Fringe bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste bilim-kurgu dizisi olan Fringe'nin bölüm listesidir. Dizinin ilk bölümü Fox'ta 9 Eylül 2008'de yayınlanmıştır. Dizinin ilk sezonunda 20 bölüm bulunmaktadır.[1] Dizide FBI ajanı Olivia Dunham, üstün zekalı çılgın bilim adamı Walter Bishop ve oğlu Peter Bishop'ın esrarengiz olayları bilimi kullanarak çözmesi anlatılmaktadır.

12 Mayıs 2009 tarihine kadar 20 bölümü yayınlanmıştır. İkinci sezonunda ise 22 bölüm olacağı duyurulmuştur.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

SezonBölüm
sayısı
Orijinal yayın tarihi
Başlangıç tarihiBitiş tarihi
1209 Eylül 2008 (2008-09-09)12 Mayıs 2009 (2009-05-12)
22317 Eylül 2009 (2009-09-17)20 Mayıs 2010 (2010-05-20)
32223 Eylül 2010 (2010-09-23)6 Mayıs 2011 (2011-05-06)
42223 Eylül 2011 (2011-09-23)11 Mayıs 2012 (2012-05-11)
51328 Eylül 2012 (2012-09-28)18 Ocak 2013 (2013-01-18)

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 1 (2008–09)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiABD izleyicisi
(milyon)
11"Pilot"Alex GravesJ.J. Abrams, Alex Kurtzman & Roberto Orci9 Eylül 20089.132[2]
22"The Same Old Story"Paul EdwardsJeff Pinkner, J.J. Abrams, Alex Kurtzman & Roberto Orci16 Eylül 200813.272[3]
33"The Ghost Network"Frederick E.O. ToyeDavid H. Goodman & J.R. Orci23 Eylül 20089.422[4]
44"The Arrival"Paul EdwardsJ.J. Abrams & Jeff Pinkner30 Eylül 20089.906[5]
55"Power Hungry"Christopher MisianoJason Cahill & Julia Cho14 Ekim 20089.157[6]
66"The Cure"Bill EaglesFelicia D. Henderson & Brad Caleb Kane21 Ekim 20088.914[7]
77"In Which We Meet Mr. Jones"Brad AndersonJ.J. Abrams & Jeff Pinkner11 Kasım 20088.612[8]
88"The Equation"Gwyneth Horder-PaytonJ.R. Orci & David H. Goodman18 Kasım 20089.175[9]
99"The Dreamscape"Zack Whedon & Julia ChoJ.R. Orci & David H. Goodman25 Kasım 20087.704[10]
1010"Safe"Michael ZinbergDavid H. Goodman & Jason Cahill2 Aralık 20088.535[11]
1111"Bound"Frederick E.O. ToyeJ.J. Abrams, Jeff Pinkner, Alex Kurtzman & Roberto Orci20 Ocak 200911.962[12]
1212"The No-Brainer"John PolsonDavid H. Goodman & Brad Caleb Kane27 Ocak 200911.619[13]
1313"The Transformation"Brad AndersonZack Whedon & J.R. Orci3 Şubat 200912.780[14]
1414"Ability"Norberto BarbaGlen Whitman & Robert Chiappetta10 Şubat 20099.868[15]
1515"Inner Child"Frederick E.O. ToyeBrad Caleb Kane & Julia Cho7 Nisan 20099.883[16]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Fox Immediate Release". Fox Flash. 27 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2009. 
  2. ^ Gorman, Bill (17 Eylül 2008). "Top Fox Primetime Shows, September 8-14". TV by the Numbers. 17 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  3. ^ Gorman, Bill (Eylül 23, 2008). "Top Fox Primetime Shows, September 15-21". TV by the Numbers. 24 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  4. ^ Gorman, Bill (Eylül 30, 2008). "Top Fox Primetime Shows, September 22-28". TV by the Numbers. 15 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  5. ^ Gorman, Bill (Ekim 7, 2008). "Top Fox Primetime Shows, September 29 - October 5". TV by the Numbers. 25 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  6. ^ Gorman, Bill (Ekim 21, 2008). "Top Fox Primetime Shows, October 13-19". TV by the Numbers. 25 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  7. ^ Seidman, Robert (Ekim 29, 2008). "Top Fox Primetime Shows, October 20-26". TV by the Numbers. 5 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  8. ^ Seidman, Robert (Kasım 18, 2008). "Top Fox Primetime Shows, November 10-16, 2008". TV by the Numbers. 5 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  9. ^ Seidman, Robert (Kasım 25, 2008). "Top Fox Primetime Shows, November 17-23, 2008". TV by the Numbers. 2 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  10. ^ Seidman, Robert (Aralık 3, 2008). "Top Fox Primetime Shows, November 24-30, 2008". TV by the Numbers. 22 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 5, 2008. 
  11. ^ Seidman, Robert (9 Aralık 2008). "Ratings: Top Fox Primetime Shows December 1-7, 2008". TV by the Numbers. 2 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2008. 
  12. ^ Robert Seidman (Ocak 27, 2009). "Top Fox Primetime Shows, January 19-25, 2009". TV by the Numbers. 2 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ocak 28, 2009. 
  13. ^ Seidman, Robert (Şubat 3, 2009). "Super Bowl XLIII and American Idol lead weekly broadcast". TV by the Numbers. 18 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Şubat 3, 2009. 
  14. ^ Seidman, Robert (Şubat 10, 2009). "American Idol, Grammy Awards and 60 Minutes lead weekly viewing". TV by the Numbers. 22 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Şubat 10, 2009. 
  15. ^ Seidman, Robert (Şubat 18, 2009). "Top Fox Primetime Shows, February 9-15, 2009". TV by the Numbers. 10 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Şubat 18, 2009. 
  16. ^ Seidman, Robert (14 Nisan 2009). "Top Fox Primetime Shows, April 6-12, 2009". Erişim tarihi: 2 Mayıs 2009.