Enrico Pollastrini

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Enrico Pollastrini'nin otoportresi (1833)
Serchio Nehri'nde Selden Kurtarılan Bir Aile

Enrico Pollastrini (15 Haziran 1817, Livorno - 19 Ocak 1876, Floransa ) İtalyan tarih ressamı ve sanat okulu müdürüydü.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Eğitimine Vincenzo De Bonis adlı yerel bir sanatçının atölyesinde asistan olarak başladı. 1829'da, henüz on iki yaşındayken, Pietro Benvenuti, Giuseppe Bezzuoli, Giovanni Fattori ve Silvestro Lega'nın rehberliğinde çalıştığı Accademia di Belle Arti di Firenze'ye (Accademia) kaydoldu.

1837'de Accademia'da ilk sergisini açtı. Dört yıl sonra, La Rabida Friary'de Kristof Kolomb'un bir tasvirini ve 1843'te Francesco Ferruccio'nun ölümünü tasvir eden eserler verdi. 1845'te, Toskana Büyük Dükü II. Leopold, Serchio nehrinde selden kurtarılan bir aileyi gösteren bir sahne yaratması için onu görevlendirdi.

1853'te'de mezun olduğu okul olan Accademia'da profesör oldu. Eşi İrlanda doğumlu şair Louisa Grace Bartolini'dir.

1859'da Accademia Ligustica di belle arti üyeliğine seçildi. Ertesi yıl, Arezzo ve Floransa eyaletleri için güzel sanatlar danışma komisyonunun bir üyesi oldu. 1555'te Siena Cumhuriyeti'nin düşüşünü, sakinlerinin çoğunun İmparator Charles V tarafından işgalinden sonra kaçışını tasvir etti. Fakat bu eserler 2. Dünya Savaşı sırasında kayboldu.

1867'de Accademia Direktörü oldu ve 1875'e kadar görev yaptı. Uzun bir hastalıktan sonra 1876'da öldü. Oradaki öğrencileri arasında Egisto Ferroni, Francesco Gioli, Tito Lessi, Luigi Bechi, Odoardo Borrani, Cesare Bartolena, Niccolò Cannicci, Vittorio Matteo Corcos ve Stefano Ussi vardı .

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Enrico Pollastrini ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur