Forever (dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Forever
FormatDizi
TürPolisiye, Fantezi, Gerilim, Suç
Proje tasarımcısıMatt Miller
BaşrolIoan Gruffudd
Alana de la Garza
Joel David Moore
Donnie Keshawarz
Lorraine Toussaint
Judd Hirsch
BesteciJosh Kramon
Diliİngilizce
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı22
Yapım
Yönetici yapımcıMatt Miller
Jennifer Gwartz
Dan Lin
Chris Fedak
MekânNew York
Gösterim süresi42 dakika
Yapım şirketiGood Session
Lin Pictures
Warner Bros. Television
Dağıtımcı firmaWarner Bros. Television Distribution
Yayın bilgileri
KanalABC
Yayın tarihi22 Eylül 2014 (2014-09-22) - 5 Mayıs 2015 (2015-05-05)
DurumuSona erdi
Dış bağlantılar

Forever, 2014-15 sonbahar televizyon sezonunun bir parçası olarak ABC'de yayınlanan bir Amerikan fantezi polisiye televizyon dizisidir. Matt Miller tarafından tasarlanan dizi, New York Şehri Polis Departmanı'na (NYPD) suçları çözmede yardımcı olmak ve ölümsüzlüğünü sona erdirmenin bir yolunu keşfetmek için kapsamlı bilgisini kullanan ölümsüz bir New York City adli tıp uzmanı olan Dr. Henry Morgan karakterini konu almaktadır. Her bölümdeki geçmişe dönüşler Henry'nin hayatının çeşitli ayrıntılarını gözler önüne sermektedir.

Dizinin yayınlandığı kanal 22 Eylül 2014'te bir ön gösterim yayınladı ve dizi 23 Eylül 2014'te EST saatiyle 22:00'de yeniden başladı. Dizinin aldığı tepkiler karışık oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde televizyon eleştirmenleri dizinin diğer polisiyelere benzerliği ve önermesi konusunda bölündü. Buna karşılık, çeşitli çevrimiçi anketlerde oy verenler diziyi televizyon sezonunun en iyilerinden biri olarak değerlendirdi. Forever'ın yayını Fransa ve İspanya'da iyi karşılandı.

ABC, 7 Kasım 2014'te diziye tam sezon bölüm siparişi vermesine rağmen, Forever'ı bir sezon sonra iptal etti. ABC, kararın arkasındaki gerekçe olarak dizinin düşük reytinglerini gösterdi. Televizyon eleştirmenleri, dizinin DVR'larında yedi gün sonrasına kadar izleyen izleyiciler kazanması nedeniyle diğer faktörlerin ağın kararını açıkladığına inanıyordu. Dizinin hayranları, diziyi kurtarmak için bir sosyal medya kampanyası oluşturarak büyük tepki gösterdi; bu çabalara rağmen dizi devam etmedi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]