Giovanni Bragolin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Giovanni Bragolin
Doğum15 Ocak 1911 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Venedik Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Ölüm22 Eylül 1981 (70 yaşında)

Halk arasında Bragolin olarak bilinen ve Angelo Bragolin ve Giovanni Bragolin olarak da bilinen Bruno Amadio (d. 9 Kasım 1911 - ö. 22 Eylül 1981), "Ağlayan Çocuklar" olarak bilinen resim grubunun yaratıcısıydı. Resimlerde, asık suratla dümdüz ileriye bakan, ağlayan çeşitli çocuklar yer alır. Onları Roman halkıyla özel olarak ilişkilendiren hiçbir şey olmamasına rağmen bazen onlara "Çingene oğlanlar" denmektedir.

Akademik eğitim almış bir ressamdı, savaş sonrası Venedik'te ressam ve restoratör olarak çalışıyordu ve turistler için Ağlayan Çocuk resimleri yapıyordu. Bragolin adı altında bu tür en az 65 tablo yapıldı ve bunların reprodüksiyonları dünya çapında satıldı. Reprodüksiyonlar için kendisine her zaman telif ücreti ödenmiyordu. 1970'lerde hayatta olduğu ve hali vakti yerinde olduğu ve Padua'da hâlâ resim yaptığı ortaya çıktı. Savaştan sonra İspanya'ya kaçtığı ve daha sonra yanan yerel bir yetimhanedeki çocukları resmettiği iddiaları, doğrulanmamış bir şehir efsanesi gibi görünüyor.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "BBC Radio 4 - Punt PI, Series 3, Episode 4". BBC. 30 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2023.