Göçmen (film,1973)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Göçmen
L'emigrante
YönetmenPasquale Festa Campanile
Oyuncular
CinsiSinema
RenkRenkli
Yapım yılı1973, İtalya
Süre98 dakika
Dilİtalyanca

Göçmen (L'emigrante) 1973 yapımı bir İtalyan komedi aksiyon filmidir. Baş rolünü ünlü İtalyan şarkıcı Adriano Celentano'nun oynadığı filmin yönetmeni Pasquale Festa Campaline'dir. Filmin müziği sevilen bir İtalyan şarkısı olan O Sole Mio şarkısıdır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Olay İkinci Dünya Savaşı öncesinde geçmektedir. Peppino adlı İtalyan genci 20 yıl önce Amerika'ya göç etmiş olan babasını bulmak için Amerika'ya gitmeye karar verir. Gerçi henüz askerliğini yapmadığı için gerekli izni alamaz ama kadın kıyafetiyle gemiye binmeyi başarır. Durum anlaşılınca kaldığı ambardan kaçmak zorunda kalır. Kendisine gemide şarkıcılık eden Rosita adlı güzel bir kadın yardımcı olur ve Amerika'ya ulaşmayı başarır. Amerika'da birkaç işe girerse de başarılı olamaz.

Rosita ölmüş olan babasının arkadaşı ve bir mafia babası olan Don Nicolone tarafından korunmaktadır. Peppino da Don Nicolone'nin yanında iş bulur. Ancak Rosita bu duruma çok sinirlenir. Öte yandan Don Nicolone'nin yerine geçmeğe çalışan Ralph adlı bir mafia elemanı Peppino'ya babasının daha önce Don Nicolone tarafından öldürüldüğünü söyler. Peppino babasının intikamını almaya çalışırsa da sonunda vaz geçer; fakat Don Nicolone Ralph tarafından öldürülür ve Peppino suçlanır.

Rosita'nın desteği ile hapisten çıkan Peppino sonunda kendisine Ralph tarafından kurulan tuzaktan da kurtulur. Peppino ve Rosita İtalya'ya birlikte bir hayat kurmak için dönerler.[1]

Oyuncular ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]