İçeriğe atla

Emerald City (film, 1988)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Emerald City (film, 1988)
Emerald City
YönetmenMichael Jenkins
YapımcıJoan Long
SenaristDavid Williamson
Oyuncular
MüzikChris Neal
Görüntü yönetmeniPaul Murphy
KurguNeil Thumpston
DağıtıcıGreater Union Film Distributors
Çıkış tarih(ler)i9 Aralık 1988 (1988-12-09) (Avustralya)
Süre93 dakika
ÜlkeAvustralya
Dilİngilizce
BütçeA$2.8 milyon[1]
HasılatA$192,831[2]

Emerald City, 1988 yapımı bir Avustralya komedi-drama filmidir. Michael Jenkins tarafından yönetilen film, David Williamson'ın aynı adlı 1987 tarihli oyununa dayanmaktadır. Oyunun diyaloglarının çoğu korunmuş, ancak sahne dışı karakterlerin tartışması genellikle onların görünümüyle değiştirilmiş ve daha geleneksel sinematik bir diyalog seviyesi ve hızı korunmuştur.

Olay Örgüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

İlkeli ve başarılı bir senarist olan Colin ve bir yayınevinde editör olan karısı Kate, sıcak Melbourne şehrinden daha acımasız Sydney şehrine taşınırlar ve kısa süre içinde büyük şehrin parlak ışıkları tarafından cezbedilirler. Colin, ticari hırsları olan beceriksiz ama becerikli bir senarist olan Mike ile tanışır ve onunla bir ortaklık kurarken, çekici kız arkadaşı Helen'e anında aşık olur. Bu arada Kate sosyal açıdan önemli bir kitap üzerinde çalışmaya başlar, ancak kısa süre sonra bu yeni dolandırıcılar ve alaycılar dünyasında ideallerini gözden kaçırmaya başlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Production Survey". Cinema Papers. September 1987. s. 66. ISSN 0311-3639. 
  2. ^ "Australian Films at the Australian Box Office", Film Victoria 9 Şubat 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. accessed 24 October 2009

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]