Güney Kore'deki soyadlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Aşağıda Güney Kore'de bulunan soyadların listesi verilmiştir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Hangul Hanja Revised McCune-Reischauer Popüler yazımlar 2015 yılında bu soyadı kullanan kişiler (+/- 50 milyon)*
Gim Kim Kim, Gim 10,689,967
이 (S) , 伊, 異, 利, 怡, 㛅 I (S) Yi (S) Lee, Yi, Rhee, Rhie, Reeh 7,307,477
리 (N, S) Ri (S) Ri (N)
, 博 Bak Pak Park, Bak, Pak 4,192,080
, 丁, 程, 政, 桯, 定, 正, 情 Jeong Chŏng Jung, Jeong, Chung, Joung 2,407,601
, 催, 寉, 最 Choe Ch'oe Choi, Choe 2,340,582
, 曺, 調, 造, 赵, 刁, 朝 Jo Cho Cho, Jo 1,453,971
, 康, 剛, 强 Gang Kang Kang, Gang 1,269,251
尹, 允, 潤 Yun Yun Yoon, Yun, Youn 1,020,564
임 (S) 林, 任, 壬, 恁 Im (S) Im (S) Lim, Im, Yim 1,015,200
림 (N, S) Rim (S) Rim (N)
張, 蔣, 章 Jang Chang Jang, Chang 992,721
申, 辛, 愼 Sin Sin Shin, Sin 985,823
유 (S) 柳, 劉, 兪, 庾 Yu (S) Yu (S) Yoo, Yu, You, Ryu 963,296
류 (N, S) 柳, 劉 Ryu (S) Ryu (N)
韓, 漢, 汗, 恨 Han Han Han 773,537
吳, 伍, 吾, 五, 晤 O O Oh 763,334
徐, 俆, 西, 書, 緖, Seo Seo, Suh 752,233
全, 田, 錢 Jeon Chŏn Jeon, Jun, Chun, Chon 749,257
權, 勸, 㩲, 券, Gwon Kwŏn Kwon, Gwon, Kweon 706,212
黃, 皇, 潢, 荒, 晃, 煌, 簧 Hwang Hwang Hwang, Whang, Hoang 697,475
宋, 松, 送, Song Song Song, Soung 683,511
安, 顔, 案 An An An, Ahn, Ann 685,688
洪, 烘, 䜤, 弘, 㤨, 哄, 紅, Hong Hong Houng, Hyong, Hung 558,994
양 (S) 梁, 楊, 粱, 揚, 陽, 洋, 杨, 樑, 樣, Yang (S) Yang (S) Yang, Ryang, Yaung 530,554
량 (N) Ryang (S) Ryang (N)
高, 顧 Go Ko Ko, Koh, Go, Goh, Kho 471,898
文, 門 Mun Mun Moon, Mun 464,047
孫, 遜, 損, 蓀 Son Son Son, Sohn, Shon 457,356
裵, 輩, 培, 背, 配, Bae Pae Bae 400,669
白, 百, 伯, 柏, Baek Paek Baek, Back, Baik, Paek, Paik, Beak, Baeg 382,447
Heo Heo, Hur, Huh, Her 326,770
노 (S)

盧, 魯, 路, 虜, 卢, 努 No (S) No (S) Noh, No, Roh, Ro, Rho 315,439
로 (N, S) 路, 魯, 盧 Ro (S) Ro (N)
Nam Nam Nam, Nahm 275,648
Sim Sim Shim, Sim 271,749
河, 夏 Ha Ha Ha, Hah 232,956
朱, 周 Ju Chu Joo, Ju, Chu, Choo 232,006
具, 丘, 邱 Gu Ku Koo, Goo, Kou, Kuh, Khoo, Khu 208,446
Seong Sŏng Sung, Seong, Soung 199,124
Cha Ch'a Cha, Char 194,782
U U Woo, U, Wu 194,713
陳, 秦, 晋 Jin Chin Jin, Chin 184,466
Min Min Min, Minn 171,740
나 (S) Na (S) Na (S) Na, Ra, Nah 160,946
라 (N, S) Ra (S) Ra (N)
池, 智 Ji Chi Ji, Jee, Chi, Gi 159,561
Eom Ŏm Eom, Um, Eum, Uhm 144,425
卞, 邊 Byeon Pyŏn Byun, Byeon, Byon, Pyun 138,789
Chae Ch'ae Chae, Chai, Che, Chea 131,557
Won Wŏn Won, Weon, Woon 129,552
方, 房, 龐 Bang Pang Bang, Pang, Bhang 129,244
Cheon Ch'ŏn Cheon, Chun, Chon, Chen 121,780

[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "2015년 인구주택총조사 전수집계결과 보도자료" [Results of the 2015 Census of Population and Housing survey]. Korean Statistical Information Service. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2019. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]