Doraemon: Nobita'nın Spaceblazer'ının Kaydı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita'nın Spaceblazer'ının Kaydı
YönetmenShigeo Koshi
YazarYuichi Shinbo
Oyuncular
MüzikKan Sawada
StüdyoShin-Ei Animation
Asatsu-DK
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i7 Mart 2009 (2009-03-07)
Süre102 dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon: Nobita'nın Spaceblazer ının Kaydı (Japonca 映画ドラえもん 新・のび太の宇宙開拓史, Eiga Doraemon Shin Nobita No Uchu Kaitakushi), 7 Mart 2009 da Japonya'da vizyona giren bir anime filmidir. Bu, Doraemon film serisinin 29.'udur ve 1981 yapımı Doraemon: Nobita'nın Kayıtları, Spaceblazer filminin yeniden çevrimidir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Roppuru ve Morina adlı iki kardeş bir parkta oynuyorlardı. Aniden Koya Koya Planet'te bir deprem hissederler. Büyük deprem tüm gezegeni yok ediyordu. Herkes dev bir gemi kullanarak kaçmak zorundadır; ancak ani bir yıldırım düşmesi gemiye zarar verir. Profesör (Morina'nın babası) uzay gemisini tamir etmek ister, ancak bunu yapamadan bir yıldırım çarpması onu başka bir boyuta götürür.

Nobita ve arkadaşları bir top kaybeder ve onu bir grup zorlu beyzbol oyuncusundan geri almak zorundadır. Bu oyuncular onu kovalar ve Nobita'yı bir kuyuya bırakırlar .

Bu arada, alternatif evrenden iki yaratık, Roppuru ve Chamii, bir düşman gemisinden kaçar. Nobita uyurken birden altında depremi andıran bir titreme hisseder. Chamii adlı alternatif evrenden küçük bir tavşan, bir çekiç kullanarak boyutlar arasındaki kapıyı açar. Nobita uyanır, Doraemon birinin buzdolabından yiyecek çaldığını duyar. Bu, Chamii'nin Doraemon ve Nobita tarafından yakalanmasına yol açar. Onlara Nobita'nın tabanından uzay gemisine giden geçidi gösterir. Uzay gemisine girdikten sonra Koya Koya Planet'i görürler ve Roppuru (12 yaşında) ile tanışırlar.

Roppuru, Nobita'yı onları görmezden gelen arkadaşı Morina'ya götürür. Bir sonraki ziyaretinde Nobita, arkadaşlarını da beraberinde getirir ve bir çayırda oynarlar. Orada, gezegenin kabuğundan kristaller isteyen madenciler tarafından saldırıya uğrarlar. Hepsi kendi boyutlarına kaçar.

Ertesi gün Nobita, sınav kağıdını sakladığı için annesi tarafından azarlanır. Nobita, geçici olarak Koya Koya gezegenine kaçmaya ve Roppuru ile buluşmaya karar verir. Nobita daha sonra başka bir boyuta çekilir ve başka bir gezegene ulaşır. Orada bir uzay gemisi tarafından kovalanır, ancak Doraemon'un aletlerinden biri tarafından kurtarılır.

Bir sonraki ziyaretlerinde Nobita ve Doraemon aynı madencilerle karşılaşır ve tekrar kavgaya tutuşurlar. Madenciler gemileriyle birlikte yenilir. Roppuru, kasaba halkına Doraemon ve Nobita'yı anlatır, ancak madenciler gemiyi aldılar, bu yüzden Nobita'nın çabalarını kanıtlayacak hiçbir kanıtları yoktu. Doraemon ve Nobita her seferinde onları kurtarırken madenciler geri dönmeye devam ediyor. Bu, madencilerin liderinin Doraemon ve Nobita hakkında bilgi sahibi olmasına, onları yakalamak için bir tuzak kurmasına ve nihayetinde onlarla ilgilenmeye karar vermesine neden olur.

Lider Morina'yı sorgular ve onu gizli bir geçitten Nobita ve Doraemon'a götürmek zorunda kalır. Lider boyutsal kapıya bir bomba takar, öyle ki onu açan herkes havaya uçar. Liderler onu patlatmayı planlarken Koya Koya gezegeninin insanlarına gezegeni terk etmeleri söylendi. Chamii boyutsal kapıya girmeye çalışır ve Doraemon ve Nobita kapıyı açmaya çalıştığı için havaya uçar. Ancak, Roppuru tarafından kurtarılır ve Roppuru maden beldesine gider. Onu durdurmaya çalışır ama kafasına bir boru çarpar ve bilincini kaybeder.

Öte yandan, Nobita'nın annesi ona çok çalışmasını emreder ve Nobita'ya göz kulak olması için Doraemon'u arar. Chammi bilincini geri kazanır ve Clem'e Roppuru'nun tek başına madencilik tesisine gittiğini söyler. Kapıyı bulur, Clem'in yardımıyla açar ve Nobita'ya Koya Koya'nın başının dertte olduğunu söyler. Kapıların sonsuza kadar kapanmak üzere olduğunu öğrenirler.

Nobita ve Doraemon kapıdan girerken Shizuka Gian ve Suneo'yu aramak için kaçar. Doraemon ve Nobita, Madencinin robotuyla savaşır ve nihayetinde lidere ulaşır ve Nobita onu yener. Yıkım düğmesine basılır ve lider kaçarak Morina'yı yaralar. Doraemon, Nobita, Roppuru ve Morina, yıkıcı cihazı gezegenden uzaya, patlayacağı yere götürmek için robotik makineyi kullanır. Bazı boyutsal bozulmalar nedeniyle Morina başka bir boyuta girer ve babasını bulur. Geri kalanlar evlerine dönebilirler.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Japon seslendirme sanatçısı
doraemon Wasabi Mizuta
Nobita Nobi Megumi Ōhara
Shizuka Minamoto Yumi Kakazu
Takeshi Goda (Jaian-JP) (Damulag-PH) Subaru Kimura
Suneo Honekawa Tomokazu Seki
dorami Chiaki
Öğretmen Wataru Takagi
Tamako Nobi Kotono Mitsuishi
Nobisuke Nobi Yasunori Matsumoto
Roppuru Tomo Sakuray
Çamii Rei Sakuma
Clem Ayaka Wilson
Raiza Naoko Watanabe
Gamoralı chafurin
Morina Karina

10 yaşındaki versiyonu: Yui Horie

Bubu Atsuko Madeni
Guillermin Akio Ōtsuka
Şüphe Yoshimi Tokui
Uno Mitsunori Fukuda
Bay Burns Kenryuu Horiuchi
Dekisugi Hidetoshi Shihoko Hagino
Bayan Goda Miyako Takeuchi
Muhafızlar Shigeru Shibuya

Yasuhiro Takato

Polis memuru Fumihiko Goto
vatandaş Maru Tamari
uzay aracı üyesi Koichi Wakata