Eskart

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tam Eskart
Eskişehir'deki belediye otobüsü

Eskart, Türkiye'nin Eskişehir şehrinde toplu taşımada kullanılan bir akıllı karttır. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otobüs ve tramvaylarda kullanılmaktadır. Web sitesi üzerinden online dolum, başvuru ve vizeleme işlemleri yapılabilmektedir. Şehir içinde bulunan anlaşmalı bayi ve büfelerden de kart temini, dolum gibi işlemler yapılabilmektedir.[1]

Çeşitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tam Eskart[değiştir | kaynağı değiştir]

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin anlaşmalı olduğu bayi ve büfelerden herkesçe alınabilen anonim karttır. Kart ücreti 30₺, biniş ücreti ise 15₺'dir.

İndirimli Eskart[değiştir | kaynağı değiştir]

Eskart İşlem Merkezleri'ne gerekli evraklarla birlikte başvuru yapılıp alınabilen kişiselleştirilmiş karttır. Başvuru ücreti 35₺, biniş ücreti ise 7,5₺'dir. Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş kartları bu gruba dahildir.

Serbest Eskart[değiştir | kaynağı değiştir]

Eskart İşlem Merkezleri'ne gerekli evraklarla birlikte başvuru yapılıp alınabilen kişiselleştirilmiş karttır. 65 yaş üzeri vatandaşlara özel olan bu kart, ücretsiz biniş hakkına sahiptir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ". www.eskisehir.bel.tr. 22 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2023.