Erica (video oyunu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Erica
GeliştiriciFlavourworks
YayımcıSony Interactive Entertainment
BesteciAustin Wintory
PlatformPlayStation 4
Çıkış
  • KA: 19 Ağustos 2019
TürEtkileşimli kurgu gerilim
ModTek oyunculu

Erica, Flavourworks tarafından PlayStation 4 platformu için geliştirilen, Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan, 19 Ağustos 2019 çıkışlı tam hareketli video tabanlı etkileşimli kurgu oyunu.

Oynanışı[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun, Netflix'in Black Mirror: Bandersnatch isimli interaktif kurgu filmine benzer bir yapıya sahiptir.[1] Oyuncunun hikâyenin gidişatını yaptığı seçimler ile belirlediği oyun, PlayStation'un PlayLink teknolojisi sayesinde akıllı telefonlara yüklenen uygulama ile ya da PlayStation'un kendi denetleyicisi ile oynanabilmektedir.[2]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

İngiliz oyuncu Holly Earl'ün Erica Mason karakteriyle başrolde yer aldığı oyun, çocukluğundan beri ailesinin geçmişini araştırıp çözüme kavuşturmaya çalışan bir kızı konu alıyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ England, Rachel (20 Ağustos 2019). "Interactive murder mystery game 'Erica' gets a surprise release". Engadget (İngilizce). 8 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2020. 
  2. ^ Joseph, Funké (10 Eylül 2019). "Erica Review - Movie Night" (İngilizce). GameSpot. 15 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]