Doğu Williamsburg, Brooklyn

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Knickerbocker Caddesi

Doğu Williamsburg, New York City, Brooklyn'in kuzeybatı kesimindeki Bölgedir. Doğu Williamsburg, kabaca, Williamsburg Köyü'nün 3. Bölgesi olan ve şu anda Doğu Williamsburg Yerinde Endüstri Parkı (EWIPIP) olarak adlandırılan, batıda Northside ve Southside Williamsburg, kuzeyde Greenpoint mahalleleri ile sınırlanan yerden oluşur. Güney ve güneydoğuda Bushwick ve doğuda Queens'te Maspeth ve Ridgewood olan Bu alanın çoğu, 1990'lardan beri Doğu Williamsburg terimi kullanım dışı bırakılarak, Bushwick, Williamsburg veya Greenpoint olarak anılmaktadır.

Nüfus[değiştir | kaynağı değiştir]

2010 Birleşik Devletler Nüfus Sayımından elde edilen verilere göre, 2000 yılında sayılan 31.878'den 2.280 (% 7.2) artışla Doğu Williamsburg'un nüfusu 34.158 idi.[1]

Doğu Williamsburg'un sınırları

Kültür[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğu Williamsburg'da çeşitli topluluklar ve mahalleler vardır. 19. yüzyılın sonlarından bu yana, bu bölüme gelen göçmenlerin çoğu İtalya'dan veya Porto Riko ve diğer Latin Amerika ülkelerinden geldi. Graham Avenue (ayrıca Grand Street'in güneyinde Porto Riko Bulvarı ve kuzeyinde Via Vespucci olarak da bilinir), Grand Street ve Metropolitan Avenue ana alışveriş bölgeleridir. Genellikle La Marqueta de Williamsburg olarak anılan Moore Sokak Pazarı, 110 Moore Caddesi'ndedir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Table PL-P5 NTA: Total Population and Persons Per Acre – New York City Neighborhood Tabulation Areas*, 2010" (PDF). 10 Haziran 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  2. ^ "'La Marqueta de Williamsburg' Almost Saved". Curbed NY. 1 Ağustos 2008. 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2019.