Doraemon: Nobita'nın Üç Vizyoner Kılıççısı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita'nın Üç Vizyoner Kılıççısı
YönetmenTsutomu Shibayama
YazarFujiko F. Fujio
AnlatıcıYousuke Akimoto
Oyuncular
MüzikShunsuke Kikuchi
StüdyoAsatsu
Shin-Ei Animation
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i12 Mart 1994 (1994-03-12)
Süre1 Saat 39 dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon: Nobita'nın Üç Vizyoner Kılıççısı (Japoncaドラえもん: のび太と夢幻三剣士, Doraemon: Nobita to Mugen Sankenshi ),Doraemon Uzun Öyküler serisinin 14. cildine dayanan, 12 Mart 1994'te Japonya'da gösterime giren Japon animasyon bilim fantezi filmidir. Bu film, TV Asahi'deki Doraemon televizyon dizisinin 15. yıldönümünü kutlar. 15. Doraemon filmidir .

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Sürekli kabus görmekten bıkan Nobita, Doraemon'dan Nobita'nın istediği her şeyi hayal etmesine izin verecek bir Rüya Makinesi getirmesini ister. Atlantis'in düşüşünü hayal etme girişimi başarısız olduktan sonra, Üç Silahşörler'den ilham alarak bir fantezi dünyasında bulunduğu bir rüyayı seçer . Doraemon reddeder ve ona Nobita'yı kızdıran bir ders verir ve o evden kaçar. Doraemon, Nobita'yı arar ve Üç Silahşörler'in rüyasını izlemesine izin vereceğine söz verir.. Doraemon onu rüyaya gönderir. Rüyanın başlangıcında, İmparator Odrome'un ordusunun saldırısı altında onu Yumirume Krallığı'ndaki bir şehre getiren bir periyle tanışır. Düşmanlar, yalnızca peri tarafından kurtarılmak üzere Nobita'ya ateş etmeye başlar. Ayın parçasını keserek Nobita'nın uçup gitmesine neden olur. Kalktığında kendini ormanda bulur ve Sherogani kılıç ustalarından biri olan Suneo onu kölesi yapar.

Yolda Nobita, bebeğin tuzaktan çıkmasına yardım eder. Ormanda hareket ederken, Nobita başka bir kılıç ustası Gian tarafından saldırıya uğrar. Onu kurtarmak için Suneo, Gian ile savaşır, kaybeder ve o ve Nobita geri çekilmek zorundadır. Her iki kılıç ustası da Sherogani kılıcını ve zırhını bulmak için iç ormana doğru hareket eder. Her iki kılıç ustası da kılıcı almak için göğe değen ağaca tırmanır, ancak Nobita şans eseri patlamış ayı bulur ve onun yardımıyla ağacın tepesine uzanır ve kılıcı alır. Bu şekilde başka bir kılıç ustası olur. Aynı anda Nobita'nın annesi gelir ve onu uyandırır. Okulda, Gian ve Suneo'nun rüya nedeniyle yorgun olduğunu gördü.

Geceleri Nobita, Doraemon'dan arkadaşlarını rüyasına eklemesini ister. Bu yüzden uyuyan arkadaşlarının başlarına bir anten koyar. Rüya başladığında Nobita, Doraemon'u da rüyasında görünce şok olur. Şimdi Gian ve Suneo da onun rüyasının bir parçası oldular. Saldırıya uğrayan şehri kurtarmak için tüm arkadaşlar ormana doğru hareket eder. Aniden, bir ayı tarafından saldırıya uğradılar, ancak ayıya Nobita'nın onu tuzaktan kurtardığını söyleyen bebek ayı tarafından kurtarıldılar. Ayı, gruba onları ejderhanın mağarasına götürme sözü verdi.

Öte yandan prenses Shizukaru, babasının kötü kralı yenecek kişiyle evlenme fikrine katılmaz. Şatodan kaçar, molayı atlar ve bu da onu götürür.

Ormanda ayı, grubu ejderhaya mağaraya götürür, ancak su akışı nedeniyle Nobita ve Doraemon diğer ikisinden ayrılır. Gian ve Suneo hareket etmeye devam ediyor. Aniden ejderha uyanır ve ateş nefesiyle onları taşa dönüştürür.

Nobita ve Doraemon, Prenses Shizukaru ile buluşur. Kumun düşmesi nedeniyle hepsi kumla kaplandı. Doraemon, bu formda ejderhanın onları tanımlayamadığını öne sürüyor. Böylece ejderhanın iç mağarasına taşınırlar. Nobita, Gian ve Suneo'yu taşlanmış halde görmek için çığlık attı. Ejderha bunu duyar ve Nobita'ya ateşiyle saldırır ama o kılıcıyla kendini korur. Ejderhanın bıyıklarını kılıçla keserek ejderhanın bayılmasına neden olur. Ejderhayı bitirmenin eşiğine geldiğinde durur ve uzaklaşır. Hepsi Nobita ile aynı fikirde. ejderha bilincini geri kazanır ve Nobita'ya kimseyi taşa çevirmek istemediğini söyler; sadece kendini korumak istiyor. Onlara bir kez daha yaşama şansı verecek olan teriyle banyo yapmalarına izin verir. Ayrıca Gian ve Suneo'yu normal insanlara dönüştürür.

Ardından saldırıya uğrayan şehre doğru hareket ederler. Şehir boştu. Ordu adamlarını kalede buldular. Hepsi kumdan yapıldığı için düşman ordusunu su ile yok etmeyi planlıyor. Böylece tüm ordu adamları suda çözülür. Kötü kral buna çok sinirlenir. Nobita ile kendisi savaşmaya karar verir. Yani Nobita'yı bir kez bitiriyor. Onu bitirmeye çalıştığı diğer seferde, Nobita ve Doraemon anneleri tarafından uyandırılır ve rüyanın durmasına neden olur.

Doraemon ve Nobita rüyayı bitirmeye karar verirler. Banyo yapan Shizuka dışında tüm arkadaşlarından anteni çıkarır. Gece Nobita ve Doraemon uyurken, rüyanın başlangıcındaki peri geldi ve onları tekrar rüyaya götürdü. Bu sefer hala kralla savaşıyor. King, Shizuka'nın bir kez daha hayata dönebileceğini bilmediği için bir kez bitirir. Nobita ve kral birbirleriyle savaşmaya devam ediyor. Nobita kılıcın kenarını krala doğru tutar. Aynı zamanda, Shizuka, kötü kralın vücudunda hareket ederek ölmesine neden olan kılıcın üzerinde büyük bir ışık kullanır. Film, prenses Shizukaru'nun Nobita ile evlenmeyi kabul etmesiyle sona erer. Bundan sonra film, Nobita ve Shizuka'nın okula gittikleri, hayallerini hatırladıkları kısa bir sahneye kesiliyor.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Seslendirme sanatçısı
Doraemon / Doramon Nobuyo Oyama
Nobita Nobi / Nobitanya Noriko Ohara
Shizuka Minamoto / Shizukaria / İpek Michiko Nomura
Suneo Honekawa / Sunemith Kaneta Kimotsuki
Gian / Gitos Kazuya Tatekabe
Tamako Nobi Sachiko Chijimatsu
Shizuka'nın annesi Masako Matsubara
Öğretmen Ryoichi Tanaka
İmparator Odrome Iemasa Kayumi
Toriho Kinto Tamura
Genel Örümcek Yuusaku Yara
Genel Jumbo Daisuke Gori
Hazine kutusu ryoko kinomiya
Canavar Masashi Hirose
Genel Yousuke Naka
Takım Lideri Minoru Inaba
askerler Keiji Fujiwara

Hiroshi Naka Hidetoshi Nakamura

Hizmetçi Rio Natsuki
Okul çocuğu Katsumi Toriumi
Ejderha Hiroya İşimaru
Ayı Takuzou Kamiyama