For Heaven's Sake (film, 1926)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
For Heaven's Sake
YönetmenSam Taylor
YapımcıHarold Lloyd
SenaristAlbert DeMond
OyuncularHarold Lloyd
Jobyna Ralston
Noah Young
Jim Mason
KurguAllen McNeil
DağıtıcıParamount Pictures
TürüSessiz film
RenkSiyah-beyaz
Yapım yılı4 Nisan 1926, ABD
Süre58 dakika
Dilİngilizce (yazılar)

For Heaven's Sake, başrolde Harold Lloyd ve Jobyna Ralston' ın yer aldığı, yönetmenliği Sam Taylor' a ait olan 1926, ABD yapımı sessiz bir komedi filmidir. Ticari bakımdan Lloyd'un en başarılı filmlerinden biri olmuş ve $2,600,000' lık hasılatı ile sessiz film döneminin gişe başarısı en yüksek filmleri içinde 12. sıraya oturmuştur.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

J. Harold Manners, (Harold Lloyd) parasını hesapsızca harcayan zengin bir adamdır. Bir gün yolu tesadüfen şehrin fakir mahallelerine düşer. Orada yanlışlıkla seyyar arabasını kullanılamaz hale getirdiği bir adamın zararını karşılamak için ona bolca para verir. Bu adam aslında fakirlere yardımcı olan bir misyonerdir ve Manners' ın kendisine verdiği para ile onun adını taşıyan dini bir hayır kurumu açar. Kendi adını taşıyan bu misyonu gazetelerde gören Manners sinirlenir ve oraya gidip adını temizlemeye karar verir. Bu kararlılığı yaşlı adamın kızı Hope (Jobyna Ralston) ile karşılaşınca yok olur; hatta Manners onlara mahalledeki suçluları ve ayyaşları bu hayır kurumuna kazandırmada yardımcı olur. Hope'a evlenme teklif eder.

Manners'ın durumundan haberdar olan zengin arkadaşları, onun kafasının karışık olduğunu sanır ve bu fakir kızla evlenmesini engellemek için düğün öncesi onu kaçırırlar. Manners ortadan kaybulunca fakir mahallenin uslanmış! serserileri onu bulmak için Manners'ın takıldığı golf kulübünü basıp onu zengin arkadaşlarından kurtarırlar. Fakat bu esnada içkiyi fazla kaçırdıklarından Manners' ın onlara hakim olması bir hayli güç olur. Sonunda kaçırdıkları bir otobüs ve at arabası ile trafikte taklalar atarak düğüne yetişirler. Manners ve Hope sonunda evlenir. Heyecanlanan Manners son sahnede evlilik yüzüğünü Hope'un parmağı yerine bir köpeğin kuyruğuna takar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktör / Aktris Karakter
Harold Lloyd J. Harold Manners (The Uptown Boy)
Jobyna Ralston Hope (The Downtown Girl)
Noah Youngah The Roughneck
Jim Mason Gangster
Paul Weigel Misyoner

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]