Fahrioğlu, Hayrabolu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fahrioğlu
Harita
Tekirdağ
Tekirdağ
Ülke Türkiye
İlTekirdağ
İlçeHayrabolu
Coğrafi bölgeMarmara Bölgesi
Nüfus
 (2000)[1]
 • Toplam134
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0282
İl plaka kodu59
Posta kodu59400

Fahrioğlu, Tekirdağ ilinin Hayrabolu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski bir köy olduğu bilinmektedir. Halep Türkmenlerinin Avşar topluluklarından biri Bahrioğludur. Bahrinin söyleniş yakınlığı, benzerliği ve kolaylığı dolayısıyla halk arasında Fahrioğluna dönmesi muhtemeldir. Tekirdağ ilinde Avşarlardan başka topluluk bulunması ayrıca yakınlarında Halep Dulkadir yürüklerinden Candır, Bozacı, Çene köylerinin yer alması bu olasılığı güçlendirir. 1890 yılında kaç hane ve nüfus olduğu hakkında bir bilgi yoktur. Sadece bir çeşmesi, üzüm bağları biraz da ağaçlığı olan bir İslam mahallesidir.

Spor[değiştir | kaynağı değiştir]

En çok ilgilenilen spor futboldur. Mahallenin belirli harman yerlerinde gençler futbolla ilgilenir. Hatta bir zamanlar köy takımı amatör futbol şampiyonalarına bile katılmıştır. Mahallede okuma yazma oranı yüzde yüzdür. Yeni yetişen nesil genellikle üniversite mezunudur.

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekirdağ il merkezine 40 km, Hayrabolu ilçesine 20 km uzaklıktadır. Tekirdağ Hayrabolu yolu üzerindeki Yörükler mahallesinden 2 km içeride yer alır. Yörükler, Kandamış, Kemaller, Karahalil,Karabezirgan köylerine ve Karacakılavuz beldesine hududu vardır.

Nüfus[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıllara göre mahalle nüfus verileri
2007
2000 134
1997 117

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]