Frau Engel

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Irene Engel, daha çok bilinen adıyla Frau Engel, Wolfenstein video oyunu serisinde yer alan kurgusal karakterdir. İlk olarak MachineGames tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanan 2014 yapımı Wolfenstein: The New Order oyununda ortaya çıkmıştır. II. Dünya Savaşı'nı Müttefikler yerine Alman İmparatorluğu'nun kazandığı kurgusal bir evrende geçen Wolfenstein serisinin temel düşman grubunun bir üyesi olan Engel, Nazi Almanyası rejiminin zalim ve fanatik bir yüksek rütbeli subayı olarak tasvir edilmiştir. The New Order'ın başlıca düşman figürlerinden biridir ve 2017 yapımı devam oyunu Wolfenstein II: The New Colossus'un ana kötü karakteridir.

Engel, Alman oyuncu Nina Franoszek tarafından hareket yakalama yoluyla canlandırıldı. Franoszek, karaktere hazırlanırken Nazi rejimi tarafından işlenen tarihi zulümler, Nazi Almanyası'nda kadınların rolü ve kendi kültürel geçmişi üzerine yaptığı araştırmalardan yararlanmış olsa da, başlangıçta Engel'in sadist davranışlarını rasyonalize etmekte zorlanmıştır. Daha sonra Engel hakkında bir an için netlik kazanmış ve onu, bir güç yolculuğunun ortasında yaşadığı heyecanı hiçbir engelleme ya da misilleme korkusu olmadan yaşayan, güç delisi bir birey olarak anlamaya başlamış ve Engel'i kendi ahlaki pusulasıyla yargılamanın karakteri etkili bir şekilde canlandırmasını engellediğini düşünmüştür. Franoszek ayrıca, iktidar konumundaki erkeklerin savunmasız kadın hedeflere karşı işledikleri cinsel suçlarla ilgili kamuoyuna yansıyan iddialardan da esinlenerek, Engel karakterinin serinin kahramanı B.J. Blazkowicz ile etkileşimleri sırasındaki cinsel açıdan agresif davranışlarını şekillendirdi.

Engel ve Blazkowicz'in bir tren vagonunda karşılaşmasını içeren bir sahne, The New Order'ın ilk önizlemelerinde ve demolarında yer aldı ve bu da olumlu bir tepkinin yanı sıra medya kuruluşlarının karaktere olan ilgisinin devam etmesini sağladı. Engel'in Wolfenstein serisindeki görünüşleri genel olarak iyi karşılandı ve birçok eleştirmen onun korkutucu ve unutulmaz bir kötü adam olarak genel tasvirinin etkinliğini vurguladı.