Dosya tartışma:Crew of a Sherman-tank south of Vaucelles.jpg

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Haziran 1944 ?[kaynağı değiştir]

İşin ilginç tarafı bu kadar kaliteli resmin Normandiya Çıkartması ve bunun interwikilerinde ve diğer muharebe maddelerinde de kullanılmamasıdır.

Öncelikle Calvados'ta Vaucelles adlı yerleşim Bayux'nun batısında (Vaucelles) ve Caen'ın güneyinde (Vaucelles, Saint-Michel-de-Vaucelles kilisesi civarında ve Faubourg de Vaucelles olarak da geçiyor) mevcuttur. Bayeux'nun batısındaki daha büyük ve Caen'ın güneyindeki ise bir cadde veya semt adı gibi.

Bayeux ve etrafı 7 veya 8 Haziran'da Gold'a çıkartma yapan Britanya 50. Piyade Tümeni tarafından alındı. Şimdi Kanadalı birliklerin Juno'ya çıkartma yaptığını ve ana hedeflerinin Caen ve Carpiquet Havalimanı olduğunu göz önünde tutarsak owensarchive'deki caption yani

"Sherman tank crew with 2nd Canadian Army Tank Brigade, rest before the battle south of Vaucelles, in the Basse-Normandie région. June 10, 1944, D-Day + 4, Wr in Color.""

alt başlığının yanlış olduğu ortaya çıkar. Yani 2. Tank Tugayı olabilir fakat D-Day + 4 günü = Haziran 10 1944'te Bayeux - Vaucelles'da olması imkansız (anca yolunu şaşıran tanklar ise olabilir :)). Birçok kitapta 2. Tank Tugayı'nın D-Day'in birinci günü Caen - Bayeux arasındaki otobanı kesmeye başardığı yazılıyor. Ancak bu Bayeux'nun batısında değil doğusunda yaşandı. Birde Archives Normandie'ye göre bu resim Eté 1944 yani 1944 yazın çekilmiştir.

Birde Buna ve buna bakıldığında Kanada birliklerinin Haziran ayında değil Temmuz ayında Vaucelles'nın güneyine ulaştığını düşünmemiz daha mantıklıdır.

John Alan English, The Canadian Army and the Normandy campaign: a study of failure in high command, Greenwood Publishing Group, 1991, ISBN 9780275930196, p. 226'ya bakar mısın ?

9. Alay 19 Temmuz öğle saatine kadar, Vaucelles'daki düşmanı temizledi. diyor.

Not: Odon Nehri Orne Nehri'nin koludur.

Benim ulaştığım sonuç kısaca:

Resim Bayeux - Vaucelles'da değil Caen - Vaucelles 'da çekildi.

Resim Haziran 1944'te değil Temmuz 1944 'da çekildi. Ve eğer bu harita doğru ise (Vaucelles Odon Nehri'nin güneyinde) 11 Temmuz'dan önce çekilmedi.

Ve resmin w:en:Operation Goodwood veya w:fr:Bataille de la crête de Verrières maddesinde kullanılması uygundur.

Takabeg ileti 05:55, 29 Eylül 2009 (UTC)