Dror Paley

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dror Paley, (Tel Aviv, İsrail, 1956) özellikle bacak uzatma operasyonların uzmanlaşmış ABD ve Kanada vatandaşı olan ortopedik cerrahtır. Çocuk yaşta Kanada'ya yerleşti ve eğitimini 1973-1979 yılları arasında Toronto Üniversitesinde tamamladı.[1] Kanada'da kariyeri sırasında Rusya ve İtalya'ya çeşitli teknikleri öğrenmeye gitmiştir. Bu dönemde bizzat Rusya'da Gavriil Ilizarov'dan ve İtalya'da Profesör Debastiani'den eğitim almıştır. Bir bacak uzatma tekniği olan İlizarov tekniğini 1986'da ABD ve Kanada'da uygulamaya başladı ve günümüze kadar çeşitli ülkelerde olmak üzere 17bin'den fazla bacak uzatma dahil çeşitli cerrahi operasyon gerçekleştirdi.[2] 39 yaşında profesör oldu ve 2002 yılında yayımladığı "Principles of Deformity Correction" isimli kitabı alanında kaynak gösterilen bir kitap oldu.

Çeşitli görevleri sonrasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinin West Palm Beach şehrinde St. Mary's Paley Advanced Limb Lengthening Institute'te kurucu ortak olarak çalışmaya başladı. Yıllardır deformite düzeltme ve bacak uzatma konusunda yaptığı çalışmalar, geliştirdiği yöntem ve metodlarla dünya genelinde birçok ortopedi doktorunun eğitimine de katkıda bulunmuştur.[3]

Multiplier Metodu[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğuştan ve gelişimsel bacak kısalığı olan vakalarda hastanın gelişim çağında ya da yetişkinliğinde bu kısalığın ne kadar olacağını öngörebilmek çok önemli bir kriterdir. Bu öngörüye göre vakaya ne zaman ve ne kadar müdahale edileceği konusu netleştirilmeye çalışılır. Paley 2000 yılında arkadaşları ile yayımladığı çalışma[4] ile özellikle doğumsal kısalıklarda yüksek gerçekleşme oranları yakalamıştır. Szö konusu hesaplama o kadar basite indirgenmiştir ki hesaplama için App Store'da uygulamasını yayımlamıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "CV" (PDF). Dror PALEY. 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2014. 
  2. ^ "Otobiyografi". Dror PALEY. 16 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2014. 
  3. ^ "http://www.mheresearchfoundation.org". The MHE Research Foundation. 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2014.  |başlık= dış bağlantı (yardım)
  4. ^ Paley D, Bhave A, Herzenberg JE, Bowen JR (2000). "Multiplier method for predicting limb-length discrepancy". The Journal of Bone & Joint Surgery. 82 (10). ss. 1432-1446. PMID 11057472.