Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı
Genel bilgiler
Üst kuruluşEmniyet Genel Müdürlüğü
AdresAyrancı Mah., Dikmen Cad. No:11 06100
Çankaya, Ankara, Türkiye[1]
Web sitesitrafik.gov.tr

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı karayolu trafiğinden sorumlu başkanlıktır. Trafik Başkanlığı'nın başlıca görevleri trafik güvenliğini ve denetimini sağlamak ve trafik suçlarını önlemek ve suçla mücadele etmektir. Merkezi Ankara'nın Çankaya ilçesinde Emniyet Genel Müdürlüğü binasında yer almaktadır.[1]

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, illerde şehir içi trafikten sorumlu Trafik Tescil ve Denetleme ile şehirlerarası trafikten sorumlu Bölge Trafik Denetleme şube müdürlükleri, ilçelerde ise Trafik Tescil ve Denetleme büro amirlikleri şeklinde teşkilatlanmıştır.

Bağlı birimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Trafikten sorumlu motosikletli Şahin birlikleri il Trafik Tescil ve Denetleme ile Bölge Trafik Denetleme şube müdürlükleri ile ilçe Trafik Tescil ve Denetleme büro amirliklerine bağlı olarak görev yaparlar. Ayrıca Bölge Trafik Denetleme şube müdürlükleri bünyesinde otoyollardan sorumlu otoyol büro amirlikleri bulunmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "İletişim". Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı. 26 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mart 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]