Domna Mihailidu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Domna Michailidou sayfasından yönlendirildi)
Domna Michailidou
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
Görevde
Makama geliş
4 Ocak 2024
Yerine geldiği Adonis Georgiadis
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
Görev süresi
9 Temmuz 2019 - 26 Mayıs 2023
Yunanistan Parlamentosu Milletvekili
Görevde
Makama geliş
21 Mayıs 2023
Kişisel bilgiler
Doğum 13 Kasım 1987 (36 yaşında)
Pire, Yunanistan
Partisi Yeni Demokrasi
Bitirdiği okul Atina Koleji
York Üniversitesi
Cambridge Üniversitesi

Domna Maria Michailidou (Yunanca; Δόμνα Μιχαηλίδου); (13 Kasım 1987 doğumlu) Kiryakos Miçotakis'in İkinci Kabinesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Yunan ekonomist ve politikacıdır.[1]

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Michailidou ekonomik kalkınma, finansal krizler ve kamu maliyesi üzerinde çalışan akademik kökenli bir ekonomisttir.[2] Daha önce Yeni Demokrasi lideri Kyriakos Mitsotakis'in yapısal reformlar, makroekonomik büyüme ve finansal piyasalarla ilgili konularda danışmanlığını yapmıştır.[3]

Michailidou, 2014 yılından bu yana Cambridge Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Merkezi'nde finans ve kalkınma, özel ve kamu borcu ve hükümet düzenlemeleri ile ilgili konularda ders vermektedir. Paris ve Atina'da OECD için ekonomist ve rekabet uzmanı olarak çalıştı. Michailidou ayrıca Judge Business School, Cambridge Üniversitesi ve University College London Kamu Politikası Okulu'nda ders vermiştir.[4] UNDP, FAO, British Council, İran Sağlık Bakanlığı ve diğerleri gibi hükümet ve sivil toplum kuruluşlarına danışmanlık yaptı.

The Inexorable Evolution of Financialisation: Financial Crises in Emerging Markets (tr; Finansallaşmanın Önlenemez Evrimi: Yükselen Piyasalarda Finansal Krizler) adlı kitabı 2016 yılında Palgrave MacMillan tarafından yayımlandı.[4] Çalışmaları akademik dergilerde, kurumsal raporlarda ve popüler basında da yer aldı. Cambridge Üniversitesi'nden MPhil ve Finans ve Kalkınma Ekonomisi alanında doktora derecesine sahiptir.[4]

Kitap[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Michailidou DM 'Financial Crises in Emerging Markets: The destabilising effects of sudden surges of capital inflows and the inexorable evolution of financialisation', Palgrave Macmillan, Kasım 2015'te yayınlandı. G. Harcourt'un önsözüyle.[5]

Akademik dergiler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kennedy J. ve DM Michailidou, 2017, 'Güney Avrupa'da Artan Aşı Şüpheciliğine Yönelik Farklı Politika Yanıtları', Lancet Bulaşıcı Hastalıklar.
  • Kennedy J. ve DM Michailidou, 2017, 'İç savaş, tartışmalı egemenlik ve küresel sağlık ortaklıklarının sınırları: 2013'teki Suriye çocuk felci salgınına ilişkin bir örnek olay', Sağlık Politikası ve Planlama, Oxford University Press.
  • Bowden S., Michailidou DM ve Pereira A., 2008, 'Sivrisinekleri Kovalamak: 20. Yüzyılda Güney Avrupa'da ekonomik büyüme, yoksulluk ve sıtmanın ortadan kaldırılması arasındaki ilişkinin araştırılması', Uluslararası Kalkınma Dergisi'nde (Cilt. 20, sayı 8).

Popüler basın[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Domna Michailidou ve Jonathan Kennedy (2017). "Popülizm Öldürebildiğinde" Project Syndicate[6]
  • Jonathan Kennedy ve Domna Michailidou (2016). "İç Savaşlarda İnsani Yardımı Yeniden Düşünmek", Project Syndicate[7]
  • Jonathan Kennedy ve Domna Michailidou (2016): "Çocuk felcinin yok edilmesi politikası," Project Syndicate [7 dile çevrildi ve çeşitli gazetelerde yeniden yayınlandı: El Pais (İspanya), L'Orient le Jour (Lübnan), Gulf Times (Katar), Al Shabiba (Umman), Al Bayan ve Khaleej Times (Birleşik Arap Emirlikleri), Arab News (Suudi Arabistan), Le Quotidien d'Oran (Cezayir), The Reporter (Etiyopya), Mareeg (Somali), Outlook Afganistan (Afganistan), Postimees (Estonya), Financial Mirror (Kıbrıs), Khmer Times (Kamboçya), AZERNEWS (Azerbaycan), Expreso (Ekvador)][8]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ministers sworn in following mini cabinet reshuffle | eKathimerini.com". Kathimerini. Atina. 4 Ocak 2024. 4 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2024. 
  2. ^ "Dr. Domna Maria Michailidou". Atina: Delphi Economic Forum. 4 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2024. 
  3. ^ "Minister Domna Maria Michailidou Ph.D." Concordia (İngilizce). Erişim tarihi: 3 Kasım 2019. 
  4. ^ a b c The Inexorable Evolution of Financialisation - Financial Crises in Emerging Markets | Domna Michailidou | Palgrave Macmillan. 25 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2024. 
  5. ^ The Inexorable Evolution of Financialisation - Financial Crises in Emerging Markets | Domna Michailidou | Palgrave Macmillan (İngilizce). 25 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2024. 
  6. ^ Michailidou, Domna (20 Temmuz 2017). "When Populism Can Kill | by Domna Michailidou & Jonathan Kennedy". Project Syndicate (İngilizce). 7 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2019. 
  7. ^ Kennedy, Jonathan (25 Ekim 2016). "Rethinking Humanitarian Aid in Civil Wars | by Jonathan Kennedy & Domna Michailidou". Project Syndicate (İngilizce). 20 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2019. 
  8. ^ Kennedy, Jonathan (15 Mart 2016). "The Politics of Polio Eradication | by Jonathan Kennedy & Domna Michailidou". Project Syndicate (İngilizce). 4 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2019.