F1 Manager 2022 (video oyunu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
F1 Manager 2022
GeliştiriciFrontier Developments
YayımcıFrontier Developments
YönetmenAndrew Fletcher, Michael Brookes
TasarımcıGareth Hughes
ProgramcıNick Rodgers
BestecilerJasper Scholma
Andrew Barnabas
Paul Arnold
Vincent Welch
Ross Fortune
Dan Millidge
Tom Langan
Alex Burnett
J.J. Ipsen
Stefan Almqvist
Brian Tyler
MotorUnreal Engine 4
PlatformMicrosoft Windows PlayStation 4 Oyunları PlayStation 5 Oyunları Xbox One Xbox Series X/S
Çıkış30 Ağustos 2022
TürYarış yönetimi
ModTek oyunculu

F1 Manager 2022, Frontier Developments tarafından geliştirilen ve yayınlanan 2022 Formula 1, Formula 2 ve Formula 3 Şampiyonası'nın resmi yarış yönetimi simülasyon oyunudur.[1] EA Sports tarafından geliştirilen F1 Manager'dan bu yana ilk lisanslı menajerlik oyunudur. Oyun 30 Ağustos 2022'de Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X/S için piyasaya sürüldü.[2]

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun Formula 1'de yer alan herhangi bir takımı yönetmenize izin vermektedir. Seçtiğiniz takımı başarıya ulaştırmak için tamamen lisanslı sürücüler[3] ve takım mühendisleri ile sözleşme imzalayabilmenize olanak sağlar. Ayrıca bütçe sınırlarınız dahilinde mevcut sezon için aracınızın parça geliştirmelerini yaparak gridde üst sıralara tırmanmalı ve yerinizi korumalısınız. Aynı zamanda da gelecek sezon için de parça araştırmaları yapmalısınız. Sezon başlangıçlarında sponsorluk anlaşmalarınızı yönetmeli ve motor tedarikçinizi seçmelisiniz. (RedBull, Renault, Ferrari ve Mercedes takımları kendi motor üreticileri harici seçemez). Oyunda pit stopları, sürücünün aracı ne kadar zorlayacağını, yakıt yönetimini ve ERS'yi nasıl yöneteceği gibi stratejilerinizi belirleyerek podyuma ulaşmalısınız. Ayrıca oyundaki telsiz konuşmaları ve sarı ve kırmızı bayrak olayları da oyuna ayrı bir heyecan ve gerçeklik katmaktadır.

Geliştirme ve Yayınlama[değiştir | kaynağı değiştir]

F1 Manager 2022, Mart 2022'de resmen duyuruldu. Formula 1, Formula 2 ve Formula 3 Şampiyonası'nın resmi lisanslarını da 2022 yılından 2025 yılına kadar almıştır. Oyunda Unreal Engine 4 oyun motoru kullanılmıştır. Elite Dangerous, Planet Coaster, Planet Zoo ve Jurassic World Evolution gibi oyunlarla tanınan İngiliz video oyunu geliştiricisi Frontier Developments tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmıştır. Oyun Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X/S için 30 Ağustos 2022'de yayınlanmıştır. Ön sipariş veren oyuncular ise beş gün önce 25 Ağustos 2022'de oyuna erken erişim sağlayabildi.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2022. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2022. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2022. 

Harici Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]