Eric Saade şarkıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Eric Saade, Melodifestivalen 2011'in basın toplantısı sırasında.

İsveç doğumlu şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve sunucu Eric Saade, günümüze kadar üç stüdyo albümü kaydetti, çeşitli şarkıcılar ile düet yaptı. İki yıl boyunca What's Up! adlı erkek grubunda üye olarak yer aldı, 2009 yılında gruptan ayrılarak solo kariyerini başlattı.

Saade, ilk şarkısı "Sleepless"'i Aralık 2009'da yayımladı. Ardından "Manboy" şarkısı ile 2010 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsveç'i temsil etmek için ulusal seçim yarışması olan Melodifestivalen'e katıldı ancak üçüncü olarak ülkeyi temsil etme hakkını elde edemedi. Mayıs 2010'da ilk stüdyo albümü Masquerade'i yayımladı; albüm içindeki dört şarkının söz yazımına katkıda bulundu.[1] Şubat 2011'de, Fredrik Kempe tarafından yazılan "Popular" şarkısı ile Melofestivalen'e tekrar katıldı; bu kez birinci olarak İsveç'i Eurovision'da temsil etme hakkı kazandı. Mayıs 2011'de Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nı üçüncü olarak tamamladı. Bir sonraki ay, Saade Vol. 1 adındaki ikinci stüdyo albümünü satışa sundu. Albüm, İsveç ulusal albüm listesinde bir numaraya yükselmeyi başardı.[2] Albümün ikinci single'ı olarak yayımlanan "Hearts in the Air"'de J-Son ile düet yaptı. Kasım 2011'de üçüncü stüdyo albümü Saade Vol. 2'yu piyasaya sürdü; albümün ilk ve tek single'ı "Hotter Than Fire"'da Amerikalı şarkıcı Dev ile düet yaptı.[3]

Ekim 2012'de "Marching (In the Name of Love)" ve "Miss Unknown" şarkılarını single olarak satışa sundu.[4][5] Nisan 2013'te, "Coming Home" şarkısını tanıttı.[6]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

İçindekiler
B · C · E · F · H · I · K · L · M · P · R · S · T · U · W
Fredrik Kempe, şarkıcının Masquerade ve Saade Vol. 1 albümlerinde yer alan birçok şarkının söz yazımında görev aldı.
Amerikalı şarkıcı Dev, "Hotter Than Fire" şarkısında düet şarkıcısı olarak görev aldı.
Renkler
  Single olarak da yayımlanan şarkılar
Eric Saade şarkıları listesi
Şarkı Şarkıcı(lar) Söz yazar(lar)ı Albüm Yıl Kay.
"Backseat" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Julimar Santos, Mich Hansen, Daniel Davidsen Saade Vol. 2 2011 [3]
"Break of Dawn" Eric Saade Eric Saade, Fredrik Kempe Masquerade 2010 [1]
"Big Love" Eric Saade Jörgen Elofsson, Fredrik Kempe, Fredrik Thomander Saade Vol. 1 2011 [7]
"Crashed on the Dance Floor" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Julimar Santos, Mich Hansen, Daniel Davidsen Saade Vol. 2 2011 [3]
"Coming Home" Eric Saade Eric Saade, Julimar Santos, Mats Lie Skåre Coming Home 2013 [6]
"Cover Girl, Pt. II" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Julimar Santos Coming Home 2013 [8]
"Echo" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Robin Fredriksson, Mattias Larsson Saade Vol. 1 2011 [7]
"Explosive Love" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Julimar Santos, Ilya Salmanzadeh Saade Vol. 2 2011 [3]
"Feel Alive" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Julimar Santos, Ilya Salmanzadeh Saade Vol. 2 2011 [3]
"Fingerprints" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Robin Fredriksson, Mattias Larsson Saade Vol. 2 2011 [3]
"Forgive Me" Eric Saade Cato Sundberg, Eric Saade, Espen Berg, Julimar Santos, Kent Sundberg, Simen M. Eriksrud Coming Home 2013 [8]
"Hearts in the Air" Eric Saade ve J-Son Julimar Santos, Eric Saade, Jason Gill, Robin Fredriksson, Mattias Larsson Saade Vol. 1 2011 [7]
"Hotter Than Fire" Eric Saade ve Dev Eric Saade, Jason Gill, Robin Fredriksson, Mattias Larsson Saade Vol. 2 2011 [3]
"I'll Be Alright" Eric Saade Dimitri Stassos, Eric Saade, Jason Gill, Mikaela Stenström Masquerade 2010 [1]
"Imagine" Tone Damli ve Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Julimar Santos, Leaslie Tay Looking Back 2012 [9]
"It's Gonna Rain" Eric Saade Fredrik Kempe Masquerade 2010 [1]
"It's Like That With You" Eric Saade Alexander Kronlund, Stephanie Bentley Masquerade 2010 [1]
"Killed By a Cop" Eric Saade Eric Saade, Julimar Santos Saade Vol. 1 2011 [7]
"Love Is Calling" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Robin Fredriksson, Mattias Larsson Saade Vol. 2 2011 [3]
"Made of Pop" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Robin Fredriksson, Mattias Larsson Saade Vol. 1 2011 [7]
"Manboy" Eric Saade Fredrik Kempe, Peter Boström Masquerade 2010 [1]
"Marching (In the Name of Love)" Eric Saade Eric Saade, Dsign Music, Hayley Aitken, Louis Schoorl, Julimar Santos Albümsüz single 2012 [4]
"Masquerade" Eric Saade Anton Malmberg Hård Af Segerstad, Eric Saade, Tony Malm Masquerade 2010 [1]
"Me and My Radio" Eric Saade Jason Gill, Mich Hansen, Daniel Davidsen, Remee, Brandon Beal, Engelina Larsen Saade Vol. 1 2011 [7]
"Miss Unknown" Eric Saade Eric Saade, Julimar Santon, Hitesh Ceon, Kim Ofstad Albümsüz single 2012 [5]
"Popular" Eric Saade Fredrik Kempe Saade Vol. 1 2011 [7]
"Radioactive" Eric Saade Dimitri Stassos, Mikaela Stenström Masquerade 2010 [1]
"Rocket Science" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Julimar Santos, Salem Al Fakir Saade Vol. 2 2011 [3]
"Say It" Eric Saade Gustav Efraimsson, Hayden Bell, Sarah Lundback Masquerade 2010 [1]
"Sky Falls Down" Eric Saade ve J-Son Eric Saade, Jason Gill, Julimar Santos Saade Vol. 2 2011 [3]
"Sleepless" Eric Saade Fredrik Kempe, Peter Boström Masquerade 2010 [1]
"Someone New" Eric Saade Jörgen Elofsson, Fredrik Thomander Saade Vol. 1 2011 [7]
"Still Loving It" Eric Saade Eric Saade, Anton Malmberg Hård af Segerstad Saade Vol. 1 2011 [7]
"Stupid With You" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Robert Fredriksson, Fredrik Kempe Saade Vol. 1 2011 [7]
"Till I Break" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Julimar Santos Coming Home 2013 [8]
"Timeless" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Robin Fredriksson, Mattias Larsson Saade Vol. 1 2011 [7]
"Upgrade" Eric Saade Alexander Jonsson, Björn Djupström, Charlie Mason Masquerade 2010 [1]
"Winning Ground" Eric Saade Eric Saade, Didrik Thott, Stefan Örn, Julimar Santos Albümsüz single 2013 [10]
"Without You I'm Nothing" Eric Saade Eric Saade, Jason Gill, Julimar Santos Saade Vol. 2 2011 [3]
"Why Do We Need Fashion!?" Eric Saade Anton Malmberg Hård Af Segerstad, Eric Saade, Niklas Lundin Masquerade 2010 [1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l "Eric Saade - Masquerade (CD, Album) at Discogs". Discogs. 21 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2013. 
  2. ^ "hitparad.se - Eric Saade - Saade Vol. 1". hitparad.se. 12 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2013. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k "Eric Saade - Saade Vol. 2 (CD, Album) at Discogs". Discogs. 11 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2013. 
  4. ^ a b "iTunes - Musik - Marching (In the Name of Love) - Single av Eric Saade". Apple. iTunes Store. 24 Ekim 2013. 2 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2013. 
  5. ^ a b "iTunes - Musik - Miss Unknown - Single av Eric Saade". Apple. iTunes Store. 24 Ekim 2013. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2013. 
  6. ^ a b "Scandipop.co.uk - Eric Saade: 'Coming Home' (preview)". scandipop.co.uk. 22 Nisan 2013. 25 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2013. 
  7. ^ a b c d e f g h i j k "Eric Saade - Saade Vol. 1 (CD, Album) at Discogs". Discogs. 24 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2013. 
  8. ^ a b c "Eric Saade ‎– Coming Home (File)". Discogs. 22 Mayıs 2013. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  9. ^ "Tone Damli - Looking Back (CD) at Discogs". Discogs. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2013. 
  10. ^ "iTunes - Musik - Winning Ground - Single av Eric Saade". Apple. iTunes Store (İsveç). 28 Mayıs 2013. 24 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]