Elfen Lied

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Elfen Lied
Elfen Lied logosu
エルフェンリート
(Erufen Rīto)
TürKaranlık fantezi, bilimkurgu[1]
Manga
YazarLynn Okamoto
YayımcıShueisha
Diğer yayımcı
BaskıYoung Jump Comics
DergiWeekly Young Jump
DemografikSeinen
Yayın tarihi6 Haziran 200225 Ağustos 2005
Cilt sayısı12
Anime televizyon dizisi
YönetmenMamoru Kanbe
Yapımcı
  • Kazuaki Morijiri
  • Manabu Tamura
  • Osamu Koshinaka
SenaristTakao Yoshioka
Müzik
  • Kayō Konishi
  • Yukio Kondō
Stüdyo
  • Arms
  • Studio Guts (#2, 5, 7, 10, 12)
Lisans
101 Films
KanalAT-X
Diğer kanallar
Yayın tarihi 25 Temmuz 2004 17 Ekim 2004
Bölüm sayısı13 + OVA

Elfen Lied (Japoncaエルフェンリート, romanizeErufen Rīto, Lynn Okamoto tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Haziran 2002-Ağustos 2005 tarihleri arasında Shueisha'nın Weekly Young Jump dergisinde 12 tankōbon cilt halinde yayınlandı. Arms tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması ise Temmuz-Ekim 2004 tarihleri arasında yayınlandı. Anime serisinin manga henüz tamamlanmamışken yayınlanmaya başladığından konusunun bazı noktalarda mangadan ayrılmasına yol açtı. Bir OVA bölümü ise 21 Nisan 2005 tarihinde yayınlandı. Seri, özellikle aşırı bir şekilde duygusal ve fiziksel şiddet içermektedir.

Elfen Lied, Almancada Elf Şarkısı anlamına gelmektedir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Enoshima Adası

İnsanların bir sonraki evrimi olduğuna inanılan Dicloniuslar, bilim insanları tarafından insanlığın düşmanı olarak sıfatlandırılmıştır. Normal insanlardan fiziksel olarak tek farkları iki boynuzlu olmalarıdır. Oysa çok farklı bir silahları daha vardır, hatta bu tehlikeli silahla doğmuşlardır. Bu tehlikeli silahın bilimsel adı vektördür. Vektörler, normal insanların göremediği ortalama 2 mt. uzunluğundaki kollardır. Öldürmeye eğilimli Dicloniuslar, bu silahı kullanmayı öğrendiklerinde insanlığı yok etmeye çalışan varlıklar olurlar. Bunun için önleme ihtiyaç duyan bilim insanları, doğan bütün boynuzlu çocukları ya öldürür, ya da laboratuvarlarda denek olarak kullanmak için hapsederler.

Bir gün bu laboratuvarlardan kaçmayı başaran bir Diclonius, insanların arasına karışır. Adı Lucy olan bu Diclonius, kaçarken başına aldığı bir kurşun darbesiyle hafızasını kaybetmiş ve kişiliği bölünmüştür. Sabaha karşı denizi izlemeye gelen iki kuzen Yuka ve Kouta, sadece "nyuu" diyebilen iki boynuzlu çıplak bir kızla karşılaşırlar. Nyuu'yu evlerine götürürler ve onunla yaşarlar. Ama Nyuu'nun hafızası zaman zaman yerine gelir ve o zaman acımasız katil Lucy'ye dönüşür.

İnsanlığın yok olmasını engellemek isteyen bilim insanları Lucy'yi öldürmek zorundadırlar. Bunun için önce Nana (7 numara, "nana" Japoncada "yedi" demektir) daha sonra da Mariko'yu (35 numara) kullanmalıdırlar.

Evi zamanla Yuka, Mayu ve Nana ile dolan Kouta, zaman içerisinde unuttuğu bazı şeyleri hatırlayacaktır.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Lucy
Lucy (ルーシー, Rūshī)

Baş karakter. Acımasız bir katil. Sırtından çıkan vektör adı verilen görünmez kolları var. Bu kollar sayesinde kendini korur veya düşmanlarını acımasızca katleder.

Nyuu
Nyuu (にゅう)

Lucy'nin kişiliği bölününce ortaya çıkan ve dizideki en saf, en masum karakterlerden biri. Kouta'ya Lucy gibi aşıktır. Vektörlerini kullanmayı bilmez.

Kouta
Kouta (コウタ, Kōta)

Lucy'nin çocukluk arkadaşı ve aşkı. Babası ve kızkardeşi öldürülünce akıl hastanesinde yatar ve hafızasını kaybeder.

Yuka (ユカ)

Kouta'nın kuzeni. Ancak Lucy gibi o da Kouta'ya çocukluktan beri aşıktır. Nyuu'yu sever ve onu korur. Fakat Lucy'nin çocukluktan beri öldürmek isteyip başaramadığı ve dizi boyunca hayatta kalan karakterdir.

Nana (ナナ)

Dizideki En saf karakterlerden biridir. Aynen Lucy gibi bir diclonius'tur. Vektörleri Lucy'ninkinden daha uzun. Müdür Kurama tarafından Lucy'yi bulması amacıyla gönderilir. Nana Kurama'yı babası gibi sevdiği için onun bu isteğini kabul eder. Lucy'yi bulduğunda onunla kavga eder, kaybeder ve kolları bacakları Lucy tarafından koparılır. Ancak Kurama onu ölümden ve tutsaklıktan kurtarıp takma kol ve bacak taktırarak gidip mutlu bir hayat sürmesini ister.

Müdür Kurama (蔵間)

Araştırma merkezinin müdürü. Lucy ona çok yaklaşsa bile zarar vermedi çünkü Kurama'yı öldürmekten çok onun sevdiklerini öldürmeyi tercih etmişti.

Mariko Kurama (蔵間マリコ, Kurama Mariko)

Kurama'nın gerçek kızıdır ve Lucy kadar acımasızdır. Kurama denek olarak kullanılan bir diclonius'tan vektör virüsü bulaşınca kızı da bir diclonius olarak doğmuştur. Kurama kızını Lucy'den korumak için araştırma merkezine saklar fakat vektör sayısı olağandışı fazla ve vektörleri olağanüstü uzun olduğu için Lucy'yi yenebilecek tek diclonius olduğu düşünülerek vücudunun içine yanlış bir hareketinde patlatılacak bombalar yerleştirilir ve bulunduğu zindandan Kurama'dan habersiz dışarı çıkarılır. Zindandan çıkar çıkmaz merkezde çalışan bir kişiyi öldürür ve koluna yerleştirilen bomba patlatılır. Bu sayede tamamen merkezin emri altına girer. Lucy'yi kavgada yener ve onu öldürdüğünü zanneder. Kurama onu kavgadan sonra bulur, kızını kucağına alır ve ona sarılır. Ancak Mariko'nun vücuduna yerleştirilen bombalar uzaktan kumandayla patlatılır ve Kurama Mariko ile birlikte ölür.

Müzikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Açılış müzikleri
# Adı Seslendiren Bölümler Dinle
1 Lilium Kumiko Noma Tümü
Bitiş müzikleri
# Adı Seslendiren Bölümler Dinle
1 Be Your Girl Chieko Kawabe Tümü


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ":ダークファンタジーまとめ". Akiba Souken (Japonca). Kakaku.com. 20 Mart 2019. 8 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]