormaldir.

Kısa süre sonra Gage Creed, yola koşar ve kendisine bir tır çarpar. Gage William Creed ölmüştür. Louis Creed, daha önce Jud'a "Buraya insan gömüldü mü?" diye sormuştur. Jud, bir kez gömüldüğünü anlatır ve sonuçlarının kötü olduğunu belirtir. Louis Creed'in aklına bu konuşma ve o mezarlık gelir. Jud'un anlattığı şeylerden ürkmüştür. Çünkü dönen kişi, saldırgan ve vahşi bir şekilde dönmüştür. Yine de Louis planlarını yapar. Gage'yi oraya gömecek, dirilirse oğlunu alıp kaçacaktır. Sonra Rachel'a ulaşıp sonsuza kadar kimsenin görmediği yerlerde yaşayacaktır. Louis, oğluna yeniden kavuşmak istemektedir. Rachel'ı ve kızını babasının yanına gönderir. Oğlunu mezarlıktan bin bir zorlukla çıkarır ve hayvan mezarlığının ilerisinde bulunan kabile mezarlığına gömer. Eve döner ve uyur. Rachel, babasının yanına gitmiştir fakat kuşkuları olduğu için eve dönmek üzere araba kiralar ve yola çıkar. Sabaha karşı Gage geri döner, bu sırada Rachel yoldadır. Gage'de kedi gibi değişik şekilde dönmüştür. Önce kedinin yardımı ile Jud'u öldürür, Rachel'ı beklemeye başlar. Rachel eve dönünce arabası ile durup Jud'un evine girer. Bu sırada Louis uyanmıştır. Jud'un evinin önünde tanımadığı bir araba görür. Umursamaz. Yürürken çamurlu ayak izleri fark eder. Gage'in döndüğünü anlar. Rachel, evi dolaşır ve oğlunu bir kez daha görür. Ona sarılmak ister. Bu sırada Louis'e telefon gelir. Babası Louis'i aramaktadır. Louis'e Rachel'ın bir araba kiralayıp döndüğünden bahseder ayrıca Ellie'nin hastalandığından bahseder. Hastalanmadan önce "Pascow çok geç olduğunu söylüyor." dediğini söyler. Louis telefonu kapatır ve yanına zehir alıp hızla Jud'un evine koşar. Önce kediyi öldürür. Sonra evin içine girer. Üst kata çıkar. Karısı Rachel kanlar içinde yerde yatmaktadır. Oğlunun vücudu, karısını öldürmüştür. Oğlu ise çok geçmeden gözükür. Louis, oğlunu kendi elleri ile öldürür ve evi yakar. Rachel'ı elleri ile kazma kürek kullanmadan kabile mezarlığına götürür ve gömer. Bir günde saçları beyazlamıştır. Onu gören hastaneden çalıştığı arkadaşı delirdiğini düşünür.

Romanın son sözünde Louis iskambil kartlarıyla oynarken Rachel evin arka kapısından eve girer ve ellerini Louis'in boynunda gezdirir. Topraklı ve gıcırtılı bir sesle "Sevgilim" der.