Fringe bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste bilim-kurgu dizisi olan Fringe'nin bölüm listesidir. Dizinin ilk bölümü Fox'ta 9 Eylül 2008'de yayınlanmıştır. Dizinin ilk sezonunda 20 bölüm bulunmaktadır.[1] Dizide FBI ajanı Olivia Dunham, üstün zekalı çılgın bilimadamı Walter Bishop ve oğlu Peter Bishop'ın esrarengiz olayları bilimi kullanarak çözmesi anlatılmaktadır.

12 Mayıs 2009 tarihine kadar 20 bölümü yayınlanmıştır. İkinci sezonunda ise 22 bölüm olacağı duyurulmuştur.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm Orijinal yayın tarihi
Başlangıç tarihi Bitiş tarihi
1 20 9 Eylül 2008 (2008-09-09) 12 Mayıs 2009 (2009-05-12)
2 23 17 Eylül 2009 (2009-09-17) 20 Mayıs 2010 (2010-05-20)
3 22 23 Eylül 2010 (2010-09-23) 6 Mayıs 2011 (2011-05-06)
4 22 23 Eylül 2011 (2011-09-23) 11 Mayıs 2012 (2012-05-11)
5 13 28 Eylül 2012 (2012-09-28) 18 Ocak 2013 (2013-01-18)

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 1 (2008–09)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Başlık Yönetmen Senarist Orijinal yayın tarihi ABD izleyicisi
(milyon)
1 1 "Pilot" Alex Graves J.J. Abrams, Alex Kurtzman & Roberto Orci 9 Eylül 2008 9.132[2]
2 2 "The Same Old Story" Paul Edwards Jeff Pinkner, J.J. Abrams, Alex Kurtzman & Roberto Orci 16 Eylül 2008 13.272[3]
3 3 "The Ghost Network" Frederick E.O. Toye David H. Goodman & J.R. Orci 23 Eylül 2008 9.422[4]
4 4 "The Arrival" Paul Edwards J.J. Abrams & Jeff Pinkner 30 Eylül 2008 9.906[5]
5 5 "Power Hungry" Christopher Misiano Jason Cahill & Julia Cho 14 Ekim 2008 9.157[6]
6 6 "The Cure" Bill Eagles Felicia D. Henderson & Brad Caleb Kane 21 Ekim 2008 8.914[7]
7 7 "In Which We Meet Mr. Jones" Brad Anderson J.J. Abrams & Jeff Pinkner 11 Kasım 2008 8.612[8]
8 8 "The Equation" Gwyneth Horder-Payton J.R. Orci & David H. Goodman 18 Kasım 2008 9.175[9]
9 9 "The Dreamscape" Zack Whedon & Julia Cho J.R. Orci & David H. Goodman 25 Kasım 2008 7.704[10]
10 10 "Safe" Michael Zinberg David H. Goodman & Jason Cahill 2 Aralık 2008 8.535[11]
11 11 "Bound" Frederick E.O. Toye J.J. Abrams, Jeff Pinkner, Alex Kurtzman & Roberto Orci 20 Ocak 2009 11.962[12]
12 12 "The No-Brainer" John Polson David H. Goodman & Brad Caleb Kane 27 Ocak 2009 11.619[13]
13 13 "The Transformation" Brad Anderson Zack Whedon & J.R. Orci 3 Şubat 2009 12.780[14]
14 14 "Ability" Norberto Barba Glen Whitman & Robert Chiappetta 10 Şubat 2009 9.868[15]
15 15 "Inner Child" Frederick E.O. Toye Brad Caleb Kane & Julia Cho 7 Nisan 2009 9.883[16]

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Fox Immediate Release". Fox Flash. 27 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131227112116/http://www.foxflash.com/div.php/main/page?aID=1z2z1z25z1z8&ID=4832. Erişim tarihi: 2009-04-2. 
  2. ^ Gorman, Bill (17 Eylül 2008). "Top Fox Primetime Shows, September 8-14". TV by the Numbers. 17 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100417153222/http://tvbythenumbers.com:80/2008/09/17/top-fox-primetime-shows-september-8-14/5139. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  3. ^ Gorman, Bill (Eylül 23, 2008). "Top Fox Primetime Shows, September 15-21". TV by the Numbers. 24 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20101024190111/http://tvbythenumbers.com:80/2008/09/23/top-fox-primetime-shows-september-15-21/5291. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  4. ^ Gorman, Bill (Eylül 30, 2008). "Top Fox Primetime Shows, September 22-28". TV by the Numbers. 15 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090915184608/http://tvbythenumbers.com:80/2008/09/30/top-fox-primetime-shows-september-22-28/5421. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  5. ^ Gorman, Bill (Ekim 7, 2008). "Top Fox Primetime Shows, September 29 - October 5". TV by the Numbers. 25 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090325115431/http://tvbythenumbers.com:80/2008/10/07/top-fox-primetime-shows-september-29-october-5/5916. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  6. ^ Gorman, Bill (Ekim 21, 2008). "Top Fox Primetime Shows, October 13-19". TV by the Numbers. 25 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090325115451/http://tvbythenumbers.com:80/2008/10/21/top-fox-primetime-shows-october-13-19/6672. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  7. ^ Seidman, Robert (Ekim 29, 2008). "Top Fox Primetime Shows, October 20-26". TV by the Numbers. 5 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20091005075837/http://tvbythenumbers.com/2008/10/29/top-fox-primetime-shows-october-20-26/7126. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  8. ^ Seidman, Robert (Kasım 18, 2008). "Top Fox Primetime Shows, November 10-16, 2008". TV by the Numbers. 5 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20091005081743/http://tvbythenumbers.com/2008/11/18/top-fox-primetime-shows-november-10-16-2008/8363. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  9. ^ Seidman, Robert (Kasım 25, 2008). "Top Fox Primetime Shows, November 17-23, 2008". TV by the Numbers. 2 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090302034805/http://tvbythenumbers.com:80/2008/11/25/top-fox-primetime-shows-november-17-23/8769. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  10. ^ Seidman, Robert (Aralık 3, 2008). "Top Fox Primetime Shows, November 24-30, 2008". TV by the Numbers. 22 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090222195426/http://tvbythenumbers.com:80/2008/12/03/top-fox-primetime-shows-november-24-30-2008/9120. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  11. ^ Seidman, Robert (2008-12-09). "Ratings: Top Fox Primetime Shows December 1-7, 2008". TV by the Numbers. 2 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090302040454/http://tvbythenumbers.com:80/2008/12/09/top-fox-primetime-shows-december-1-7-2008/9378. Erişim tarihi: 2008-12-10. 
  12. ^ Robert Seidman (Ocak 27, 2009). "Top Fox Primetime Shows, January 19-25, 2009". TV by the Numbers. 2 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100402101616/http://tvbythenumbers.com:80/category/ratings/top-shows-by-network/fox-tv-ratings. Erişim tarihi: Ocak 28, 2009. 
  13. ^ Seidman, Robert (Şubat 3, 2009). "Super Bowl XLIII and American Idol lead weekly broadcast". TV by the Numbers. 18 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090418024712/http://tvbythenumbers.com:80/2009/02/03/super-bowl-xliii-and-american-idol-lead-weekly-broadcast/12085. Erişim tarihi: Şubat 3, 2009. 
  14. ^ Seidman, Robert (Şubat 10, 2009). "American Idol, Grammy Awards and 60 Minutes lead weekly viewing". TV by the Numbers. 22 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090422131359/http://tvbythenumbers.com:80/2009/02/10/american-idol-grammy-awards-and-60-minutes-lead-weekly-viewing/12518. Erişim tarihi: Şubat 10, 2009. 
  15. ^ Seidman, Robert (Şubat 18, 2009). "Top Fox Primetime Shows, February 9-15, 2009". TV by the Numbers. 10 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090410210627/http://tvbythenumbers.com:80/2009/02/18/top-fox-primetime-shows-february-9-15-2009/13039. Erişim tarihi: Şubat 18, 2009. 
  16. ^ Seidman, Robert (2009-04-14). "Top Fox Primetime Shows, April 6-12, 2009". http://tvbythenumbers.com/2009/04/14/top-fox-primetime-shows-april-6-12-2009/16724. Erişim tarihi: 2009-05-02.