Gelipte Halimi Gördün Mü?

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Gelip De Halimi Gördün Mü?"
Tarkan şarkısı
Yayımlanma19 Nisan, 1993
FormatKaset, CD, LP, Dijital indirme
TarzDans, Pop
Süre3:46
Şirketİstanbul Plak
YapımcıMehmet Söğütoğlu
Kronoloji
Kimdi?
(1993)
"Gelip De Halimi Gördün Mü?"

"Gelipte Halimi Gördün Mü?'" Türk şarkıcı Tarkan'ın ilk stüdyo albümü Yine Sensiz'den (1992) bir şarkı. Parçanın sözleri Alpay Aydın tarafından yazılmıştır. Müziği ise orijinalinde Los Kjarkas grubundan Ulises Hermosa'ya aittir. Fakat albümde yer alan versiyonunda müziğini Tarkan bestelemiştir. Ozan Çolakoğlu tarafından düzenlenen parçanın video klibi kapalı mekanda ve dış mekanda orkestra eşliğinde çekildi.

Şarkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkı Bolivya'lı müzik grubu Los Kjarkas'ın 1982 yılında yayınladıkları Canto A La Mujer De Mi Pueblo albümlerinde bulunan "Wa Ya Yay" adlı parçadan aranje edilmiştir. Parçanın orijinal müziğinin bestesi grubun üyelerinden Ulises Hermosa aittir.[1] Şarkının Türkçe sözlerini Alpay Aydın yazmıştır. Müziğini ise Tarkan bestelemiştir. Ozan Çolakoğlu düzenlemelerini yaptığı şarkı 3 dakika 46 saniye sürer. Albümde "Söz Verdim" adlı parçadan sonra "Sarıl Bana" adlı parçadan önce dördüncü sırada yer alır. Nakarat kısmı "Gelip de halimi gördün mü?, görüp de hatırımı sordun mu?, öyle uzaktan olmaz ki, elinle ateşimi hiç ölçtün mü?" sözlerinden oluşur. Tarkan'ın albümden yayınladığı üçüncü parçadır.[2]

Klip[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkının klibi 19 Nisan 1993 tarihinde yayınlandı. Albümden yayınlanan üçüncü parçadır ve iki farklı mekanda çekilmiştir. Deri ceket ve kot pantolonla yer aldığı klibin çekimleri akşam yapılmıştır. İç mekanda ve dış mekanda iki farklı alanda çekilen klipte Tarkan'a orkestra eşlik etmiştir. "Kıl Oldum" ve "Kimdi?" kliplerindeki gibi televizyon kanalları için farklı versiyonda klipleri çekilmedi.[3]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Albüm versiyon
4. "Gelipte Halimi Gördün Mü?" – 3:46

Ekip[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayıt
  • Erekli Tunç Studio
Personel

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kjarkas – Canto A La Mujer De Mi Pueblo". Discogs. Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2024. 
  2. ^ "Tarkan – Yine Sensiz". Discogs. Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  3. ^ "Tarkan – Gelipte Halimi Gördün Mü?". Dailymotion. Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2024.