Gereksiz kod

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Gereksiz kod (İngilizceredundant code), bir programlama terimi olup bir sebepten dolayı gereksiz olup kaynak veya derlenmiş koda denir.[1] Bu kod hiçbir zaman yürütülmemektedir. Çoğu zaman bu koda erişilmez kod da denir. Ayrıca yürülmesine rağmen dışarıda bir etkisi görünmeyen, yani çıktısını değiştirmeyen koda da gereksiz kod denmektedir. Bu tür koda ölü kod da denmektedir.

Bir NOP işlemi, kasten eklenmiş gereksiz kod olarak görülebilir. Komut kümesinin akışını durdurmak için eklenen bir geçikmedir. Deklerasyonu yapılan, fakat kullanılmayan kimlikleyicilere sıkça gereksiz tanımlama denmektedir. Fakat bazı durumlarda bir NOP, zamanlama döngüleri oluşturmak için zaman "israf etmek" için kullanılır.

Örnek[değiştir | kaynağı değiştir]

int foo (int iX)
{
	int iY = iX*2;

	return iX*2;
}

İkinci iX*2 deyimi gereksiz kod olup iY değişkenine referans yapılarak ya da int iY = iX*2 tanımı da uzaklaştırılarak kaldırılabilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Debray, S. K.; Evans, W.; Muth, R.; De Sutter, B. (2 Mart 2000). "Compiler techniques for code compaction" (PDF). ACM Transactions on Programming Languages and Systems (TOPLAS) (İngilizce). TOPLAS. doi:10.1145/349214.349233. 22 Mayıs 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2011.