Fransa B millî futbol takımı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fransa B
FederasyonFransa Futbol Federasyonu
(Fédération Française
de Football
)
KonfederasyonUEFA (Avrupa)
Teknik direktörRaymond Domenech
Ev sahibi stadyumFransa Stadyumu
FIFA koduFRA
İlk maç
 Danimarka 9 - 0 Fransa B Fransa
(Londra, İngiltere; 19 Ekim 1908)
En farklı galibiyet
Fransa Fransa B 7 - 0 Lüksemburg 
(Strazburg, Fransa; 22 Mayıs 1952)
En farklı mağlubiyet
 Danimarka 9 - 0 Fransa B Fransa
(Londra, İngiltere; 19 Ekim 1908)

Fransa B millî futbol takımı, en üst ikinci düzey futbol oynayan ekipler arasında yer alan, Fransa'yı temsil eden millî takımdır. Fransa'da genellikle Fransa A' şeklinde gösterilir.

Popülarite ve kullanım[değiştir | kaynağı değiştir]

Takım, 21 yaş altı takımı olmadan önce Fransa millî futbol takımına oyuncu çıkarmak için çalışmıştır. Millî takımda fazla şans bulamayan oyuncular da oynamıştır. Dünya Kupası veya diğer turnuvalar için sakatlık gibi durumlarda bu kadrodaki oyuncular ikinci tercih olmuştur.

Son maçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

En son ikinci maçını A millî takımının hazırlık maçından bir gün önce 21 Ağustos 2007 tarihinde Slovakya B karşısında oynamıştır. Takımda Sébastien Frey, Jonathan Zebina (Zoumana Camara), Jean-Alain Boumsong (Anthony Réveillère), Sébastien Squillaci, Mikaël Silvestre, Jimmy Briand, Alou Diarra, Lassana Diarra, (Rio Antonio Mavuba), Jérémy Mathieu, Djibril Cissé (Frédéric Piquionne), David Trezeguet yer almıştır. Teddy Richert kadroda olsa da maçta oynamamıştır. Maçta 1-0 yenilmişlerdir.

Fransa B son maçını ise 5 Şubat 2008 tarihinde, A millî takımının hazırlık maçından bir gün önce Kongo DC karşısında oynamıştır. Takımda Steve Mandanda (Hugo Lloris 46'); Gaël Clichy, Jean-Alain Boumsong, Philippe Mexès, Bacary Sagna; Jérôme Rothen, Lassana Diarra, Samir Nasri (Gaël Givet 76'), Mathieu Flamini (Jérémy Menez 17'), Jimmy Briand ve Djibril Cissé yer almıştır. Kadroda olan Sébastien Squillaci ve Abou Diaby maçta oynamamıştır.

Geçmişteki oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kalın yazılı oyuncular A millî takımda da oynamıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]