Hasan Koçak

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hasan Koçak, (1 Ağustos 1998 Yusufeli, Artvin) Türk müzisyen.

Babası Nurettin Koçak'tır. Lisede Selçuk Toprak ile beraber "Raf" adlı grubu kurup, müzik kariyerine başladı. Daha sonra üniversite sınavlarına hazırlanmaya başladı. Uşak Üniversitesi, Yeni Medya bölümünü kazanıp, 1 yıl Uşak'ta yaşadıktan sonra müzik kariyerini devam ettirmek için Erzurum'a geri döndü. Erzurum'da Atatürk Üniversitesi, müzik öğretmenliği bölümünü kazandı. Erzurum'da üniversite hayatına başladıktan sonra "Raf" grubu ile profesyonel sahne almaya başladı. Eğitim hayatını devam ettirirken bir yandan geçimini sağladı.

O Ses Türkiye

Koçak, 2021 yılında "O Ses Türkiye" adlı yarışmaya katıldı. Yarışmanın başlarında, eleme bölümünde, Alternatif Rock müzik grubu olan Son Feci Bisiklet 'in "Bu Kız" şarkısını seslendirmiş ve Türkiye'de gündem olmuştur. Koçak başlarda Murat Boz'u döndürüp, şarkının sonunda Oğuzhan Koç'u, Ebru Gündeş'i ve Beyazıt Öztürk'ü döndürmeyi başardı. Beyazıt Öztürk: "Madem bu kadar güzel sesin var, geçmiş yıllarda neden katılmadın? dedi. Koçak, 2016 yılından beri başvuruyorum ama yeni nasip olduğunu dile getirdi.

Oğuzhan Koç ise: "Pop Rock'a ilgili adamım. O fırsatın bu sene olmasını, bu sene benimde burada olmamın tatlı bir tesadüf olduğuna inanıyorum." dedi. Koçak'a juri üyesi Ebru Gündeş: "Murat'ın ve benim şampiyonluğumuz var. Nelerin seni ön plana çıkarabileceğini deneyimledik ve biliyoruz." dile getirdi. Diğer juri üyesi olan Murat Boz: "Senin bu yarışmada iz bırakacağına inanıyorum, finali görebilecek yarışmacılardan bir tanesisin." dedi. Koçak, seçim zamanı geldiğinde kız kardeşinin ve grubunun isteği olan Oğuzhan Koç'un takımını seçti.

Halkın beğenisini toplayan Koçak, Ocak 2022'de O Ses Türkiye'yi kazanan ismi oldu.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]