Eli Sharvit

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Aluf Eli Sharvit, İsrail Donanması Komutanı olan İsrail Savunma Kuvvetleri'nde bir generaldir.[1]

Hizmeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Sharvit, hizmetine 1985 yılında IDF Donanması ile başladı ve sayısız pozisyona görev yaparak hizmet verdi ve daha sonra 2009'da Donanmanın füze tekne filosuna yöneldi. 2011'den sonra o zamanki komutan Ram Rothberg'den komuta alarak Donanma'nın Hayfa üssünün komutanı olarak görev yaptı. 2014'ten itibaren Komutan olarak atanmasına kadar İsrail Donanması'nın genelkurmay başkanı olarak görev yaptı.[2][3]

İsrail Donanması Komutanı[değiştir | kaynağı değiştir]

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, 12 Eylül 2016'da IDF Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot tarafından aday gösterildikten sonra İsrail Donanmasının bir sonraki başkanı olarak atandı. Beş yıl boyunca İsrail Donanması Komutanı olarak görev yapan Amiral Yardımcısı Ram Rothberg'in yerini aldı. Tel Aviv'deki bir törende İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak resmen göreve girdi.[4][5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Eli Sharvit becomes new Israeli Navy head". Jerusalemonline.com. Archived from the original on January 27, 2017. Retrieved December 10, 2016.
  2. ^ "IDF gets new top sailor, as Eisenkot makes fresh appointments". Timesofisrael.com. Retrieved December 10, 2016.
  3. ^ "New commander: The navy's responsibilities have grown - News Briefs -". Israelnationalnews.com. Retrieved December 10, 2016.
  4. ^ "Ynetnews News - Defense minister approves new Navy chief". Ynetnews.com. Retrieved December 10, 2016.
  5. ^ "IDF names new commanders of Ground Forces, Navy - Breaking News - Jerusalem Post". Jpost.com. Retrieved December 10, 2016.