Frankfurt Otomobil Fuarı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Frankfurt Otomobil Fuarı, International Motor Show veya Internationale Automobil-Ausstellung (IAA), dünyanın en büyük motor fuarı.

Internationale Automobil-Ausstellung iki yılda bir Frankfurt, Almanya'da yapılır.

Frankfurt Fuar alanı

IAA Alman Otomobil Endüstrisi Birliği (VDA) tarafından düzenlenir. 1989'dan sonra yoğun ilgiden dolayı fuar, binek otomobil ve kamyon/otobüs sergileri olarak ikiye ayrılmıştır: Tek sayılı yıllarda Hannover'da ticari araçlar, çift sayılı yıllarda Frankfurt'ta yolcu otomobilleri ve motosikletler için fuar düzenlenir. 2009 yılında toplam 100 dünya prömiyeri gösterilmiştir. Bunlardan 55 tanesi Alman üreticilerdendi.

2020 yılında VDA, fuarın Frankfurt’tan Münih şehrine taşınması kararını almıştır. 2021’de Covid-19 salgını nedeniyle düzenlenmeyen fuar, online olup sonraki yıl şehir değiştirmiş ve 2021 itibariyle Almanya’nın Münih şehrine taşınmıştır. Uluslararası nitelikteki fuar IAA adı altında 2023 yılında 3 Eylül’de ilk olarak basın için kapılarını açacak olup 5-9 Eylül’deAlmanya’nın Münih şehrinde düzenlenecektir. 2 yılda bir Paris İnternational Motor Show ile dönüşümlü olarak düzenlenmeye devam edecektir.