Fırsatçı Kablosuz Şifreleme

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Fırsatçı Kablosuz Şifreleme (OWE), her bir uç nokta çifti arasındaki iletişimin diğer uç noktalardan korunmasını sağlayan bir Wi-Fi standardıdır. Geleneksel Wi-Fi'den farklı olarak, bir istemci ile erişim noktası arasındaki veri trafiğinin "bireyselleştirildiği" şekilde "Bireyselleştirilmiş Veri Koruması" sağlar. Diğer istemciler hala bu trafiği koklayabilir/dinleyebilir ve kaydedebilir, ancak şifresini çözemezler.

OWE, IEEE 802.11 protokolünün bir uzantısıdır.[1] Eşzamanlı Eşit Kimlik Doğrulama (SAE-Simultaneous Authentication of Equals)'a benzer bir şifreleme tekniğidir ve Wi-Fi Alliance tarafından Wi-Fi Certified Enhanced Open olarak onaylanan/sertifikalandırılan cihazlarla RFC 8110'da Internet Mühendisliği Görev Gücü (IETF-Internet Engineering Task Force) tarafından belirtilmiştir.[2][3]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Contributor, Dave Chen, Blog (4 Aralık 2018). "Opportunistic Wireless Encryption…Um, What's That Again?". Network World. 5 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Wi-Fi CERTIFIED Enhanced Open™: Transparent Wi-Fi® protections without complexity | Wi-Fi Alliance". www.wi-fi.org. 28 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "WPA3: How and why the Wi-Fi standard matters". HPE. 8 Ağustos 2018. 8 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

İlave okumalar[değiştir | kaynağı değiştir]