Dhanush

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dhanush
2013 yılında Dhanush
DoğumVenkatesh Prabhu Kasthuri Raja
28 Temmuz 1983 (40 yaşında)
Chennai, Tamil Nadu, Hindistan
MeslekAktör, prodüktör, şarkıcı, söz yazarı, yönetmen
Etkin yıllar2000–günümüz

Venkatesh Prabhu Kasthuri Raja (d. 28 Temmuz 1983) veya bilinen sahne adıyla Dhanush, Hint aktör, prodüktör, yönetmen ve şarkıcıdır.

Hint aktör,playback şarkıcısı,söz yazarıdır.Hint yönetmen Kasthuri Raja ve Vijayalakshmi nin oğlu Venkatesh Prabhu iki kız ve bir erkek kardeşe sahiptir.Erkek kardeşi Selvaraghavan da bir yönetmendir.

Eğitimini tamamladıktan sonra abisinin baskısı üzerine sinemaya giriş yaptığını dile getirmiştir. Babası tarafından yönetilen Thulluvadho Ilamai filmi ilk filmidir.Daha sonra kardeşinin ilk yönetmenlik deneyimi olan Kadhal Kondein filminde rol aldı.2007 yılında Polladhavan filmi blockbuster oldu. Daha sonra 2008 yılında Nayantara ile ‘Yaaredi Nee Mohini’ filmi gişe rekortmeni oldu. Aadukalam filmi 2011 yılında süper hit oldu ve Ulusal Film Ödüllerinde 6 ödül birden aldı.Aadukalam filmiyle Ulusal film ve Filmfare ödüllerinde en iyi aktör seçildi. 2012 yılında Moonu(3) filmindeki kendi seslendirdiği Why This Kolaveri Di şarkısıyla dünya çapında üne kavuştu.Bollywood’a başlangıcını gişe rekorları kıran başrollerini Sonam Kapoor ile paylaştığı Raanjhanaa filmiyle yaptı.Daha sonra Amitabh Bachchan ve Akshara Haasan ile başrollerini paylaştığı Shamitabh filmiyle Bollywood sektöründeki ikinci deneyimini yaşadı.

Filmleri[1][2][değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2017.