Guido del Mestri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Guido del Mestri Lothar Späth ile (1979).

Kardinal Guido del Mestri (d. 13 Ocak 1911, Banya Luka, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu - ö. 2 Ağustos 1993, Nürnberg, Almanya) bir vatikan diplomatı ve Papalık ile Almanya arasında resmî diplomatik ilişkileri yürüten büyükelçi düzeyinde Vatikan temsilcisiydi. Kont Guido del Mestri soylu bir İtalyan ailesinden gelmektedir.

1930 senesinde Viyana yakınlarındaki "Kalksburg Cizvit Koleji"nde lise bitirme sınavını verdikten sonra, Roma'da felsefe ve ilahiyat eğitimi aldı, doktorasını katolik ilahiyat ve kilise hukuku üzerine yaptı. 1938'e kadar cemaat rahibi ve yatılı rahip okulunda öğretmen olarak çalışacağı Görz başpiskoposluğuna atandı.

Eğitimine devam ederek 1940 senesinde Papalık ile Yugoslavya arasında resmî diplomatik ilişkileri yürüten büyükelçi düzeyinde Vatikan temsilcisi, 1941 senesinde de Lübnan'daki "Papalık Temsilciler Heyeti"nin sekreteri oldu. 1950'de politik nedenlerle ülkeden sürülene dek aynı görevi Romanya'da yerine getirdi.

Roma'da bir sene kaldıktan sonra Papa XII. Pius 1951'de kendisini Suriye'de yeni açılmış olan Papalık ile yabancı bir devlet arasında resmî diplomatik ilişkileri yürüten havari büyükelçiliğinde görevlendirdi.

1953'te Papalık ile Almanya arasında resmî diplomatik ilişkileri yürüten havari büyükelçiliğinin danışmanı olmadan önce kısa bir süre Endonezya'da çalıştı. 1959'da Papa XXIII. Johannes tarafından Doğu ve Batı Afrika'daki "Britanya Bölgesi Papalık Temsilciliği"ne atandı.