Gülmek

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gülen fabrika işçileri

Gülmek insanlarda bir olaya karşı oluşan fiziksel bir reaksiyon olup, karşılaştığı komik, eğlenceli ve mutlu olduğu durumlarda verdiği bir davranış biçimidir. Her insan kendisinin hoşuna giden durumlarda gülme refleksi gösterir. Ama bazı kişilerin yaradılış mizacından, karakterinden ya da olaylara karşı hissettiği negatif duygu ve bakış açısından dolayı diğer kişilere göre daha az gülmektedirler. Ve bu kişilerin sosyal ve özel hayatına bakacak olursak, toplumdan kendini soyutlamış, insanlardan uzak duran, çevresiyle sorunlu, hayata sürekli negatif bakan, hayattan zevk alamayan ve sürekli ciddi duruş sergileyen kişilerdir. Bu kişiler toplumda sevilmeyen soğuk insan olarak görünürler.

Gülmek ve daima gülen bir kişi olmak hayata ve insanlara karşı pozitif bir enerji verir. Gülmeyi ve güldürmeyi bilen kişiler çevresinde sevilen pozitif duygulara sahip kişilerdir. Gülümsemek kişiyi hayata bağlar, kişi hayatındaki olumsuzluklardan uzaklaşıp yaşantısındaki güzelliklerin tadını çıkarır. Aile ve çevresinde saygı duyulan, sevilen birisi olarak kabul görür. İş ve sosyal hayatında başarılı olur ve bu başarısını sürekli ilerletir.

Hayatlarında gülmeyi seven kişilerin stres ve depresyonu diğer kişilere göre hiç yaşamadığı, olumsuz bir anda bile gülümsemeyi bilen kişinin yaşayabileceği diğer olumsuzluklara karşı da kendisini koruduğu bir gerçektir.[1]

1962 yılında Tanzanya'da gülme krizi yaşanmış, en az 14 okul kapanmış ve olaydan 30.000 kişi etkilenmiştir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

[3]

  1. ^ Komedi, Gülmenin ruh sağlığına etkileri.
  2. ^ "Doğruluk Payı Web Sitesi". Editör. 16 Nisan 2024. 5 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2024. 
  3. ^ Ana sayfa 20 Ağustos 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Gülmek ve Eğlence