Gerçek Zamanlı Java

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Gerçek zamanlı Java (Real time Java), Java programlama dilinde gerçek zamanlı sistemlerin gereksinimlerini karşılayacak programların yazılmasını mümkün kılan birçok teknolojinin bileşimi için kullanılan geniş kapsamlı bir terimdir.

Java'nın gelişmiş bellek yönetimi, doğrudan iş parçacığı ve eş zamanlı programlama desteği, tip güvenliği ve göreceli basitliği dilin birçok alanda kullanılması için talep oluşturmuştur. Java'nın kapasitesi gerçek zamanlı programlama ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirilmiştir:

Java Topluluğu gerçek zamanlı problemlerin üstesinden gelebilmek için gerçek zamanlı java spesifikasyonlarını (JSR001) yayınlamıştır. Sonuç olarak Java Gerçek-Zamanlı Spesifikasyonları (RTSJ) için birçok implimentasyon ortya çıkmıştır. Bu implementasyonlar Timesys, IBM'in WebSphere Real Time, Sun Microsystems'in Java SE Real-Time Systems,[1] Aonix PERC ve aicas'dan JamaicaVM olarak sıralanabilir.

RTSJ kritik konuları iş parçacığı modeli için minimum sayıda spesifikesyonu zorunlu kılarak, diğer modellerin java sanal makinesine eklenmesine izin vererek ve çöp toplamaya (garabge collection) maruz kalmayan bellek alanları yaratarak çözümler. Bu bellek alanları bölge-bazlı bellek yönetimi kullanılarak yönetilir.

Java için Gerçek-Zamanlı Spesifikasyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Java için Gerçek-Zamanlı Spesifikasyonlar (Real-Time Specification for Java - RTSJ) Java programlama dilinde gerçek-zamanlı programlamayı mümkün kılmak için oluşturulmuş arayüzler ve davranışsal spesifikasyonların tümüne denir. RTSJ 1.0 yeni standartları 2001 Kasım'da onaylayan Java Topluluğu Çalışmaları altında JSR 1 olarak geliştirilmiştir. RTSJ 1.1, 2006 yılında JSR 282 altında geliştirilmiştir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Java SE Real-Time Systems". 9 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2012.