İçeriğe atla

Guillem Balagué

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Guillem Balagué
Doğum2 Kasım 1968 (55 yaşında)
Barselona, İspanya
Milliyetİspanyol
Etkin yıllar1989-günümüz

Guillem Balagué (d. 2 Kasım 1968[1]), İspanyol futbol gazetecisi, yazarı ve uzmanıdır. Sky Sports'un Revista de la Liga şovunda düzenli olarak yorumcu olarak yer aldı ve ayrıca İngiltere'deki bazı gazetelerin yanı sıra birçok İspanyol gazetesinde de yazılar yazdı.

Haziran 2008'de Balagué, bir blog, haberler ve onunla doğrudan etkileşim kurma fırsatı sunan kendi kişisel web sitesini açtı.[2]

Balagué bir gazetecidir ve birçok İngilizce ve İspanyolca gazetede yazılar yazmıştır. Şu anda bir futbol belgeseli ve aynı zamanda İngilizce olarak Pep Guardiola'nın ilk biyografisini hazırlıyor. İngiliz gazeteleri The Times ve The Observer'da makalelerin yanı sıra, ücretsiz günlük banliyö gazetesi The Metro'da esas olarak kıta futbolu ile ilgili hikayeler üzerine yorum yapan haftalık bir köşe yazısı yazmıştır. Ayrıca zaman zaman spor sitesi Bleacher Report'ta da yazılar yazıyor.

Aynı zamanda İspanyol futbol gazetesi Diario AS ve düzenli olarak telefon görüşmelerinde yer aldığı İspanya'nın ulusal radyo istasyonu Cadena SER ile yaptığı çalışmalarla da tanınıyor.[3]

Balagué ve Gabriele Marcotti, 2007-08 Premier Lig sezonu için The Times'ın ev sahipliği yaptığı The Game podcast'ini sundu.

Balagué, ilk kez 29 Nisan 2017'de yayınlanan Pointless Celebrities'in eski Arjantinli uluslararası futbolcu Ossie Ardiles ile takım halindeki bir bölümünde yarışmacı olarak yer aldı.[4]

Cristiano Ronaldo. The Biography Kitabı, Polonya Spor Kitapları Ödülleri'nde (Sportowa Książka Roku) 2016 Yılın Futbol Kitabı seçildi.[5]

Sky Sports, La Liga haklarını kaybettiğinden beri birçok Perşembe günü BBC Radio 5 Live'ın Football Daily, Euro Leagues podcast'inde yer aldı. Kendisi aynı zamanda ABD'de CBS Sports'un UEFA Şampiyonlar Ligi yayınında çalışmış ve Paramount+ için Destination: European Nights seyahat günlüğü dizisine ev sahipliği yapmıştır.

Futbola katılım

[değiştir | kaynağı değiştir]

Balagué, 2013 yılında B lisanslı antrenör oldu.[6] 2014 yılında İngiliz lig dışı futbol takımı Biggleswade United'da Futbol Direktörü oldu ve şu anda kulübün başkanıdır.

  1. ^ "Si exiute el periodismo deportivo basura es porque hay audiencia para ello". impassemag (İspanyolca). 4 Şubat 2016. 5 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2021. 
  2. ^ "Guillem Balague Football Website Home" (İspanyolca). Guillembalague.com. Erişim tarihi: 23 October 2013. 
  3. ^ "ONDACERO – Radio en Directo, Noticias, Deportes, Podcast, Olimpiadas 2012". Ondacero.es. Erişim tarihi: 5 August 2012. 
  4. ^ "International". BBC. Erişim tarihi: 29 April 2017. 
  5. ^ "Polish Sports Book Awards 2016 – results". sportowaksiazkaroku. 
  6. ^ "Guillem Balague – Biography". guillembalague.com.